Scudo Sports

Tamir gerektirmeyen bisiklet

@Haluk Eke

Peki bu priority bisikletler yarış koşmak ya da adrenalinli sürüşler için mi üretildi ? Orta ve üst yaş kesiminden kastım city/urban tarzı bisiklet kullanan orta ve üst yaş kullanıcıları betimlemek idi. - bu konuda kişisel algılamanızı istemem ancak cevabıma bakış açınız doğru değil- Kullanılar road-xc-dh vs tarzlarda sürüş yapabilir ve buna göre bisiklet seçer. Ancak bu priority bisikletini seçecek olan kişi daha önce belirttiğim gibi city/urban tarzı kullanacaktır. Nitekim bu tarzın kullanıcıları çoğunlukla orta e üst yaş grupları değil midir?

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Scudo
Genellemeler kolay düşünmeyi sağlarlar ama aynı zamanda düşünmenin kalitesini düşünürler, hani bazı insanlar vardır sloganlarla düşünür ve konuşurlar.
Hatta bu genellemeler bazen dışlayıcı, ötekileştirici algılamalara da yol açabilirler. Irkçı, seksist, dinci gibi negatif ayırımcılıkları da buna dahil edebiliriz. O yüzden genellemeler doğru düşünülüp yapılmalıdır. Bütün almanlar nazi veya italyanlar faşist, kadınlar kısa akıllı, erkekler saldırgan, müslümanlar kafa kesici veya yahudiler insanlık düşmanı demek doğru değildir.

Gelelim bisiklete... Dünyada profesyonel bisiklet yarışçısı sayısı belli. Sanıyor musunuz ki, yarış bisikletleri yarışçılar için üretiliyor. O işin reklamı, asıl üretildiği kesim onlara özenen, hayatlarında hiç yarışmayacak, hatta bir şehirden başka bir şehire kadar bile yol sürmeyecek kişiler. Yoksa firmalar batar. Dağ bisikletleri dağlarda, dere tepe gezen insanlar için üretiliyor güya, ama bakın etrafınıza, neredeyse yüzde doksanı şehirlerde kullanılıyor. Ağır bisikletten bıkan her yaşta insan, biraz uzun mesafe gidecekse yol bisikletini deniyor sonunda. O yüzden yol bisikletini tercih edenler daha çok ağır bir metal kitlesini düz yolda, rampada, yokuşta altında taşımak zahmetinden kaçan insanlar. Gücünü daha tasarruflu kullanmak zorunda olan ileri yaştaki insanlar için de aslında en akılcı çözüm.

Gördüğünüz gibi biraz fazla düşününce seçimler hiç de sizin genellemenizdekine uymuyor. Bizim Datça'da gençlerin çoğu elektrikli bisiklet (şu skooter tipi olanlardan) kullanıyor, bizler ise bisiklet kullanıyoruz. Gençlerin fazla okumadıkları gibi hatalı bir genellemeden yola çıkarak size bunları yazacağıma, kısa ve espiri olsun diye yarış teklif ettim. Teklifim yine de geçerlidir ama. (Datça Karaincir arası 16 km'dir, iki direk arası da 100 m olduğuna göre 5 direk toplam 500 metre avans demektir).

Sıkı pedallamalar!
HE

Konunun dahada genişleyip "bozulmayan bisiklet" kategorisinden çıkmaması için "benden bu kadar" demekle yetineceğim.
Perspektifler, farklı düşünceler bizi insan yapan unsurlardandır. Eğer herkes aynı açıdan bakıp aynı şeyleri düşünseydi bildiğiniz gibi farklı görüşler olmazdı. Naçizane görüşümü bildirdim. Sizde karşı görüşünüzü bildirdiniz. Yarışma konusunda ise yolum bir gün Datça' ya düşerse sizinle seve seve yarışmak isterim. Netice itibarı ile evet konuşulacak çok konu var ancak bu konudan uzaklaşıp, başlığın amacına aykırı oluyor. O yüzden herhangi bir karşı ya da yandaş görüş belirtmek istemiyorum. Size de iyi pedallamalar diliyorum.

Çok güzel bisiklet. Kullanım yeri olarak Hamburg süper olurdu.

Geri