Scudo Sports

Sürüş sonrası bacak ağrısı

Tepki
2
Bisiklet
Salcano
İlk günümde 26 km yaptım.Ertesi gün de 9-10 km yaptım.Daha 1 km bisiklet sürmemişken böyle yapmam beni sonradan zora soktu.Kaslarım hala yanıyo ve ağrı var.Nasıl geçer bu dinlenmenin dışında ? Yarın da tur var.Katılmak istiyorum.Çabuk çözümü var mıdır

Scudo
Var..Egzersiz, açma germe yapmanız gerek..Ayaklarınız sabitken belinizden bükülerek diz kapaklarınıza başınızı yaklaştırın, her seferinde çok az zorlayarak şiddeti artırın ama çokta zorlamayın..Daha sonra bir ayağınızı öne bir ayağınızı arkaya getirin ve esneyin..Arkadaki ağayınızın topuğu yerden kalkmasın..
(link)

Kasık, Hanmstrng, kalça ve baldır hareketlerini yapmaya çalışınYarın tur varsa tur saatine kadar saat başı veya 2 saatte bir yapmaya çalışın..Büyük ölçüde azalır diye tahmin ediyorum.Turda fazla zorlamayın kendinizi..

Ağrıyı gecirmenin en iyi yollarından birisi, yine aynı adeleleri zorlamadan çalıştırmaktır. Fakat kimlerle beraber ve nasıl bir tur yapmak istediğinizi bilmediğimden, tura katılıp katılma konusunu iyi düşünün. 25 km. bisikletle bacak ağrıları olmuşsa, koşu veya benzeri bir sporu düzenli yapmadığınız ortaya çıkıyor. Çünkü bisiklette ağırlıklı kullanılan bütün bacak adeleleri, koşu sporlarında da kullanılıyor.
Ya da çok hızlı kullanmaya çalışmış, adelelri zorlamışsınız. Ağrının nedeni, leiflerdeki kılcal patlamalr sonucu, liflerin arasında sıvı birikmesi sonucudur. Bunları tasviye ve bir daha ki küçük zorlamalerı engelleyecek antrenman gerekir.:)

• Beğen
Tepkiler: cincilla
Cevaplar için teşekkürler.Bu esneme hareketleri iyi bi çözüm.Çok zorladım kendimi daha ilk günden.Senelerdir odasında oturan bi adamım.25 km zorladı beni :D

Stretching + soğuk su ile masaj rahatlatacaktır. Ancak direk masabaşından birden zorlamayın, yavaş yavaş arttırın yoksa bir yerden patlayabilir. Benim geçen sene dizimden cörtledi mesela :)

Arkadaşlar herkese merhaba. 1 hafta önce aldığım kron tx-100 şehir bisikleti ile uzun yıllardır hayalini kurduğum bisiklet merakıma başlamış oldum. Çocukluğumdan beri ilk defa bisiklet kullanıyorum. 1 hafta önce başladım kullanmaya ve ilk günler günlük 10-12 km yol yaptım. Son iki gündür 22-25 km yol yapıyorum. Şu an Düz yollarda ve uzun mesafe Hafif rampalarda ara vermeden sıkıntısız 10 dk sürekli pedal çevirebiliyorum. Ancak kısa mesafede olsa rampa tırmanmaya başladığım an dayanılmaz bacak ağrılarım başlıyor. Örnek olarak 200 m uzunluğuna %5 ilk bir rampayı acıya dayanarak çıkıyorum ama bitince mola vermek zorunda kalıyorum. Bacak ağrılarım daha ne kadar sürer acaba? Sizce bu şekilde bir iki tane zor rampa içeren 20-25 km lik turlara devammı etmeliyim yoksa sadece rampa çıkmaya odaklanıp sürekli rampamı inip çıkmalıyım? Ve merak ettiğim bu ağrılar ne kadar sürer? Herkese teşekkürler

@jeofby Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. Kaslar zorlandığında mikro yırtıklar oluşur, bu normal bir durumdur. Çalıştırılan kas grubu ağrılar hafifleyene ya da geçene dek dinlendirilebilir. Ağrısız kas gelişimi pek mümkün değil. Her gün aynı kas grubunu zorlamak çabuk gelişmek anlamına gelmez. Bu yüzden bir kaç gün dinlenmenizi ve kaslarınıza gelişmesi için fırsat vermenizi tavsiye ediyorum.

@K-Pax İlginiz için teşekkür ederim. Az önce yokuş antrenmanı denedim. %8 lik eğimi olan 200 m uzunluğundaki bir rampayı 5 defa inip çıktım. Aslında seleyi biraz aşağıda kullanıyormuşum. Biraz yükseltince son iki tırmanış da biraz daha rahat ettim. Ama şu an bacaklarım yanıyor :) galiba haklısınız bir iki gün dinlenmem iyi olacak gibi

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
ben haftasonları 70-80 km lik zor olan 50 km lik turlara katılıyorum kas ağrım turdan sonraki ertesi 2-3 gün devam ediyor cidden işe yarar başka çözümler var mı?

