Scudo Sports

Susuzluğu anlama yöntemi.

gokhancan

Forum Bağımlısı
Tepki
644
şüphesiz insanın en büyük ihtiyaclarından biri olan yaşam kaynağımız sudur.

Yalnız vücudumuzun yüzde 60-65 lik kısmı sudan oluşuyor. Buda şu demek 70 kiloluk bir insanın ortalama 40-50 kilogramı sudur. Su derken tabi su geniş çaplı bir anlatım.

Burada gerek egzersiz anında gerek normal zamanlarda vücudunuzun susuz kalma sinyalini vermek istiorum.

idrara çıktığınızda idrar renginiz vücudunuzun su ihtiyacı olup olmadığını size söylüyor.

Koyu renkli idrar - aşırı susuzluk

Hafif sarı renkli idrar - suya biraz ihtiyac var.

Renksiz beyaz idrar ise - Vücudunuzun suya ihtiyacı olmadığının bir sinyalidir.

Su ihtiyacımızı karsılmak için öncelikle idrara çıkacak kadar su içmemiz ve akabinde her idrar sonrası bir bardak su içmek çok iyi bir seçimdir.

gunluk 3-4 litreden fazla alınan su su zehirlenmesine sebep olabiliyor ve böbreklere de aşırı zararı vardır.

Ortalama içtiğiniz suyun yüzde 35-40 mineralli maden sularından karşılanırsa kaybettiğiniz mineralleride geri kazanırsınız.

Bu arada suyun azlık durumlarında vücutta su birikmesi(yağ mekanizmasına benzer gibi)Olarak ödemlere sebep olabiliyor.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Spec
Scudo
Normal şartlar altında günde 3-4 litreden fazla su tüketirsek böbrekler zararlı olabilir. Ama aşırı efor sarf edip çok fazla su kaybettiğimiz günlerde 4 litreden daha da fazla su tüketebiliriz.
Kendimi örnek vereyim. Geçen ay Aladağlarda kamptaydım. Güneş altında uzun zorlu yürüyüşler yapıyorduk ve zirve yürüyüşlerinde ben yanıma 5 litre su alıyordum. 5 litre su yürüyüş sonunda bitiyordu. Yürüyüşten geri döndüğümde de kamp alanında rahat rahat 2 - 3 litre sıvı tüketiyorumdur. Bu da günde 7-8 litre eder. Ama bunun böbreklerime bir zararı yok. Çünkü ben kaybettiğim sıvıyı geri alıyorum.
Yanlış anlaşılmasın diye bu örneği vermek istedim. Kaybettiğiniz sıvıyı geri almanın böbreklere zararı olmaz.

@andac

üstad şöyle bir durum var. Terle kaybedilen sıvıyı burada hesaba katmak lazım.

Özellikle terle sıvı kaybı organizmanın bir koruma hamlesi. Aşırı terleme durumlarında bunun tabiki sorunu yok.(fazla su icmenin)

Ama habire tuvalete koşturmak açısından anlattım bunu.

Cunku öyle durumlarla karsılaştımki insanlar zayıflayacağına inanarak habire su içiyor ve habire tuvalete koşuyolardı.

Bilakis aşırı terleme durumlarında kesinlikle su için ama tabi sizinb bahsettiğiniz şekilde olmalı.

1 litreyi kafaya dikmek yerine bu suyu yudum yudum icme işlemi gerçekleştirilmeli. Özellikle uzun sürüşlerde kaybettiğim sıvıyı toparlamak adına 2 gun beslenme ile beraber sürekli sıvı alıyorum ve bunu idrara çıkana kadar her saat bası bir bardak olarak yapmayı deniyorum.

saatte bir bardak olabilir.

Bu arada vücudunda ödem oluşmuş arkadaşlar varsa Özellikle bel bölgesinde de su toplanabiliyor. Gerekli hidrasyon olcumlerini yaptırıp fazla olan suyun vücuttan atılmasını sağlayabilirler.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Spec
Geri