Scudo Sports

Tam teşekküllü bisiklet ayarlaması

televole2

Daimi Üye
Tepki
546
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar, bisikletin sele yüksekliğinden gidona olan uzaklığına, gidon eğiminden yüksekliğine kadar bir çok şeyi efor testine sokar gibi tamamen kişiye özel olarak ayarlayan sistemleri mevcut olan bir yer var mıdır istanbulda bildiğiniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Selamlar
Bildiğim kadarı ile ömer hayta, trek bahçeköy, ve aktif pedal bike fit yapıyor
Bir ara 100 dolar civarı diye duymuştum .

Evet eski konuları da ineceledim şimdi bisikletin %10'u kadar bir para ödemek pek de mantıklı gelmedi. Teşekkürler arkadaşlar.

Bu arada 400 tl ile kesinlikle kalmaz
Gidon boğazı kısa/uzun değişecek, sele borusu ve seleyi şöyle yapmamız lazım pedallara şu açıda basman lazım şu kalleri verelim derken bir 1000 lik yapıp gönderirler adamı:) bence gereksiz deneme yanılma çözülür böyle işler
Ayrıca bike fit yaptırıp 3 ay acılar içerisinde süren sonra kendi ayarlarına dönen tanıdığım var

@televole2

Bisiklet gezgini / Feneryolu / Kadıköy ; bu yer, sorduğunuz konuda benim gördüğüm en tecrübeli yer. Kendileri uzun turcu, o yüzden iyi anlıyorlar ve size göre gereken modifikasyonları yapıyorlar (gidon boğazına gerekirse bilezik ekliyorlar, sele önerebiliyorlar yada elcikleri ergonomik olanlarla değiştiriyorlar)

• Beğen
Tepkiler: eatmc
Valla ben yol bisikletine yeni başlarken bilseydim başıma gelecekleri verirdim parasını hiç değilse ağrı çekmezdim. Zaten bilmediğimden gereksiz yere sele, gidon vs aldım değiştirdim. Üstüne bir de ağrı çektim.

Eğer düzenli olarak sürecekseniz bike fit iyidir. Çünkü siz bisiklet üstünde rahat değilseniz asla gücünüzü aktaramazsınız. Yuvarlanma direnci düşük lastik, aero bisiklet vs alıp bike fit yaptırmayan biri bence dünyanın en saçma işini yapıyordur...

Bende kaskıma şöyle bir sticker yaptım isim ve kan grubu http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161021/a5df8402f99170eac4bf8cf1999d64be.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Savaş Acıboz
Kask kaza anında yere çarpıp sürtüp aşınabiliyor ve de bisikletten daha çok değiştirebiliyoruz.
Bisikletin üzerine uygulamak daha mantıklı sanki

En güzeli bi kan kartı alıp üzerinizde bulundurmak, zira siz bir kaza sonrasında hastahaneye kaldırılırken bisiklet ve kask gerinizde kalacaktır. En azından sanıyorum ki üzerinizdeki eşyalara vs. bakılır.

(link)

Arkadaşların da yazdığı gibi, bu sitedeki ayarlamalar gayet yeterli... 3 ayrı yol bisikletimi de bu sitedeki ayarlara göre ayarlamıştım, çok rahat ettim... Her seferinde sele yüksekliği biraz alçak geldi yalnız, her ayarda sele yüksekliğine +10mm eklemek zorunda kaldım.. Onun dışında herşey "fit"..

@Deniz A // Ne marka bisiklet kullanıyorsunuz ve ne kadardır bisiklete biniyorsunuz ?

Öncelik ile bike fit' i Aktif Pedal da ki Çağrıya yaptırdım. '15 Mart ayından beri bisiklet kullanıyorum. Eylül ayında yol bisikletimi aldım. Yaklaşık 5-6 ay kadar kullandıktan sonra ağrılar oluşmaya başladı ve canımı da sıktı açıkçası. Çağrıdan randevu alıp bike fit yaptırdım. 350 TL karşılığında. 2 Saat boyunca uğraşıyor sizinle, aldığı paranın hakkını kuruşu kuruşuna veriyor.
Eğer bisiklette ki değişmesi gereken aparatlar varsa ki tabi söylüyor. Değiştirip değiştirmemek senin elinde. Bilseydim, bisikleti almadan önce yaptırırdım kafam daha rahat olabilirdi. Yaptırdım yaptıralı, kafam o kadar rahat ki @Hasan Çağri a buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. " Deneme yanılma " ile yapıyorsanız, demek ki sağlığınıza pek önem vermiyorsunuz demektir. Bisiklete 5-10 K TL verip 350 TL i çok görenler var evet.. Bike fit' i yaptırıp değiştiren arkadaşlarınız nerede yaptırdı acaba ?
ÇAğrı ' da 5 e yakın tanıdık yaptırdı ve kimseden bir şikayet duymadım henüz.
Çok hassas bir konu bence, 400 lük olup çıkacam kafasıyla gidiyorsanız bu iş olmaz zaten :)
Neyse, sonuç olarak insanları yanlış yönlendirmemek gerek.. Belki burada ki insanlara göre görüşünüz doğru fakat bana göre yanlış olduğunu belirtmek istedim.

@televole2 eğer yok vermek istemem dersen de retül - bike fit ile ilgili videolar youtube da mevcut. Onlara göre yapabilirsin.

Geri