Scudo Sports

Taksici yakın geçiş ve polisin yorumu (videolu)

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Herkese selamun aleyküm, taksicilere selam yok. Güzel bi hafta içi turumda başıma gelen bi hadiseyi paylaşmak istedim. Karaköy-Beşiktaş arasında giderken taksicinin yakınımdan geçmesi, benim ona yakınmam ve sonrasındaki tartışmamızı konu alan görüntüye polisin yorumu beni mutlu etti açıkçası.

Bu seferki görüntü de forumdaki art niyetli olup her şeyden bi nem alan insanlar bu görüntüyü görüp bende ne suç arayacak merak içerisindeyim.

Herkese güvenli sürüşler, kanala abone olmanızı öneririm açıkçası.

Scudo
Valla ben polisi suçluyorum taksicinin arkasından konuşmuş :) çek kenara yanlış olduğunun ihtarını yap ceza makbuzu elinde iki kurcala bak nasıl limuzin şoförü oluyor :))

Video için teşekkürler Buğra :)
Taksicilere söyleyecek laf elbette yok. Fakat kendi görüşümü söylüyorum, tek başına şerit kapatman doğru değil. (4-5 kişilik bir grup olsan, o zaman kapat)

1.png

Bu yolda şerit kapatmaya ihtiyacın yok, çizginin sağında, kaldırıma kadar olan 1 metreye yakın bir boşluk var ve bu boşluk senin için ideal. Hem trafiğin bir şeridini gasp etmemiş olursun, hem de daha güvende olursun.

Açıkçası yolun kenarından gitme fırsatı varken, yine de yolun kenarında gitmeyen pedaldaşları anlayamıyorum.
Misal, bu yolun biraz ilerisi dolmabahçe. Orada kenardan gidecek yer yok, şerit çizgisinin hemen yanında kaldırım başlıyor. Orada şeridi mecbur olarak kapatacaksın, güvenliğin için.

Ama bu videoda şeridi keyfi kapattığını düşünüyorum, üstelik hızın çok ama çok düşük, hızlı gitsen hadi hızlısın, trafikle aynı hızda şerit kapamakta problem yok diyeceğim ama hızın da 20 civarı...

Taksiciye diyecek lafım yok zaten, hayvandır, ne yapsa yeridir deyip geçiyorum

@Serkan Mıstınoğlu Serkan abi şöyle ki, o yolda en sağa yanaşmış olsaydım daha fazla yakınımdan geçen araç olacaktı ki zaten yolun sağına biraz yanaştıktan sonra bana yakın geçmeye başladı. Ayrıca ufak bi düzeltme yapayım, sağdaki çizgi ile kaldırım arasında maksimum 50cm vardır. Ha bu aralık bana yetmez mi? Tabii ki yeter, fakat yolun kenarında bütün taşlar kumlar ve kir biriktiği için o da sürüşü tehlikeye atar diye biraz daha soldan gitme kararına varmış idim.

@Serkan Mıstınoğlu
"Açıkçası yolun kenarından gitme fırsatı varken, yine de yolun kenarında gitmeyen pedaldaşları anlayamıyorum." demişsin dostum ama devletin bana verdiği hak olan ve trafik sınavında yasal olarak sürücü adaylarına öğretilen bir durum olarak sağ şerit te gitme hakkım varken üvey evlat gibi köşeye neden sıkışayım.

@Bugraacik Buğra o yolu çok iyi bildiğim için her kelimemin arkasındayım zaten :)

Şöyle de bir detay ekleyeyim, bu yol benim evden uzaklaşma güzergahım, yani bu yoldan her geçişimde daha antrenmana yeni başlamış oluyorum, dolayısıyla dinç oluyorum. Ve bu yoldan hızlı bir şekilde geçiyorum. 40 gibi bir hızım oluyor, ben de çoğu zaman senin gibi geçiyorum bu yoldan; şeridi kapatarak.

Aradaki farklar şunlar, ben sabah çok erken saatlerde buradan geçiyorum, yol çok boş oluyor. Ve dediğim gibi hızım 43-45 civarı oluyor. Zaten bu yolda arabalar 60'ın üzerine çıkmıyor, çok fazla ışık ve yaya trafiği var o bölgede. Araçlarla aramda sadece 15-20 km/h lik bir hızlı farkı oluyor, bu da benim son derece güvenli olmamı sağlıyor :)

Yani hızın düşükken yola çıkman çok riskli.

