Scudo Sports

Taksici yakın geçiş ve polisin yorumu (videolu)

@hykaynar ben sana cevabımı yazdım. Okuyup ana fikrini çıkar. Daha fazla cevap yazmayı düşünmüyorum.

Scudo
Ben bu ülkede emniyet teşkilatı olduğuna inanmıyorum. Trafikte farı stop lambası çalışmayan, elinde telefon araba kullanan, bisiklet yoluna park eden, polisin gözünün önünde dönüş ihlali yapan hatta bisikletliye saldıran çok fazla araç sürücüsü var ve hiçbir polisi devriye haldeyken görmedim. Devriye gördüklerim de ya tüm bunları görmezden geldi ya da sirenleri açıp bir yerlere koşuşturuyorlardı. Amerika'da ve Avrupa'daki videoları izlerseniz sırf aracı egzoz gürültüsü çıkartıyor diye ya da aracın ön camında çatlak var diye sirenlerini yakıp anında ceza kesen polisler görebilirsiniz. Bizde var mı... yok! Onu geçtim bizde 155'i aradığınızda hat meşgul diyip sizi 4 dakikaya oyalayabiliyor. (Geçen hafta başıma geldi)

Bizdeki görev başındaki polisler biraz fazla mütevazi gibi sürekli mağdur olanı sağduyuya çağrıyor ancak suçunu işleyene hiçbir icraat yok :/ (Eğer aksini idda edecek birisi o

Ben bu ülkede emniyet teşkilatı olduğuna inanmıyorum. Trafikte farı stop lambası çalışmayan, elinde telefon araba kullanan, bisiklet yoluna park eden, polisin gözünün önünde dönüş ihlali yapan hatta bisikletliye saldıran çok fazla araç sürücüsü var ve hiçbir polisi devriye haldeyken görmedim. Devriye gördüklerim de ya tüm bunları görmezden geldi ya da sirenleri açıp bir yerlere koşuşturuyorlardı. Amerika'da ve Avrupa'daki videoları izlerseniz sırf aracı egzoz gürültüsü çıkartıyor diye ya da aracın ön camında çatlak var diye sirenlerini yakıp anında ceza kesen polisler görebilirsiniz. Bizde var mı... yok! Onu geçtim bizde 155'i aradığınızda hat meşgul diyip sizi 4 dakikaya oyalayabiliyor. (Geçen hafta başıma geldi)

Bizdeki görev başındaki polisler biraz fazla mütevazi gibi sürekli mağdur olanı sağduyuya çağrıyor ancak suçunu işleyene hiçbir icraat yok :/

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Gixxer hocam yukarılarda da dediğim gibi, yanımızda 'trafik' polisi var, az ilerimizden polis memuru abimiz geliyor. Yabanci ülkede olsaydı bu tartışma en kötü ihtimal kamera görüntüme bakılır, belki ufaktan bi yaptırım uygulanırdı. Ki bu da bahsettigim en küççük ve düşük ihtimal olan secenek.

arkadaşım hobi amaçlı cz75 modeli havalı tabanca aldı. birebir aynı ölçülerde.forumda görmüştüm formaya baskı yapılmış.. artistlik yapıp insan yerine koymayacak olan baaazı arkadaşlar için.. hani belki bizde alsak sadece caydırma amaçlı..:eek: yok yok bu defa da arkadan gelen polis önümüze kırar ve bağırır.. '' al bunu al all'' .... boşverin arkadaşlar sesli düşündüm:p
IMG-20170531-WA0003.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@venom09 hocam ben ne yazık ki direkt silah taşıyan bi arkadasi görmüştüm. Hükümetin önemli makamlarından birinin yeğeni olduğunu ve kimsenin ona zarar veremeyeceğini (hem hukuken hem fiziken) söyledi.

Ben de çok önceden teleskobik jop taşıyordum. Caydiriciligi tabiki jopu açtıktan sonra hemen başlıyordu. Fakat araçtan silah çıkmadığı sürece işe yarar bu durum.

• Beğen
Tepkiler: venom09
ne denir ki şimdi bilemedim hocam.. bıraksınlar biz ufak ufak gidelim. herhangi bişey de taşımayalım. bisikleti aldığım ikinci gündü sanırım. kenardan ufak ufak gidiyorum.. ilerde kaldırımda bi bayan bekliyordu.. yaklaştıkça bana doğru baktığını gördüm.. meğerse hemen arkamdan gelen şehiriçi minibüsüne bakıyormuş. :p el kaldırdı.. şoför sanki ben yokmuşum gibi kaldırıma yanaşmaya başladı. sağ yolcu koltuğunun camından bende şoföre bağırdım. elimi kaldırıp ''dayı gözler de sorun var sanırım,bırak şoförlüğü git evde otur'' dedim.. yapılan iş ne olursa olsun.. eğitim şart hocam.. bence böyle durumlarda göz teması önemli.. kararlılığımızı karşı tarafa hissettirmemiz lazım..

