Scudo Sports

supersonik rampa -kartepe-10 mayıs -robocop

@baymineral

"ortaya atılmak" değil "ortaya çıkmak" desen daha doğru olurdu bence, sanki biz bir iftira atmışız gibi bir anlam çıkmış:eek: . Böyle bir amacımız yoktu, kimseyi suçlamadık sadece olanları anlattık. tıpkı senin yaptığın gibi. Sonuç olarak üzücü olaylar yaşanıyor ve insanların bunları bilmesi lazım. sizin adınıza üzüldüm. Umarım diğer grup sağ salim gider gelir.

Scudo
@cedrick41

Üzülmekte ne kelime lütfen , Kudret Bey veya birbaşkası olmayınca bisikletlerimizin pedalları dönmüyor mu , üzüldüğünüze değmez , hayat zaten kısa , aldırış etmeyin bence böyle şeylere gereksiz. : )

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
tur tamamlanmıştır. gerçekten zorlu bir yoldu. 18kmlik tırmanış 3.5 saat civarında sürdü. iniş ise 20 dakika. gezdiz tozduk eğlendik. otobüs durağında bekleyen arkadaşları ise tanımıyordum. forumdan olduklarını, orada bizi beklediklerini bilmiyordum. muhtemelen kudret bey ve diğerleri de bilmiyordu. bilsem inanın durup tanışırdım. ama sadece bizim gibi bir tarafları dolanan arkadaşlar zannettim.

yola 7 kişi çıktık. ben orjanizasyon duyurusunu görünce hemen bisikletime atlayıp adapazarındaki nacizane evimden arifiyeye gittim. kimseyi tanımıyorum ekipten. trenin geliş saatini öğrendim ve beklemeye başladım. tren geldi, kendimi tanıtıp hiç zaman keybetmeden yola çıktık. önce sapanca oradan da maşukiyeye vardık. maşukiyede yolun karşısında bir kaç bisikletçi arkadaş gördük, uzaktan el sallayıp devam ettik. hepsi bu. en azından ben böyle algılıyorum. keşke arkadaşlarla tanışabilseydik. bizi bekleyen insanları umursamamazlık etmek bana bir şey kazandırmaz. ekipteki diğer arkadaşlara da bir şey kazandırmaz sanırım. her neyse. umarım bir başka sefer görüşürüz.

neyse efendim. maşukiyede bir markette erzak depoladıktan sonra tırmanışa geçtik. yol baya zorluydu ve hava sıcaktı. rakım yükseldikçe oksijen azalıyordu. kudret abi, çağan, ben, hacer, kanka, yavuz abi ve sadodan oluşan ekipte zaman zaman kopukluklar meydana gelse de genellikle birbirimizi bekledik. hacer arkadaşımızın rahatsızlığından dolayı artık ilerleyemeyeceğini söylemesi ve kankanın da onunla bir restorantta bizi dönene kadar beklemeye karar vermelerinin ardından tırmanma şeridine 5 kişi olarak devam ettik. kartepe gerçekten enfes bir yer. hayatımda ilk defa adapazarı ve izmit şehir merkezlerini aynı anda gördüm ve yine hayatımda ilk kez sapanca gölünü bütünüyle gördüm. ve belirtmeliyim ki yine hayatımda ilk kez marmara deniziyle karadenizi aynı anda birbirlerine deymeden gördüm.

zirveye varışımızın ardından terli çamaşırlarımızı değiştirdik ve bir kaç fotoraf çektikten sonra inişe geçtik. biraz acele bir dönüş oldu zira bir yandan iki arkadaşımız bizi yolun yarısında bekliyordu ve tren saatinde arifiyede olmalıydık. ortalama 60-65 km hızla aşağı inişe geçtik, maksimum 75kmyi gördük. sanırım bu çağan için bir rekordu. peş peşe arabalar sollandı ve 20 dakika gibi bir sürede maşukiyedeydik. tabi o ara bizi bekleyen dostlarımız da kaldıkları yerden bizi katıldılar yeniden.....

sapancaya gelince bir kaç arkadaşıma rastlamış olmamdan mütevellit gruptan ayıldım. grup arifiye tren garına doğru ilerledi. ben adapazarında yaşadığım için akşam dokuz gibi arkadaşlarımla sapancadan adapazarına dönüş yaptım.