@Desert Fox herhalde sürmeye devam ettikçe geçicek bu ağrılar. Yani öyle umuyorum :)

@jeofby hocam üniversiteden vakit bulamaıyorum ki 8-5 ders görüyoruz inan eve gitsem 6 oluyor söyle 5-6 km kullansam bakmışım hava kararmış üşüyorum vakit de yok pazar günleri tura gidiyorum güzel oluyor ama eziyet çekiyorum turdan sonra

@Desert Fox aynı sorun bendede var. İşten gelmem 7 yi buluyor. Bende turlara katılmaktansa haftasonları kendim çıkıp 20-30 km yapıyorum. Çünkü biliyorumki turlara katılsam toparlanmam zor olacak. Bide mümkün olduğunca hafta içi akşamları çıkıp 5-10 km yapıyorum. Bu kışı bu şekilde atlatıp yaza doğru günlük 80-100 km lere çıkarım diye düşünüyorum

@Desert Fox

Tur öncesi ve sonrası ağrıyan bölgelere Voltaren jel sürün.

Merhabalar, öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun. Aklıma gelen ilk şey sele borunuzu yükseltmenize rağmen hala düzgün ayarda kullanmıyor olabilirşiniz. Yeni bisiklete başlayan bir arkadaşım da korktuğu için alçak kullanıyordu aynı durum olabilir. Forumda doğru sele ayarı ile ilgili detaylı konuları bulabilirsin. Kabaca tarif etmek gerekirse de pedal en aşağıda iken, pedala normal bastığında dizin hafif kırık, topuğunla bastığında ise tam açık olmalı. Seleyi bu ayara getirdikten sonra ağrılarınızın bir nebze azalacağını düşünüyorum. Bisiklete yeni başladığınızı da düşünürsek yorgunluğa bağlı bacak ağrısı da normaldir, çok takmamak lazım. Zamanla bu ağrılar ertesi günün sabahına geçecek seviyeye geliyorlar.

Dipnot: bahsettiğiniz rampalar küçümsenmeyecek rampalar, ısınmadan buralarda kendinizi çok zorlamayın, ve kadansınızı ( dakikadaki pedal çevirme hızı ) 60-80 arasına çıkartmaya çalışın. Bu da bacak ağrılarınızı azaltacaktır. İyi sürüşler :)

• Beğen
Tepkiler: jeofby
Arkadaşın dediği gibi sele borusunu doğru ayarlaman yokuş çıkarken de çok yardımı oluyor. Kadans için şu an gidipte bunu bir yerde yapamıyorum ama mesela şu şekilde çalışıyorum. Yokuş çıkarken düzlükte yakaladığım tempoyu yokuşta birer vites düşürerek tempomu korumaya çalışıyorum ve gerçekten daha rahat oluyor. Yavaşladığım an kaslarımın zorlandığını hissediyorum. Her günde ufak ufak binme şansın varsa kısa sürede alışırsın eminim

• Beğen
Tepkiler: jeofby
Ağrılarınız geçebilir ama acılarınız ve yanmalar geçmeyecek ;) . Çünkü daha fazlasını isteyip daha çok gaza geleceksiniz. Gittiğiniz mesafeler size kısa gelmeye başlayacak. Mesafeleri uzatıp daha zorlu yollara gireceksiniz.

gidonumu ayarlamistim ancak nefes nefese kaldigim zaman sanki nefes almakta zorlaniyorum sanki ağzımdan karbondioksiti atamiyorum belki ondan

HUAWEI GRA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Antrenman sonrasında kompresyon çorapları giymek, bacaklarınızı yukarı kaldırarka uzanmak, düşük tempoda antrenman yapmak, ağrı kesici jeller kullanmak. Bunlar benim yaptıklarım.

abi öncelikle hayırlı olsun bel ağrın da varsa sele gidon ayarlarına bi baktırmanı veya bakmanı öneririm ayrıca turdan önce esnetme turdan sonra da germe hareketlerine dikkat etmeni öneririm bu arada ağrı varsa gelişim var demektir bence, zamanla ağrılar yanmaya dönüşecek iyi turlar :)

Bende yirmi gün oldu bisikleti alalı bir haftadır ise gidip geliyorum ilk bir hafta benimde çok ağrıdı şimdi pek ağrımıyor rampa çıktımdan sonra imkaniniz varsa duz yolda yuksek kadansla pefal cevirip ayaklari dinlendirin ve mutlaka en az binmeye başlamadan 5 dakika bindikten sonra en az 15 dakika a ısınma ve açma germe hareketleri yapıyorum sabah kalktığımda ağrı falan olmuyor tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: parathoner
Geri