Başka bir örnek vereyim, dönüş yolunda da (antrenmanın sonuna doğru, aynı caddenin karşı tarafından dönerken ben,) hızım 25 civarı oluyor ve o durumda hep çizginin sağından (yani yolun dışından) gitmeye özen gösteririm. Hem de saat 12'ye geliyor neredeyse, trafik biraz yoğunlaşmış oluyor.

Ekliyorum: Trafik durumu ve hız önemli :)

@Kefter elbette devletin size verdiği hakları, yapacağınız kaza sonrası sürücülerle uzun uzun tartışma fırsatınız olur, bu konuda haklısınız çünkü. Tavsiyelerimin amacı kazanın yaşanmaması, bu yüzden yoldan ve haklarımızdan ödün vermemiz gerekiyor (bence) çünkü kaza sonrası adamların tamponunda ufak bir boya lekesi kalırken, bizim kemiklerimiz kırılıyor, bisikletimiz kırılıyor, jantımız yamuluyor ve bu durumun ardından "ben kanuna göre haklıyım" demek bile insana kendini iyi hissettirmiyor, bunu 3 kez yaşadığım için artık böyle bir hayat tarzını benimsedim :)

Ben de her bisiklete çıktığımda yaşıyorum bu tür yakın mesafeden sollamaları. Normal artık alıştım ama kazayı bekliyorum sadece :)

gençler sabrettin bunlar zaten birbirini öldürüyor kırıyor yaralıyor. Bunlara bulaşmayın toplu sürüşler yapın bana kalırsa. İstanbulda da birçok ilde de bisiklet kültürü iyice yaygınlaşıyor. '2040lara doğru bu iş tamamdır :D ayrıca ne taksi kalıcak ne minibüs. Göreceksiniz.

@Serkan Mıstınoğlu merhaba arkadaş şerit kapatsın yada kapatmasın İstanbul gibi bir şehirde yaşıyoruz saygı sıfır perşembe sabahı işe gidiyorum en sağdan gittim halde iski nin aracı üzerime kırdı direksiyonu resmen yolda bomboş buna ne diyceksiniz ne yapmaya çalışıyorsun diye sorduğumda kusura bakma ben farketmedim seni ben fark et yada etme neden aracı sol şeritten sağ şeride çapraz bir şekilde üzerimi süriyorsun ki amacaç ne yanındaki adamda diyorki ne yapıyorsun az daha adama çarpıyorduk sonrada kusura bakma kardeş senin gibi kardeş olmaz olsun kameram yok olsada video ekleseydim size yakında onuda alıcağım ama istediğiniz kadar taksici masum deyin yada arkadaş suçlu orada kaza olmamış olması sevindirici arabaya binen kendini KRAL ilan ediyor geçen sene bulgaristana gittim tatil amaçlı oradaki sisteme hayran kaldım her trafik ışığında camera sistemi konulmuş ve kameraları öyle bir yere gizelmişlerki ağaçların arasına dağ başında dahi polis geliyor yol kontörlü yapıyor kaçak sigara arıyor marketlerde bizim adalet sistemi çalışmıyor ne yazıkki

@charlieselim iste o kaza olduğu zaman umuyorum ki hiçbirimize bi sakatlık olmaz. Fakat biraz kavgacı insan olarak o an yerden kalktığımda neler yaparım kim bilir :)

@mtbcandir hocam umarım dediginiz gibi olur :)

@enja şeridi kapattığımda hiçbir sıkıntı olmadı zaten. O gün Yeniköy tarafina kadar giderken bazı tek şeritli yolda bile ortaya yakın gittim, araclar gayet saygılı şekilde en az 1 metre uzağımdan gectiler.

kaldırım yüksekliği ve medeniyet ters orantılıymış arkadaşlar.. ne kadar yüksek o kadar yoksun.....

Sağ şerit bisikletlinin hakkıdır diye bişey yok yanlış anlaşılmış. Yolun sağı, yani sağ şeridin sağı bisiklet için kanunidir. Aksi takdirde bisiklet sollarken 1.5 metre bırakılması kuralı olmazdı.

Yaklaşık 1 haftadır bisiklet aldım, biniyorum. İlginç bir şekilde yakın sollayanların, önüme kıranların %80'inin taksici olduğunu fark ettim. Ya bisikletçilere garezleri var, ya da saatlerce direksiyon sallamaktan artık uyuşmuşlar. Bu konuyu görene kadar 'şans' derdim. Değilmiş.

@erhanagir galiba müşteriye yetişmek/yetiştirmek için böyle davranıyorlar. normal araçlarda tık yok ama taksiye bakınca aşırı hızlılar..

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Geri