tabi bu arada bol bol fotoraf çekildi, gülündü eğlenildi. güzel bir orjanizasyondu. etkinlikten önce arkadaşların hiç birini tanımıyordum ve ilk defa grup halinde bir geziye katıldım. asla unutulmayacak anılar listemin başına koydum...

kudret abi gerçekten işin miri. mtbden anlıyor. daha kendisinden çok şey öğrenirim diye düşünüyorum. yavuz abi ise şeker gibi adam, gerçekten kanım çok ısındı. kendi halinde bir bisiklet tutkunu. işin hakkını veriyor. her yola gelir, yeterki zamanı olsun ve etkinlik ayarlansın. dayanıklı ve yetenekli. çağan en gencimizdi ve hatrı sayılır bir kondüsyona sahip. daha çok zamanlar bu işi yapar gibi geldi bana, imrendim açıkcası bisiklete binmeye 23 yaşında başlamış bir insan olarak. sadoyla pek sohbet etme şansımız olmadı. yanlıs kolları fena olmuştu. güneş kollarını yakmış. eller eldivenden güneş almamış. üstü zenci altı rus bir kola sahip artık kendisi. sessiz sakin, ama iyi gidiyor.

kanka ve hacerle de pek sohbet etme şansım olmadı malesef. fakat kankanın o yükle oraları çıkması taktire şayandı. iyi ilerledi fakat haceri yanlız bırakmaması gerekiyordu. hacer ise hayatımda tanıdığım ilk kadın bisikletçi. her ne kadar yolun yarısında rahatsızlığı nüksetse de kendisi için iyi bir bisikletçi yorumunu yapabilirim. hatta çok iyi. cesaretli, taa istanbullardan gelip kartepe yolunu yarıladı. ama eminim bir sonraki denemede zirveyi görecektir. belki de kartepe zirvesini gören ilk kadın bisikletçi olacaktır. bilmem, belki hiç bir kadın bisikletle çıkmamıştır oraya şimdiye kadar. bravo diyorum. pek çok kadının örnek alması gereken bir kişilik kesinlikle.

öyle oldu böyle oldu. ve son olarak turu düzenleyen ve katılan tüm arkadaşlara, maşukiyede durakta bizi bekleyen fakat bizi beklediklerinden bihaber olmamızdan mütevellit doğru düzgün selamlaşamadığımız bisiklet dostlarına, bisiklet forum ailesine, şok market kasiyerlerine, bize korno çalan tüm araç şöförlerine, otelin bahçe kapısını bizlere açan otel yöneticilerine, doğu ekspresi makinist ve kondüktörlerine, arifiye garında "tren 10:45te gelecek" diyen tcdd görevlisine, arifiyeye giderken bana "ne lan o gafandaki eheueheuehue" diyen apaçiye teşekkürü bir borç bilirim.

saygılar

@baymineral

özürler efendim

not dostum mineral bana mesaj atsaydın kesin bir ifade kullansaydın seni listeye alırdım
artı yanlış bir anlama oldu herhalde sizi tanımadığım için birileri bize selam verdi diye düşündüm
ama bana kesin bir mesaj verseydiniz ve arifiyede bekleseydiniz artı bülent arkadaşta geldi onunla bir sorunumuz olmadı ama o bizi buldu demekki oluyormuş
bir hatam varsa özür dilerim

herkese yazarım iyi ya da eleştirisel. Ancak sadece turun başındaki kimseye değil turdaki tüm arkadaşlara yazıyorum.Hadi diyelim turun başındaki kimse bizi görmedi, arkasından gelen onca insanda mı görmedi.Hadi bisikletleri görmedi kasklarımızıda mı görmedi? Veya bir durakta neden 3 kişi size seslensin. Bilmiyorum diyenler hiç mi kartepe başlığı altındaki yazıları okumadı?o kadar fikir beyan ettik o kadar yazdık ettik çizdik.Bundan sonra şöyle yaparız bunu yaparız yok gelmeyiz gitmeyiz diye tepki de koayacak değiliz ama sizleri görmek için gelmiştik. Yoksa bizim alışkın olduğumuz ve ekibimizin kısa sürede tırmanabildiği bir rampa işte.iyi niyetinize inanıyorum. Bilemeyedebilirsiniz geleceğimizi.bahane edip kahvaltımızı maşukiyede ettik. ama sizler sadece rampaya odaklanmışsınız.etrafa, güzelliklere ya da insanların size nasıl baktığına, sizinle konuşmayı isteyip istememesine aldırmıyorsunuz bile. Ekip böyle mi olur? Gezi böyle mi olur. Tabi canınız nasıl istiyorsa öyle olur.Kimse kafasını bile çevirmedi bizlere. Neyse.. Rotanın uzunluğuna bağlı KAPTIRMACAA olmuş:)