çarşıda bisikletiyle dolaşan birisi vardır. meşhur. herkes tanır. bol aksesuarlı motosiklet kornalı ve yüksek ses müzik dinler. o arkadaş gibi olmak lazım sanırım. minibüs ve otobüs şoförlerine fırça atar.. :)

@venom09

Cidden haklısınız. Fakat bazen semtten semte, hatta bazı taksiciler bile duyarlı olabiliyor. Oturduğum bölgede bisiklet kıyafetiyle çıktığımda kimseye abes gelmezken, belli semtlerde 'o ne giymis leeyn uheueheu' gulusmeleri duyuluyor. Bizzat kendi müdüm bile motosiklet ve bisikletlileri pek sevmediğini söyledi. Tabii ki bu E5 te iş çıkışı trafiğini çeken biri :)

• Beğen
Trafik kurallarina gore
Bisikletli bisiklet yolu yoksa şerit kapatmaya hakki var mi?
En sagdan gitmek zorunda degil mi?

Aydinlatirsaniz sevinirim
Sinyal kullanmayan slolumcu kamerali motorcu arkadaslar geldi aklima bi an

arkadaşım günlerce uğraşıp motosiklet için predator kask yaptı.. şimdilik tek.. inanın dikkatler üzerinde ama dediğiniz gibi bu durumun ağır geldiği kişiler de var... halbuki yorumun altında hem çekememezlik hemde beğeni var. ama kendileri bunun farkında değil. bunun yanında bisikletli bir grup turist görseler hellooo turistt diye selam vermeye çalışırlar ve gülünç duruma düşerler.... yapay havayı doğal havaya tercih ettiğindendir belki.. ya da diğer ihtimal kullanmasını bilmiyordur.:)

@mehmet roy bisiklet yolu olmayan cadde ve sokaklarda yolun en sağını kullanır. Eğer 2 bisikleti iseniz şeridi yan yana giderek kapatabilirsiniz.

@venom09 mevzu yabancı olunca ülke hemen benimsiyor, ama kullanan biz olunca 'ona o kadar para mı verilir lan'' oluyor.

• Beğen
o kadar para mı verilir diyenlerin ''bi tur versene'' dediğine şahit oldunuz mu hocam.. ben şahit oldum. bozması o kadar keyifli oluyor ki sorma:)

@venom09 'eşşek kadar adamsın niye bisiklete biniyon' diyen kahveci bi abimiz kardeşim versene bi tur atiyim demeye başladı :) ve her gittiğimde daha bisikleti kitlemeden düzenli şekilde tur atıyor. Her döndüğünde ise oğlum cok guzel ya bu diyip bana çay veriyor :)

hocam işte bu iyiymiş. :)
benim kayınço abi çok pahalı bunlar bu kadar parayı verecek misin dedi. yok ben 2.el alacağım dedim.. :) aldığımı öğrenince gece bakmaya geldi..ve hassas bölgesini seleden kaldırmadan mahalledeki rampaları tırmanınca dibi düştü.. şimdiki sıkıntı ise aynından bana da alalım demesi.. :) ve katalogdakilere bakıyor ve abi bunlar daha mı iyi diyor. cevap basit ne kaaa ekmek o kaaa köfte:). sanırım tek ve en büyük sıkıntı önyargılarımız....

@venom09
yalnız bu çok tehlikeli bir önlem. Karşıdaki insan psikopat da olabilir silahı görünce o da gerçek silah çekerse ne yapıcaz :D

• Beğen
çekmek için değil ki.. gelenlerin göreceği şekilde taşımaktı maksat ama sonradan vazgeçtim ve pompalı taşımaya karar verdim:p şaka şaka yok öyle bişey.. sanırım yoğun trafik,aşırı sıcak hava yada mecburi yönlendirilmiş trafik hattında dolaşmasak daha iyi olacak.. bu ve benzer durumlarda insanların içine chucky kaçmış gibi olabiliyorlar:)

@Bugraacik

Polis Adana'lı istanbulda görev yapıyor. Arkadaşım :)))) Burada karşıma çıkması beni güldürdü.

@katran

Helal olsun;) bir yazıdan nasıl böyle çıkarımda bulundun ? Siz sanki fazla criminal minds izlemişsiniz ;)

@aQuaLand büyük rastlantı olmuş hocam. Eğer konusursaniz teşekkürümü iletin bana olan iyi temennisinden ötürü.

@venom09

Bu tip silahlari kullanissiz buluyorum. Hatta kisa bir zaman oncesine kadar kalasnikofla antrenmana cikiyordum fakat kalasnikof cok sektigi ve durbunu bulunmadigi icin(kacan suruculeri vurmakta problem yasiyordum) bu yuzden sniper edindim ve cok memnunum. Seri atis da yapabiliyor. Sirtiniza asarak antrenmana cikabilirsini hem caydirici olur. Ben oyle yapiyorum
(link)

Outdoor_9999259.jpg

hocam seri atış yapan kns nin menzili düşük oluyor. manuel kurulanlar daha uzun menzilli. favorim onlar ve bu model haddinden fazla ağır.. :) ( hocam nasıl bir senaryodur öyle.. tamam valla ben hepsinden vazgeçtim:) zaten sesli düşündümdü ben o zaman...

Geri