Scudo Sports

Sürekli banlamalar ve sürekli yeni üyelikler.

Forum daki üyelerin yazım tarzları ve ciddiyetleri , forumun ve üyenin kalite seviyesini belirler.. Aramıza yeni katılan bir üye forumu gezerken tatsız bir konuşmaya veya seviyesiz bir dile denk gelirse , forumdan veya kişiden soğuyabilir.. Bu da forumun üye sayısıyla ve kalitesiyle oynar.
Ben şu an aşağı - yukarı forumun çoğu üyesini tanıyorum.(Tabiki yüzyüze değil.)Ve büyük bir çoğunluğunu görmeden sadece sorulan sorulara verdikleri cevaplardan ve kurallara gösterdiği özenden tanıyorum..
Belki de beni foruma bağlayan şey de budur. Şunuda belirtmek isterim ki;üyesi olduğum ilk ve tek forum BisikletForum dur. Başkalarının da benim gibi bağlanabilmesi için forum kalitesinin yüksek olması gerekir ki dediğim gibi buda üyelere bağlıdır..
Ve hiçbir Yönetici/Admin sahibi olduğu forumun kalitesinin ve reyting inin düşük olmasını istemez.Buna rağmen defalarca uyararaktan Banlama yapıyorlar.Ancak bu iyi niyetin suistimal edilmesi de hiç hoş birşey değildir.
Bu yazıyı yazmamın tek sebebi laubali konuşma tarzından rahatsız olmam , ve forum yönetimine güvenmemdir..

Can Sonbay..

Scudo
@KER-EM

Hatasizim diyen en azindan 2. hatasini yapmis olur derim hep. Hic kimse mükemmel degil, burada zaten hemfikiriz.

Söyle bir gercek var, 22bin üyeyi sanal alemde %70-%75 kontrol edebilirseniz mükemmelsiniz demektir. Biz elimizden geldigi kadar bunu gerceklestirmeye calisiyoruz, iyisiyle kötüsüyle, günahimizla sevabimizla. Ancak söyle düsünmek gerekir bence. Forumun genel tutumu ve kurallarina aykiri birsey gördügünüzde "aa o zaman ben de koyarim bu resimlerden, fotograflardan" demek yerine, "Yahu burada olmazdi böyle sey, dur ben yöneticilere bir haber veriyim belki onlar görmemislerdir" seklinde hareket etmek gerekir.

Benim fikrim ve genel olarak da forum yönetiminin tutumu bu yöndedir diyebilirim.

Bisiklet gibi tamami mekanik ve sınırları hesap kitapla belirtilmis bir konuda kavga edip, karsindakini kiracak neler bulunuyor sahiden merak ediyorum. Sanirim problemler forumun "cafe" bölümünden cikiyor. varsayim sadece cünkü bisiklet konulari haricinde girmiyorum.

Herhangi bir konudan bagimsiz, okuyucularina bilgi saglayan bir cok forumdan daha detayli ve özenli bilgiler var burada. Tüm moderatörlerin iyi niyetle cevaplar yetistirdikleri bir ortam sözkonusu.

Ben acikcasi ne kaparsam buradan kardir diye bakiyorum. Bu banlanmalara iyimser bakip; Böyle bir ortam icinde kaliteyi bozacak durumlarin uzaklastirilmasi olarak görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
@HaliliOzturk

dediğin çok doğru ve bu konuda bi kaç bildirimim olmuştu
bu biraz daha farklı ''karikatür''
yani kimi başbakana yüklenir kimi küfürlü çizer kimi hayvanlı bunun sınırı yok
hem bu konuya moderatörün kendisi defalarca yorum yazmış yani görmüş fakat benimkini görünce farklı bi tepki verdi
moderatörün bu yorumları yapması bunun dikkatlerden kaçma ihtimalinin olmadığını gösteriyor
banlanan arkadaşın bi kaç yanlışı olmuş galiba belki banlamakta haklısınızdır da buna da bişey demiyorum fakat büyük harf konusunda haksız uyarılar ve banlamalarda oldu. örneğin ben 50 mesaj yazmışken 1-2 sinde büyük harf kullanmışsam uyarı aldım bu bi kaç arkadaşın başına daha geldi

neyse üyeler tarafından istenilen şey biraz daha samimi olunması
çünkü bi kaç olayda kasıtlı olarak moderatörlerin olayı abarttıkları ve buna bağlı olarak banladıkları düşünülüyor. böyle olmadığını biliyoruz ve bu inancımızı kıracak olayların olmamasını istiyoruz
umarız bu yazışmalar dikkate alınır

ya bukonu niye bu kadar tartışılıyor yaw bu foruma bayanlarda üye kardeşlerimizde üye belli başlı kuralları varsa bu kurallara uyulmak zorunda bu kadar basit niye uzatılıyo anlamadım yaw

