Scudo Sports

Tacikistan'da yabancı bisikletçilere saldırı: 4 ölü

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.866
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
(link)aynen aktarıyorum;

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe yakınlarında Pazar günü ikisi Amerikan vatandaşı dört yabancı bisikletçi hayatını kaybetti. Üç kişinin de yaralandığı olayda araba çarpan bisikletiçilere daha sonra bıçakla saldırıldığı belirtiliyor.

Tacikistan İçişleri Bakanlığı, olaydan sonra kaçan zanlıları yakalamak için özel bir operasyon düzenlendiğini, güvenlik güçlerine direnen iki kişinin "etkisiz hale getirildiğini' duyurdu.

Daha sonra üçüncü bir kişi daha gözaltına alındı ve bisikletçilere çarpan araba bulundu.

Tacik medyasına göre görgü tanıkları, Orta Asya turuna çıkan bisikletçi grubunu bıçakladı.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ABD, Hollanda ve İsviçre'ye başsağlığı mesajları gönderdi.
Grupta bir Fransız, bir Hollanda ve bir İsviçre vatandaşının da bulunduğu belirtiliyor.
ABD doğruladı

Duşanbe'deki Amerikan Elçiliği'nden yapılan açıklamada, "29 Temmuz'da Dangara yakınlarında iki Amerikalı bisikletçinin öldüğünü doğrulayabiliriz" denildi, ayrıntı verilmedi.

İsviçre, Hollanda ve Fransa'dan henüz açıklama yapılmadı.

Eski Sovyet Cumhuriyeti Tacikistan, bağımsızlığını kazandığı 1991'den bu yana yoksulluk ve istikrarsızlık yaşıyor.

_102753722_alixpic.jpg

Scudo
"Beğen" butonuna bastım ancak elbette ki haberin içeriğini değil, paylaşımınızı beğendim. Çok üzücü bir haber. Bu derece vahşi olmasa da bazen tek başına tur yapan ulusal ya da uluslararası bisikletçilerin ülkemizde uğradıkları kazalar ve saldırılar da beni ülkem adına endişelendiriyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Fatih Yasin Söndüren

Halbuki öldürenler hep İslam dini dışında. Biz hep Müslümanlar yapıyor sanıyoruz...

@specific ulkemizde herhangi bir sebepten oturu olduren hic mi musluman yok ters baktin diye adami oldurmeye girisen mi yoksa uc tl icin adam olduren mi ararsin hepsi de dinsiz degildir yaa mutlaka muslumanlarda vardir ama genelde bu tarz haberler islam dusmanlari icin agizlarina gelene soleme haberidir umut kaynagidir

• Beğen
Tepkiler: murat.82.yildirim
@chuck_schuldiner
Aynen konu silinip kapatılabilir :harika: Bir haber paylaştım konu karıştırma timleri girdi devreye bravo :snzdglsn:

Keşke bisiklet hakkında da bu denli öz güvenli - rahat konuşabilseniz, paylaşımlarınızı görsek...

Burası karışacak vaziyet alın

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
bu forumda insanlar bir acayip habire onune gelen isime vermeden ona buna laf sokma pesinde ne guzel is yaw ortaya sal lafi gitsin kendisi gunahsiz keci mubarek

• Beğen
@BerkEvren hocam yanlış anlamayın açtığınız konuda ben dinlerle ile ilgili en ufak bir cümle değil kelime dahi bulamadım.ayrıca bura bisiklet forum ve konu tamamen bisiklet ile ilgili bir haber, geçende meksika da sanırım bisikletliler katledilmişti.bunun dinle şunla bunla alakası yok,tamamen cahalet..konu doğru yerde tamamen tarafsız ve doğru şekilde açılmış.kapatılmasınada gerek yok...bisiklet ile ilgili haberlerede tahammül edemezsek bundan sonra bura magazin forum olsun...

Bunu neden direk dinle bağdaştırıyorsunuz ki. Bu konunun bence dinle alakası yok. Pislik insan Hristiyan da, Yahudi de, Müslüman da olabilir, Ateist veya harhangi bir kişi de olabilir.
Önemli olan kimin öldürdüğü değil. Burda muhtemelen kendi halinde, suçsuz insanlar ölmüş ve asıl üzücü olan bu.

