Scudo Sports

Süspansiyon (Maşa) Sıralaması

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese merhaba,

Forumda uzunca bir süre araştırdım ancak maşa sıralaması ile ilgili bilgiyi maalesef bulamadım.

@Sertaç arkadaşımız güzel bir yazı paylaşmış ama benim istediğim bilgiler hala mevcut değil.
Fox,Rock Shox,Marzocchi,Manitou,RST,SR Suntour - BisikletForum

Benim istediğim sıralama vites grupları gibi.
Örneğin böyle bir sıralama;
https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.bike-advisor.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F01%2Fsram_shimano_corespondent.jpg&hash=78fba90d287d3daf4d0093501ee3fae6

Bu tip bir sıralama maşa markaları tarafından da yapılabilirmi?:rolleyes:

Maşa grubundan anlayan ve bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatabilirlerse çok memnun olurum.

Düzeltme: Ön amortisör, hardtail mtb üzerinden konuşabiliriz. Çoğunluk o şekilde diye tahmin ediyorum

Okuduğunuz ve yorumlarınızla katkı sağladığınız için şimdiden teşekkürler :harika:

• Beğen
Tepkiler: calhanre
Scudo
Bi aralar birisi yapmıştı ama nerede hatırlayamadım yabancı forumlarda daha kesin bilgiler bulunabilir

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Bu süspansiyonların sitelerinde sıralama üst modelden alt modele doğru zaten.

@Berke K. kendi aralarında öyledir ancak karşılaştırmada nasıldır.
Örneğin foxun hangi maşası rock shoxun hangi maşası ile eş değerdir şeklinde bir sıralama?

@Anıl Erdoğan
Anladım öyle bir karşılaştırma forumda görmedim henüz ama Fox'un kötü bir maşası yok onu söyleyebilirim... :D

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Vites gurubu sıralamasında shimano saint serisi neden yok benim favorim :) Neyse istediğiniz siralama hakkinda yabanci forumlarda dahi istediginiz gibi tablo şeklinde ben bulamadım, konu çok geniş çünkü biraz daraltılması lazım , hardtail mtb suspasiyonlari , downhill cift kat süspansiyonları , full erlerin orta süspansiyonları , lefty shock lar , line shock lar vs vs çok uzar gider :) en iyi araştırmalarımda çıkan bir model mesala ;11974 dosyayı görüntüleKonu deniz derya .. bilinen en iyi markaların da daha iyileri var bu kesin örneğin ; yıllarca bugatti en hızlı arabaymis gibi reklam yapıp rant sağladılar , hennesey venom gt yokmuş gibi ....

@Mehmet Altuğ lefty gerçekten efsane :harika:

@fishman haklısınız, Hardtail üzerinden konuyu düzelttim :harika:

@Berke K. aynen katılıyorum. Fox heryerde sözü geçen süspansiyon üreticisi:harika:

Eğer varsayurtdısı forumlarında suntour , fox vb markaların kıyaslamaları veya sıralaması buraya koyabılır mıınız ?

@soner Közençok teşekkürler. Bu gibi günecl 2015 giriş seviyesi ve giriş seviyesi üstü bilgi bulabilirsek süper olur.:harika:

Geri