Toplumda her yerde ne şekilde olursa olsun,uyulması gereken kurallar vardır.Bunları saymakla bitmez.Evde olsun,işte olsun,okulda olsun,adımınızı attığınız her yerde vardır bu.Doğal olarak bu forum içinde geçerli bu söylediklerim.Bu sitenin bize sunduğu birçok imkandan yararlandığımız gibi,bu sitenin kurallarına uymakta biraz daha özen göstermemiz gerekmektedir... İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: emre arıkan
Bisikletforum gerçekten çok güzel ve yararlı bir site.Bunun aksini söyleyecek birini tanımıyorum.Ama yönetim konusunda bazı sıkıntıları var..Sanki diktatör rejimi ile yönetiliyor.Çünkü ne zaman birisi sesini yükseltse ya banlanıyor yada açtığı konu kitleniyor belkide siliniyor sessizce..yada diğer kullanıcıların bilmediği başka sebepler var..Bu forumda yönetimin işine karışmazsan, eleştirmezsen, sorgulamazsan herşey yolunda.o yüzden hayret konu kitlenmemiş diye yazı yazdım burda (gerçi ona bile iki kişiden "-" puan aldım) herneyse benim zaten puanla işim yok...ama ne zaman bu niye böyle diye sorulduğunda ortam geriliyor.Örneğin girişte bulunan intro için açtığım konuda verilen cevap ve konunun kitlenmesi gibi.Açıkcası bana daha uygun bir üslup kullanılabilir gibi geliyor.

Kullanıcılar ayrı tabi bu kadar insanla uğraşmak kolay değil..En basidinden birinin mesajını veya açtığı konuyu beğenmeyip "-" puan verdiğimde banada "-" puan iade olarak geri geliyor.
"Neden ?" diye sorduğum zamanda "sende bana yaptın" diyor..Şimdi böyle insanlarla oluşan bir toplumla uğraşmak tabiki zor..Ama yinede madem bu iş gönüllü yapılıyor ve zorlukları bilinerek bu işe girildi o zaman hakkının verilmesi gerekiyor..

• Beğen
Tepkiler: Kerem GÜNDOĞDU
@geotech emre

olayın ayrıntılarını bilmiyorsunuz
konu kapansın istiyorum ama mesajlarımı tam okumadınız galiba
ben konuyla alakalı moderatörlerin bile beğenip yorum yaptığı teşekkür ettiği karikatürlere bakarak ekleme yaptım
sonuç ne oldu tekrar yazıyorum
uyarıldım ! peki bunlar neden aylardır senelerdir var dedim itiraz ettim tartıştım
banlandım ve belirttiğim örnek aldığım eklentilerin silindiğini gördüm

sizce bunda bi sorun yok mu?

• Beğen
Tepkiler: emre arıkan
Bence sorun şu ki;:eek: olmuş bitmiş olayı size geridönüşü iyi olmayacak şekilde uzatmaktır.. Herşeyi akışına bırakın Allah aşkına biz buraya eğlence amaçlı giriyoruz hem de tartışıcagız tabiki de ama "Bisikletforum un kriterleri" çercevesinde tabikide:)..

• Beğen
Tepkiler: Kerem GÜNDOĞDU
@KER-EM

bu yazdığım da sizi kastetmiyodum sizin yazdıklarınızı okudum ama şimdiki yazınızda daha iyi anladım olayı bu olay da haklısınız tabi ama yapacak bişi yok banlayan banlıyo sebebi bilinmi yo ama kendilerine göre haklı oldukları konu yakalayabiliyolar tabi

@KER-EM

Kerem'ciğim bir arkadaşın olarak seni anlıyorum. Ama diğer bir arkadaşımızın dediği gibi, geçmiş ve kapanmış bir konuyu tekrar gündeme getirmeni de gereksiz buluyorum. Kimin nerede hatalı olduğu enikonu tartışılabilir. Bu konuda kimseyi eleştirmeyeceğim; ancak bu forumun her şeyden önce insanları sosyalleştirdiğine inananlardanım. Bu platformda sevdiklerimiz de olabilir, nefret ettiklerimiz de. Senin tavrını bilemem; ama ben buraya öznesi bisiklet olan sevdiğim şeyleri görmek için giriyorum.

