Tesekkur Ederim Hasan Bey,
Oncelikle yol bisikleti ve spd pedal kullaniyorum.Bir sey degistirmez gibi geliyor ama
Bisiklete binerken herhangi bir sorun yasamiyordum ama son donemde yururken falan diz kapaklarimin sag ve sol yan taraflarinda hafif batma seklinde aci(rahatsizlik) hissetmeye basladim.
Yaklasik bir senedir kullaniyorum, kisin ara vermeden once de biniyordum ancak boyle bir sey yoktu. Kisin trainer aldiktan sonra haftada 2-3 kere 1'er saatlik surelerde binmeye basladim bu sirada tek ayar degisikligin seleyi biraz yukari ve geriye almak oldu. Binis sayisi biraz arttiktan sonra mi bu degisikliklerden sonra mi oldu bilmiyorum ama bu sekilde dizlerimde rahatsizlik meydana geldi.
Internette arastirdim eger ayaklariniz acili basmiyorsa, bisiklete binerken dizleriniz acili durmuyorsa(dikkat ediyorum ama bu sorunlari goremedim kendimde) ; dizin yanlarinda olan acilar icin "seleyi biraz alcaltin, kalleri biraz daha geri almaya deneyin" falan diyordu fit olaylarinda ben de biraz asagi indirip kalleri geri aldim. yaklasik yirmi dakilalik suruste kendimi inclemeye basladim.Bu suruste dizimde falan herhangi bir aci falan yoktu ancak sag dizimde diz kapagimin oralarda bir sey hissediyorum. sol dizimde hic bir sey hissetmeden surus yaparken sag tarafta bir hissiyat olusuyor, sanki diz kapagi cok hafif oynuyor gibi ben buradayim diyor gibi.
Topuk dusurme teknigi denedim onda bir sey degismedi ama sanki toe dipper diye okudugum basparmagin topuktan hep asagida oldugu metod biraz daha akici , daha rahat gibi hissettim, ama son olanlar psikolojk mi degil mi net degilim.
Yururken cok fazla acaba ice mi basiyorum, disa mi basiyorum yuruyusumde mi bir sikinti basladi diye hemen her adimimi incelemeye basladim bunun da psikolojik bir etkisi oluyor mu bilmiyorum ama

.