Saldırı sonrası yol ortasında yatan bisikletlilerin görüntüleri olduğu söylenen bir video kaydı var.

(link)

Tacikistan bisikletli seyyahların dünya turu rotalarında mutlaka yer alan bir ülkedir. Pamir dağlarını 4655 metre yükseklikten aşmak hemen hemen hepsinin hayalidir. Instagramda sıkça rastlanan yol paylaşımlarında ben bugüne kadar herhangi bir güvenlik sorunu ya da sıkıntısının ifade edildiğine şahit olmadım. Fakat Tacikistan'dan IŞİD'e çok sayıda insanın katıldığı biliniyor. Tacikistan hükümeti de saldırının terörist bir saldırı olup olmadığı yönünde de derin bir soruşturma yürütüyormuş.

Konu hakkında ayrıntılı bilgiye şu haber linkinden ulaşabilirsiniz: (link)

Bu başlık altında yazan arkadaşlardan naçizane ricamdır: Bu saldırı bilhassa bisikletli seyyahlar açısından çok vahim ve elim bir olaydır. Öldürülen arkadaşlarla o yolda karşılaşmış çok sayıda bisikletli şu an büyük üzüntü ve endişe yaşıyorlar, bundan eminim. Kadınıyla erkeğiyle bundan sonra o rotadan geçecek bisikletliler artık hiçbir zaman kendilerini güvende hissetmeyecekler. Seyyah olmanın, bisikletli seyyah olmanın, dünyayı bir başına ya da iki üç kişilik gruplar hâlinde bisikletle dolaşıyor olmanın, ıssız ve zorlu yollarda hedefe ulaşmak için mücadele etmenin önemini ve değerini biraz olsun hissediyorsak bu çok üzücü olayı günlük polemiklerimize malzeme etmeyelim. Eğer bunu yapan IŞİD ise elbette konuşalım ama burada asıl konumuz bisikletli yoldaşlarımızın akıbeti ve o rotanın güvenliği olmalı. Yakından takip ettiğim bisikletli seyyahların paylaşımlarını hatırladıkça, bu saldırıda yaşanan dehşeti tahmin etmek bile istemiyorum. Gerçekten çok üzücü ve vahim bir olay. Dünyayı gezmek her bisikletlinin aklından geçmiştir, kendimizi bir an onların yerine koyalım ve öyle yazıp tartışalım burada.

Daha ilk yorum "Allah(c.c),islam dinini yanlış anlayanlara akıl,fikir ve feraset versin." :acpsnr:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

@bisikletgundemi ne çok teşekkür ederim :harika: Böyle sağduyulu mesajlara ihtiyacımız var.

@Serkan Mıstınoğlu
İmza :harika:

• Beğen
Olayın din ile alakası yoktur.
Diyeceğim tek şey şudur; Akıl, bilim ve felsefe, doğu toplumlarına uğramamıştır.
Düşünen ve sorgulayan bir toplum olmadıkça doğu ve ortadoğu toplumları hangi dine mensup olursa olsun kan ve vahşet ile anılacaktır.

İşin çözümü, onları bu düşünme ve sorgulama yeteneğinden mahrum bırakan anlayışların yok olmasındadır.
Umarım bir gün gerçekleşir.

Tacikistan'da Pazar günü dört yabancı bisikletlinin öldürüldüğü saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi. IŞİD bu ülkede ilk kez bir saldırıyı üstleniyor. IŞİD olaydan sonraki açıklamasında saldırıda "Haçlı koalisyonunun vatandaşlarının" hedef alındığını öne sürdü. Ancak örgüt saldırıyla ilgili kanıt sunmadı.

(link)

Tacikistan polisi ise gözaltına alınan bir kişinin 2015'te yasaklanan eski muhalefet partilerinden Tacikistan İslami Rönesans (Diriliş, Nahda) Partisi üyesi olduğunu söylemiş.

(link)

Saldırıya uğrayan bisikletlilerden biri hâlen hastanede tedavi görmekte.

görüyor musunuz '' öfkeli gençler'' önce arabayla ezmiş daha da yetmemiş üstüne bıçaklamış.
not: öfkeli gençler tanımı dönemin dışişleri bakanı strateji derinlik uzmanı ahmet davutoğlu'na aittir.

Geri