Tam otuz dakika önce başıma geldi

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.151
Tepki
1.173
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
Merhaba, Denizlide oturuyorum, bilenler bilir Çamlık'a giderken sağda askeri yol girer tam o kavşaktan geçiyordum, Yayalara kırmızıydı bekledim, sonra yeşil yanında yüklendim pedala, yüklenmemle frenlere asılmam bir oldu, bir baktım araçlar geliyor hala fakat yaya geçidi yeşil yanıyor. Araçlara bakarak kolumla yaya geçidinin yeşil olduğunu gösterdim, velasıl araçlardan biri durdu yanımda başladı bana bir şeyler demeye dedim görmüyon mu? yayalara yeşil yanıyor, adamın umurunda değil birde üste çıkıyor banane bana da yeşil yanıyor ben nereden bileyim yayaya yeşil yandığı vs. cümleler kuruyor ukala ukala. Bu adam ehliyet aldıysa, ve benim ehliyetim yok iken alt kısımda ki kuralı biliyorsam;
https://i.hizliresim.com/a5zJa7.png
5. maddeyi görüyorsunuz. Afedersiniz ama bu kadar kot kafalı bir insan. Üste çıkmaya çalışıyor üstelik, sonra adam el frenini çekip indi aşağı yanımda bir abi ve hanımı yürüyüşten geliyorlardı arkamdan sağolsun abi bana destek çıktı vs. bilmiyorum o adam olmasa , sürücü bana birkaç ters birşey dese geceyi karakolda geçirirdim :( ARTIK YETER DİYORUM.! Bir sürü nasıl olur da sağa dönüşte yaya'ya yada bisikletliye yol vermeyi bilmez. :mad:
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo

SerdarK.

Daimi Üye
Kayıt
4 Mart 2015
Mesaj
321
Tepki
162
Şehir
Trabzon
İsim
serdar
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Birde utanmadan sana laf yetiştiriyor.Sabır sabır da nereye kadar bir gün birine patlayacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul

Rehavet

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
303
Tepki
102
Şehir
istanbul
bu gibi sinir bozucu işlerin kalabalık şehirlerde özellikle istanbulda olduğunu düşünürdüm
heryerde oluyor galiba
 

banko

Üye
Kayıt
22 Mayıs 2015
Mesaj
40
Tepki
12
Şehir
İzmir
Geçmiş olsun. Trafikte fazla tartışmamak lazım milletin ne yapacağı belli olmaz. Psikopat herifler var piyasada baktınız anlamıyor uzatmadan yolunuza devam edin bence.
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Bildiğiniz gibi ülkemizde trafik kuralları, trafik önerileri olarak işliyor.
Sağa dönüşte yayaya yol ver, kavşak içindeki aracın geçiş üstünlüğü vardır, hız sınırı falan tamamen tavsiye.
Kuralları bilen taşıtlar trafiğin %5'ini oluşturduğu için, trafik de vahşi batı usulü işliyor.

Neyse,
öyle yeşil yandı yola atladım, geçiş üstünlüğü benim adam zaten durur falan diye düşünmeyin. Kendinizi koruyun, başınız ağrımasın :)
 

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.151
Tepki
1.173
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
Tabi yeşil yandı direk geçmiyorum, ne olur ne olmaz, fakat sürücünün tutumu beni üzdü.
 

Ahsen Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Temmuz 2012
Mesaj
852
Tepki
588
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Dahon
Bizim ulkede kurallara uyarak is yapmak hayal. Arabamla yaya gecidine yaklasiyorum kenarda karsiya gecmek icin urkek urkek bekleyen yayalar var yavasliyip duruyorjm cunki yaya gecidi. Insanlarin yuz ifadelerinden ve hareketlerinden sasirdiklari hemn belli oluyor. Cunki hic gormemisler. Ben durunca bile yola cikmakta kararsiz kaliyorlar. O derece durum vahim. Saga donuslerdede boyle. Elimden geldigince yol veriyorum. Birde arkada okuzler yayaya yol veriyoruz diye duraksadigimizda kornaya nasil basiyor sormayin. Sanki orda durdugum 4 saniyede evlerine varmis olacaklar.
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
Ayağımı ezeyazan bir sürücüye yayaya saygı diye bağırdım bir temmuz öğle sıcağında efendi durdu ve arabaya saygı diye bağırdı. İnse terli güreş yapacaktık inmedi.
 

