Scudo Sports

Sürüşe Yokuş Çıkarak Başlamak

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Merhaba dün ilk kez öncelikle yokuş tırmanıp sonra düz yola gideyim dedim ve düz yolda giderken bir performans artışı göründü gözüme sürüş bitiminde de yokuş çıkarak bitirdim bacaklarım her günkü standart halinden biraz gelişmiş , çalışmış ,yorulmuş gibi geldi sizce daha mı verimli olur sürüş öncesi yokuş çıkmak

Scudo
Isınmadan zorlamak zararlı olur diye düşünüyorum. Ben de aynı şeyi yaptım birkaç kere performans artışından ziyade düşüşü yaşadım. Tabi yokuşa da bağlı.

@Ahmet Tarık

zaten yoku çıkma yerine varana kadar 2 km falan düz yolda gittim ama işte onu saymazsak ilk yokuş çıktım diyeyim :)

Aynı sıkıntı bende de mevcut evden çıkıp çarşıya doğru devam ederken en az 1-2 kilometre yokuş çıkmak zorunda kalıyom. Gebze yi bilen biler alışmak zorundayım artık yapıcak bişey yok.

Alibeyköy akşemsettin de bir yokuş varki offff.Tam evin yanında.Bende orada antreman yapıyorum.

bayrakı -i zmir yokuşu çık in o kadar zevkli ki :)

Ben evden çıktıktan 20 mt sonra filan 100 - 150 mt lik orta diklikte bir yokuşu çıkıyorum sonra düzlük var kenarda nefesimi toplayıp su içiyorum sonra devam ediyorum hiçbir şey olmamış gibi. Yararlı oluyor benim için bacaklarımın geliştiğini hissediyorum hatta bu aralar o yokuş beni kesmiyor 2 km lik 10 - 15 eğim olan sonunda da gölet olan güzel yokuşu tırmanıyorum şimdi, felaket bacak kası geliştiriyor şimdi dinlene dinlene çıkıyorum ama 1 ay sonra dinlenmeden çıkabileceğimi tahmin ediyorum günde 2 defa çıkıyorum o yokuşu. Yani zararlı olmaz tabi kondisyonunuz varsa. Benim kondisyonum iyi bana pek bakmayın ben her yere bisikletle gidebilirim 250 km'yi aşmamak şartıyla. Yozgatın her yeri yokuş zaten. Kondisyonunuzu geliştirir o yokuş bence hem öncesinde 2 kmlik ısınmak için yeterli bir düzlük varmış. Bol pedallamalar.

@enes savaş

izmir mersin 911 km imiş 911 km yol gelip bir de yokuş çıkılmaz ya :D

Mecburiyet yoksa önce düz yolda sürüp sonra yokuş çıkmak kasların ısınmaları açısından daha faydalı olacaktır. Isınmamış kası zorlarsanız lif kopması gibi problemler yaşanabilir. Isındıktan sonra yokuş çıkmak her türlü kazandırır. Vücudun tepkilerine kulak vererek, vücut daha fazlasını talep ettikçe daha üst zorluk seviyesindeki parkurları denemek limitlerinizin sonuna kadar gitmenizi sağlar.

• Beğen
Tepkiler: mustafa şan
Ben bu konuda çok şanslıyım evim bağdat caddesinin üst sokağında 100 metre gibi bir yokuş var yokuş bile sayılmaz aslında 80 metre düz yol son 20 metreside giderek artıyor yokuş :D

Geri