Scudo Sports

Sütçü Zeki'nin 40 yıllık bisikletli mesaisi

Özcan

Forum Bağımlısı
Tepki
7.475
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Anadolu Ajansı muhabiri İbrahim Aktaş ve fotoğrafçısı Tahir Turan Eroğlu, 40 yıldır bisikletiyle dağıtım yapan 63 yaşındaki sütçüyle güzel bir röportaj yapmışlar...

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Zeki Oktan, 40 yıldır ineklerden elde ettiği sütü bisikletiyle evlere servis ederek, ailesinin geçimini sağlıyor. Memleketi Erzurum'dan 50 yıl önce geldiği Kocaeli'de uzun yıllar inşaatlarda çalışarak ekmeğini kazanan Oktan, ev sahibinin desteğiyle evinin bahçesinde hayvancılık yapmaya başladı.

2017%2Finek_1.jpg

İneklerden elde ettiği sütü bisikletinin sepetine yerleştirerek akşam saatlerinde dağıtıma çıkan Oktan, ilerleyen yaşından dolayı bisiklet sürmekte güçlük çekse de işini büyük bir mutlulukla yapmaya devam ediyor. Ahırının yanındaki tek odalı evde, eşi ve oğluyla yaşayan Oktan'ın tek isteği, zor şartlarda çalışarak elde ettiği arsasının tapusunu alabilmek.

Bisikletle süt dağıtırken 3 trafik kazası geçirdi
Oktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın zor, gelirinin de düşük olduğunu belirterek, uzun yıllar çalıştığını ancak emekli olamadığını söyledi.

2017%2Finek_2.jpg

Kocaeli'ye geldiğinde inşaatlarda çalışarak para kazandığını anlatan Oktan, daha sonra 2 buzağı alarak hayvancılık yapmaya başladığını kaydetti. Oktan, eşinin rahatsız olması nedeniyle hayvanlarla kendisinin ilgilendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yem, saman alamıyorum, pahalı. Hayvanlara da yarı buçuk ot yolarak veriyorum, öyle idare ediyorum. Biraz sütümüz oluyor. Müşterilerim var, birazını onlara veriyorum. İnekleri makine ile sağıyorum. Müşterilerime bisiklet ile götürüyorum. Sütü dağıtıyorum. Şu an 20 litreye yakın süt elde ediyorum. O da geçimim için yetmiyor."

2017%2Finek_3.jpg

Oktan, 12 yıl önce bisikletiyle süt dağıtırken bir aracın kendisine çarptığını anlatarak, "Hastaneye gitmedim, 3 ay sıkıntı çektim. Ondan sonra 1-2 ay sonra felç geçirdim. Bisikletle süt dağıtırken 3 kere trafik kazası geçirdim. Hamdolsun 3'ünü de atlattım." ifadesini kullandı.

(link)

Scudo
Allah yardımcıları olsun, ne kadar ders alsak az. Allah cümlemize bu muhterem gibi alnımızın teriyle kazanıp helal rızık yememizi nasip etsin.

İşte alın teri , işte emek ne güzel insan ne güzel hayat.Allah sağlık sıhhat versin.Selam olsun tüm emekçilere.

@mubeac
@mühendis
Ne güzel yorumlar halinden hep şikayet edenlere ders niteliğinde.

Allah, zorda darda olana yardım etsin.Allah hayırlı uzun ömürler versin.
Yalnız adamcağız uzun süre inşaatlarda çalışmış,emekli olamamış.Büyük ihtimalle patronları sosyal güvenlik primini yatırmamışdır.Tam emekli olup dinleneceği vakit yaşamla mücale etmek zorunda kalıyor.Allah öyle patronları da ıslah etsin.

Güzel yurdumun emeğiyle kazanan güzel insanlarından eli öpülesi dedemiz..
Şu dünyaya ne bırakacak?:Çileli ama onurlu bir yaşam...Birde hepimize örnek olan bisiklet yoldaşlığı...

AA deyince beni bir gülme alıyor. Bu röportaj veya haber hakkında ihtimalleri saymak gerekirse

1- Amcanın adı Zeki olmayabilir.
2- Amca 63 yaşında olmayabilir.
3- Süt satmıyor olabilir.
4- 40 yıldır süt satmıyor olabilir.
5- Kocaeli'de yaşamıyor olabilir.
6- Fotoğraftaki eşi olmayabilir.
7- Bisiklet, Zeki (Belki de Hasan) Amcanın olmayabilir.
8- Zeki (Belki de Hasan) Amca, hiç trafik kazası geçirmemiş olabilir.
9- Abartmıyorum, hatta amca dünyaya hiç gelmemiş olabilir.

@Avukat_Behcet vatandaş kendi vergisi ile finanse ettiği, doğrudan sahibi olduğu bir kurumun saçmalıklarını istediği yerde istediği şekilde protesto eder, iktidar ve yandaşlarının kendilerini eğlediği yüzlerce forum var oralarda eğleyebilirsiniz kendinizi..

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Ormanı görmeyip ağaçlara takılmaya gerek var mı?
Bu ülkede bir haberin "asparagas" olması için belli kriterler vardır.Ya magazinel ya siyasi ya da mizahi...
Bu haber bunların hiçbirine hizmet etmiyor.Kaldı ki hepimizin dikkatle baktığında nice çilekeş "Zeki Dede" nin bu ülkede yaşam savaşı verdiğini görmemiz gerekir.

Forumda bir güruh türedi herşey siyaset malzemesi yapıyor. Siyaset yapmayin deyincede yaftayı yapiştırıyor. "Sen de onlardansın"
Merak etmeyin "onlardan" değilim Senden de değilim.

@alpdeger Siz anlayamazsınız, hiç bir zaman da anlayamayacaksınız..:ckskc: Bari rahat bırakın insanların ibret almasına mani olmayın. Ha bu arada size sizin gibilere de bakıp ibret alıyoruz :D:snzdglsn:

Aklıma şey geldi yaw bu 6061 aliminyum çok ağar,dedenin ayakkabıları kilitli değil,yaw bizimkiler bisiklet yapamıyor,karbonmu bu sözlerim yanlış anlaşılmasın sitemim haline şükür etmeyip kıymetini bilmeyenlere. Elleri öpülesi bir dedemiz bravo sana

Geri