Banlanınca ne oldu? Foruma giren birçok arkadaşının paylaştıklarından mahrum kaldın. Forum da senin paylaşacağın şeylerden mahrum kaldı. Eline ne geçti? Hiçbir şey. Kimse kimseye bir şey ispatlamak zorunda değil. O yüzden bisiklet için, arkadaşların için burada kalmalısın. Herkes gibi senin de bisiklete ve Bisikletforum'a çok şey katacağına inanıyorum.

@Zuhâl

ben geçmişi tekrardan hatırlatmak istemiyorum tabiki sadece konu banlanmak olunca bu durumdan dertli olan biri olarak paylaşımda bulunmak istedim.
senin gibi moderatör arkadaşlar oldukça forumun daha da güzelleşeceğine inanıyorum

teşekkürler...

saygı ve sevgi cercevesi icinde gerekli kuralları bilincinde olan forum üyeleri banlanma yada ikaz alma gibi bir durum söz konusu olamaz.

Banlanmanın bu kadar kolay olduğu bi site daha önce hiç görmemiştim.

Uyarı falan olmuyo direk banlanıyo üyeler.

• Beğen
Tepkiler: extremunction
@E.GURCAN

Üye banlamanin ne kadar kolay oldugunun sinirlari forum kurallariyla cizilmistir. Bizim korumak istedigimiz bir cizgi var. Acaba bir defa düsündünüz mü? BF'deki toplam üye sayisinin %1'i banlanmistir, sizce neden bu kadar cok insan sorunsuzca forumu kullanirken bir kismi banlaniyor? Ben söyleyeyim, forumda sorumlu olan üyelerimizle hic bir problem cikmiyor, forumda sorunlu olan üyelerimizle ise yolumuzu ayirmayi tercih ediyoruz.

Üzgünüm, ancak belirli bir seviyenin korunmasi icin bir takim yaptirimlarin olmasi da kacinilmazdir.

Uyari kismi icin ise sunu söyleyebilirim, kurallarin cok acikca ihlal edildigi veya moderatör arkadaslara hakaret eden vb. durumlarda uyari yapmiyoruz, kurallar zaten acik ve net. Ancak nispeten celiskili veya kural ihlalinin direk olmadigi, ancak düzeni bozan ve diger üyeleri rahatsiz eden durumlarda uyari yapiyoruz.

Güncel bir konu oldugu icin, az önce gerceklesen bir örnegi size vereyim.

Isim vermeyecegim.

Belirli bir konu basligi altinda sürekli gerginlik yaratan 2 üyeyi, moderatör arkadaslarimdan birisinin dikkati sonucu tespit ettik ve ortaya su sonuc cikti. Ortamin gerilmesine neden olan 2 üye de ayni kisi, IP'nin disinda cakisan bir takim parametreleri var ve bu da yeterli bir kanit. Ayni kisi 3 adet, farkli mail adresleri ile üyelik almis. Ondan ona, ondan ona sirf kendi keyfi icin mesaj atmis.

Simdi sizce uyarmaya gerek var mi? Acik bir sekilde kötü niyettir bu...

@HaliliOzturk

Evet yerinde bi banlama olmuş.

Neyse tartışma yapmıcam çünkü artık anladımki..

Ne desem boşa ben üyelerin çok kolay banladığını söylüyorum sizde bunu yönetim gereği olduğunu söylüyorsunuz.

Benim fikrim yine aynı üyeler çok kolay banlanıyolar.

Sizde diğceksinizki bu forumun nezih kalması için gerekiyor.

Boşunnna tartışmayalım. Aynı cümleler dönüp duruyo.

• Beğen
Tepkiler: extremunction
şevki abi ben can nasılsın ben yine burdayım uslu durmaya çalışacağım....[
:D

Geri