Sıtamina1825

Aktif Üye
Kayıt
11 Ekim 2014
Mesaj
162
Tepki
208
Şehir
Çorum
Başlangıç
1958—59
Bisiklet
Atala
Dostum geçmiş olsun. Biz de Denizlide her gün böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Sana şöyle küçük bir bilgi vereyim. Denizli ehliyet sınavında başarı konusunda Tr de en düşük sıralarda yer alıyor. Hatta 100 kişiden 56 sı ehliyet sınavında başarısız oluyor ( başarılı olanları da görüyoruz). Sağa dönerken yayalara öncelik diye bir kavram burada kesinlikle yok. Bu nedenle bir kat daha dikkatli olmak bizim görevimiz oluyor.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Sadece suruculerin degil genel olarak trafikte yer alan arac, arac suruculeri ve yayalarin tumunun trafik kurallarini tavsiye olarak gormeleri bir hastalık haline geldi.
Herkes kurallari o an icinde bulundugu, konum, ruh hali ve yetisecegi/gidecegi yere gore yorumluyor!
Trafik polisleri zaten kurallara genel olarak uymamanın yanisira, kural ihlallerinede o anki keyfiyetlerine gore mudahalede bulunuyor :(
En trajikomik buldugum kisim ise;
O kadar acelesi olan surucu veya yayanin, kirmizi isikta gecmesi, tepki gorunce ise butun aciliyetlerinin bir anda sona ermesi ve isi gucu yokmuscasina karsisindakine sozlu hatta fiziki saldiriya gecmesi...
30 saniye trafikte beklemeye tahammulu olmayan insanlarin, bu hatalarindan dolayi uyarilmasi ile dakikalarca surecek, hatta karakol ve hastanede sonlanabilecek tartismalara girmek icin bu kadar hazir ve istekli olmasi son derece sasirtici ve incelenmesi gereken psikolojik bir sorun!
Hani kurallari hice sayacak, karsi tarafi tehlikeye atacak kadar ACİL !?!?! işin vardı... Ne oldu da dalasmaya vaktin oluverdi bir anda? Degil mi :acpsnr:
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
O kadar derinlemesine incelenecek bir konu değil. Yol vermeyi eziklik zanneden, iyi şöförden kimse yol alamaz diyen mini dünyalı mini zekalı mahluklar bunlar. Hayatındaki ezikliği bir yerden çıkartması gerekiyor sonuçta.
 
Kayıt
9 Şubat 2014
Mesaj
54
Tepki
59
Şehir
DENİZLİ
Bisiklet
Claud Butler
Osman bey tek olduğunuz icinde aliyorsunuz bu tepkileri. Gruplarla dolasin bakin bakalim neler oluyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: NKurtuldu

Koray_Heybelide

Daimi Üye
Kayıt
25 Mayıs 2015
Mesaj
328
Tepki
187
Yaş
47
Şehir
Değirmendere
İsim
Koray TOK
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Yaya geçidinde karşıya geçmek için beklerken ''ne duruyorsun kardeşim öncelik benim ezerim sakın geçme diye düşünen maholar ve zirtolar'' birgün birinizi marmarisin göbeğindeki heykele ibrete alem sergileyeceğim.Kimsenim kimseye saygısı kalmamış,lanet olsun bizim bu halimize:mad:

Yurtdışında yaya geçidinin başına geldiğinizde 1 dakika ya da 3 dakika beklesen bile,siz geçmeden araç yola devam etmiyor.Ki korna dahi çalmiyor.O günler bizde de olur mu acaba?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
2000 yılından bu yana sürekli kötüye gidiyoruz. bildiğiniz ortadoğu ülkesi olduk çıktık.
bunun başlıca sebepleri varoşların dağıtılması (kentsel dönüşüm), öküzünü mandasını satıp büyük şehirlerde 80-90'larda aldıkları gecekondu arsalarının para etmesi, zenginleşip şehire eğitimsiz biçimde karışmaları.... bugün şehirlerde terör estiren bunlardan türeyen jenerasyon.
sokakta, sevgisiz, ilgisiz, şiddetle iç içe yetişmiş bir nesil...
en güzeli emekli olup egede köy kasaba benzeri bir yere yerleşmek..
 
Kayıt
25 Nisan 2014
Mesaj
23
Tepki
4
Şehir
denizli
Bisiklet
Kron
DİKKAT !!!!!!! ARKADAŞLAR ÖZELLİKLER DENİZLİ DE TRAFİĞE DİKKAT EDİN. DENİZLİ DE TRAFİK BERBAT, BIRAKIN BİSİKLETİ MOTOSİKLETİ BİLE TRAFİKTEKİ ARAÇTAN SAYMIYORLAR. MAGANDA, PSİKOPAT, RUH SAĞLIĞI BOZUK BÜTÜN SÜRÜCÜLER MAALESEF DENİZLİDE. İSTANBUL GİBİ DENİZLİDEN DAHA BÜYÜK ŞEHİRLER DENİZLİDEN DAHA GÜVENLİ TRAFİK AÇISINDAN. DENİZLİDE ÇOOOK DİKKATLİ OLUN........
 

NKurtuldu

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2015
Mesaj
633
Tepki
1.205
Yaş
35
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Canyon
@Süleyman DUMANLI maalesef ulkemiz trafiginin genelinde orman kanunlari gecerli. Dun yaklasik 15 kisi ile tura ciktik. Kavsaklarda birakin suruculerle sozlu dialogu korna calabilen bile olmadi.:)
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
ben de duruma göre, hangisi bana rahat/güvenli olacaksa, o ışığı kullanıyorum... arabalara yanan yeşil ve yaya yeşili...

yaya yeşili yansın da geçiyim diye bekliyorum... yandı... e kimse durmuyo : ))) kaldım orda geçemedim... sonra kırmızı yandı :D -- amaan üstümüze çıkmasınlar da, bi boşluk bulup geçeriz sonuçta...