Scudo Sports

Sürekli şehiriçindeyim acaba mtb ideal mi ?

Scudo
şehr içindeysen mtb ideal değil. nedn kendını gereksiz yere yorasın ki. şehir bisikletleri tercih etmelisin. teker genişliği yarış ile mtb arasında olmalı.

Şehir içinde mtb de kullanabilirsin, kullanan çok insan var. Ancak hiç dağa taşa çıkmayacaksan, mtb kullanmanın çok büyük bir esprisi olmadığı gibi performansına olumsuz yönde etkide de bulunacaktır. Kadro yapısından tut da, lastik dış yapısı ve genişliğine kadar. Şehir bisikleti tercih etmenizi öneririm.

bulunduğunuz bölgedeki asfalt kalitesi ve sürekli olarak kullandığınız güzergahlarlardaki yol durumu stabil ise şehir bisikleti alın kaymak gibi akın tabir-i caizse ancak yok yollar perişan halde çok rahatsız olurum derseniz mtb düşünebilirsiniz iyi bir maşa yol bozukluğunu nadiren hissettirir çünkü

amortisörlü şehir bisiletleri de var.

bence 28" tekerlekli bi şehir bisikleti bakın.

28 jantlı dağ bisikletlerine bakabilirsin

Size ne yol bisikleti nede mtb öneririm :) alırısınız bir tur bisikleti güzel güzel binersiniz şehiriçinde :)

@salcano

28 Janttlı dağ bisikleti derken ? 29er leri mi kastediyorsunuz?
Eğer öyleyse her şekilde yine mtbden farkı olmayacaktır.

Şehir içi de hangi şehir içi :D
İstanbulsa sürekli yol çalışmaları,bozuk yollar..vs oluyor tonla.
Bana göre tercih mtb üzerine olmalı.Lastik inceltilebilir belki.

Düz ve temiz yollarda kolayca hızlanmak ve yokuşlarda çok zorlanmamak için şehir veya tur bisikleti alınabilir, bu pek umurunuzda değilse MTB de olur. Bozuk yollar veya kaldırım vs.gibi engelli yollar için önde amortisör tercih edilebilir. Ben biraz mecburiyetten epeydir MTB kullanıyorum, önceden şehir bisikletim vardı, onun rahatlığını arıyorum, özellikle mesafeler uzadıkça farkı çok hissetmeye başlıyorsunuz. Slip lastik sadece asfaltta konforu arttırıyor o kadar, asıl kendini hissettiren 26"-28" farkıdır.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
ben de mtb aldım şimdi silik lastik 1,40 taktım tur bisikleti niyetine biniyorum ama pişmanım keşke tur alsaydım bir mühlet sonra değiştircem inşallah hatda flad bar tipi düşünüyorum yolun düz gidonlusu bence sizde tur düşünün eğer uzun turlar yapıyorsanız saygılar:)

Geri