Scudo Sports

Tacize hayır

çirkin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.321
Arkadaşlar bugün yine arkadaşımla gezerken bir laf atılmasına maruz kaldık.Daha doğrusu pekte insan sesini andırmayan bir çığlıktı bu.Ve bir şirkete ait araçtan geliyordu.Şirketin internet sitesine müracaat ettim ama benim önerim bu tür tacizleri eğer mümkünse plaka veya şirket arabası ise şirketin adını vererek burada teşhir etmek.Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum paylaşırasnız memnun olurum.

Scudo
kedi yetişemediği ciğere kokmuş dermiş,
böyleleri ile çook karşılaşıyoruz zamanla onları duymamayı öğrenirsiz,ben bayağı öğrendim.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Duymamazlıktan gelmek , ya da bu tür tacizleri dile getirmemek olmaz diye düşünüyorum.
Elbette taciz eden araçların , -şirkete ait olanları- şirkete iletilerek ve buradan da şirket ve plakasının yayınlanarak teşhir edilmesi bir yöntem olabilir, ama ya "İNSAN" ve plakasız elektrikli bisiklet kullanıcılarının tacizini nasıl teşhir edebiliriz?
Bunu da düşünelim derim.

• Beğen
Bence adamların durup hızlıca fotolarını çekelim sonra da bilgisayara atıp üzerine Dikkat tacizcidir falan diye yazalım sonra çoğaltıp o civardaki köprü altlarına, duvarlara, site girişlerine falan asalım böyle şeyler insanların hep dikkatini çekmiştir sonra adamı biri görür aaa bu o adam değilmi falan diye konuşurlar adam yaptığına yapacağına pişman olur:D

Çok mu uçtum ki :D

arkiler tacizicilik ne yazık ki toplumun her alanında var.Ben bir sürücü kursunda öğretmenlik yaparken bile,bayan kursiyerlerimizi taciz ediyorlardı ve kamyonun altına az kalsın gidiyorduk.Bu o kişinin yetişme tarzına bağlı olan bir konu.Çözümü;isim ve soyadlarını buraya yazın,ama çalıştığı şirketi de yazmak doğru değil.Ekmek parasından olmasın,çocukcağız.

en iyisi bu seviyedeki insanları muhatap almıyarak ...........duymamazlıktan gelerek aşağılamaktır..................

• Beğen
bence ekmek parasından olacak kadar bir etki yaratmaz önce uyarırlar herhalde sonra da 2. bir kez yaparsa.. bilmiyorum artık.
Ama birçok şirket önemsemeyecektir bile herzamanki gibi ilgileneceğiz derler içlerinden de sende bisiklete binerken kask takmasaydın,tayt giymeseydin be kardeşim diyecekler.

Taciz derken ? Bayan olarak mı yoksa erkek olarak mı? Erkeğe sözlü taciz varsa duymazlıktan gelin, bayana taciz varsa tez kellesi uçurula Bana bi kere kızlar ıslık çaldıydı böyle tacize can kurban :D

Şirket arabalarının arkasında şikayet telefonları oluyor,
ama bazen buraya şikayette bulunup, iletişim adresinizi verdiğinizde, şikayet ettiğiniz adam bunları öğrenip size yüklenebiliyor. :)
ekmeğinden olacak kısmına çok katılmıyorum,
ben canımdan olsam ne olacak.
üzerine biz suçlu çıkacağız neredeyse. :)

Bana da 3 tane kız hiaaa tipe bak diye gülmüşlerdi :D
Hareket yapıp kaçmak da iyi bir fikir göze göz dişe diş hesabı :D

soner kardeş,ortada can varsa ok.Ekmek parasına bakılmaz.Ona bakarsanız,bisikletçi bir arkadaşımızı otoyolda ezip kaçanlarda var.Burda önemli olan çözüm üretmek.Bununda çözümü herkesi bisiklete alıştırmakta geliyor.Tabii ki tacizciye "gel bisiklete binelim"diyemezsiniz.
Bende bu tiplere sinir oluyorum.Fakat zaten adı,soyadı burada yayınlanan kişi,gerekli şekilde cezalandırılmış olur.Olmadı bayanlar emniyete başvuru yapsın.
Herşeye rağmen sağduyulu olun arkiler.

Türk şirketlerinin -genelde- bu tip iş yapanlara hesap sormadığını görüyorum çoğu olayda. Bu nedenle şirketin isminin burada teşhir edilmesi ve "teşhir edildiğinin" şirkete bildirilmesi daha etkili olabilir. Ya da "teşhir edilecektir" tarzında tehditvari bir yaklaşımla da mail atılabilir.

Yanlış düşündüğüm nokta(lar)da fikrimi düzeltirseniz sevinirim.

• Beğen
her türlü soruna tepki gösterilmeli
tepkinin boyutları ve şekli tartışılmalı tabiiki

sistemin bozuk bir şekilde devam etmesine izin vermemeli
her rahle de düzeltme yönde bir çaba sarfedilmeli

mühim olan yapılan tepkinin bir işe yaramaz devede kulak bile olmaz sanki biz öyle yaptık diye bu millet düzelecekmi dememek lazım

eger boyle dıyorsak sıkayet etmeye hakkımız yoktur

karıncaya sormuslar

yahu bu senın tasıdıgın suyla bu yangın sonermı ?
sonmezse bıle en azından yakanlardanmı söndürenlerdenmiyiz o bilinir demıs

• Beğen
Bence eğer şirket adı yazıp teşhir etmeyeceksek yani o firmanın kurumsal kimliğini kullanmayacaksak çözüme ulaşmamız zaman alır.Bir yiyecek firması demek kimse için caydırıcı değil ama ETİ (Bu insancıklar ETİ ye ait bir araca biniyordu) bu kadar çok kullanıcısı olan internet sitesinde isminin magandalarla anılmasına seyirci kalmaz bence. Biz eğer sadece tur düzenlemek fotoğraf çekmek yerine birazcık da olsa haklarımız için mücadele eder bu tür firmalara mail atarsak yazı yazarsak yine kazanan biz oluruz.

benim merak ettiğim bu magandalar nerede eğitim alıyor, yani ben bunlarla aynı ilk orta lise de mi okudum yoksa bunlar okulu bitirince bir yerde magandalık kursu mu alıyorlar.
bunların magandalığı nereden geliyor, aramızda psikoloji okuyan yada psikolog varsa lütfen açıklayabilir mi.
niye biz yapmıyoruzda bu kişiler bunu yapıyor.

Ben duymazlıktan gelelim kısmına asla katılmıyorum. Zaten herşey göz ardı edildikçe çoğalıyor. Tepkimizi her anlamda göstermeliyiz ki ilerleyen zamanda geleceğimiz daha büyük sorunlarla karşılaşmasın ve karşılaşmayalım.
En güzeli Plakayı alıp Trafik de ilgili birime aktarmak olacaktır.Umarım bu saçma sapan olaylarla karşılaşmazsınız.

Duyarsız bir toplum olmayalım. Sevgiler.

@Sedonaci_Baba

Az bile uçtun bence

Geri