tüm katılımcı arkadaşları kutlarım
hacer sana helal olsun korkunç rampalar devrildi beni etkilemedi desem doğru olur yalnız son bir kilometre zirveye doğru kesilir gibi oldum ama toparlandım
1300 rakıma çıkıldı otelin oraya gelindi yalnız karşımızda duran devasa 300 metrelik tepe karlı karlı bize bakıyordu
sonra karlar betonlaşmış üzerinde gitmek imkansızdı iniş mükemmeldi herkes uçtu ben her zamanki gibi yavaş indim arkadaşlar delirdi hemde ne inmek
çıkışta ki zorluk vardı dikti rampalar ama hiç birşekilde kurtdoğmuşun toprak rampalarına benzemez orası daha zor
tüm katılımcı arkadaşları kutlarım
hepiniz sağolun var olun derim

@feymantekin

arkadaşım içindeki doşlanmış, iplenmemiş hissini anlıyorum. burada kocaman bir amma dersek.

evet arkadaşım başlık altındaki yorumlara bakmadım. saat sabahın sekizi. tüm gece uyumamışım. googleun anneler günü iconunu görüp anneler günü olduğunu hatırlıyorum. annemi düşünüyorum. yatmaya hazırlanıyorum bir yandan da... başlığı görüyorum. 10 mayıs diyor.... hmmm evet bugun tam 10 mayıs diyorum.... kartepe diyor.... güzel yer diyorum.... arifiye diyor.... lan beş dakkalık yol diyorum ve yola çıkıyorum..... burada sizlere hiç bir şey ispat etmek zorunda değilim. ama saldırgan davranıyorsunuz, kırıcı oluyorsunuz. ben sizi gördüm, el sallayıp yoluma devam ettim. dönüşte sapancada kaslı, sedonalı iki kişi gördüm.... onlara da selam verip yoluma devam ettim. yahu ne bileyim bizi hayırlı yolculuklar dilemeye geldiğinizi. seslenmişsiniz duymamışız. yahu duymadım, var mı ötesi. duyamadığım şeylerden sorumlu mu tutacaksın beni. ayıp yahu, şurda ikicik bisiklet gezisi yapıyoruz, yorgun argın evimize gelip pcnin karşısına geçiyoruz. aman Allahım millet yardırmış bize. arkadaşım neden anlamıyorsunuz.... gördük, el salladık geçtik... her güzel şeyi kirletmeyi marifet mi sanıyorsunuz....

bakın arkadaşlar. zahmet etmişsiniz, bizi görmeye gelmişsiniz. sizleri görsek bile orada bizim için olduğunuzu farkedememişiz. şahsım adına bu olaya üzüldüğümü söyleyebilirim. ben sizi sabahın erken saatlerinde oralarda bir yere, muhtemelen kartepeye geziye gitmiş, bizimle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar diye düşündüm. kısa bir an durmayı düşündüysem de bunun beni geride bırakacağını düşündüm ve açıkcası tam yol ayrımında ekibi kaybetmek istemedim. çünkü kartepeye tam olarak hangi yoldan gidildiğini bilmiyordum. fakat tüm bunları sizi gördüğüm an mı düşündüm yoksa daha önce mi bilemiyorum. 35 saattir uykusuzum, kartepeye gidip gelmişim. gelmeyin üstüme. kırıcı konuşurum. kirlenir güzelim konu.

dipnot: bana veya içinde bulunduğum gruba iyi dileklerini bildirmek için onca yol gelipte sizleri es geçmek şahsımı üzdü. her ne kadar bu olayda herhangi bir suçum yahut o an için yapabileceğim bir şey olmadığını düşünüyor olsam da üzüldüm.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
telsiz varmı arkadaşlar grup lideri arkadaş bir frekans versin forumda geziye katılmak isteyen arkadaşlar güzergah üzerinde son dakika katılımları veya tanışmak istemeleri gibi istekleri giderilmiş olur (sadece fikir benimki saygılarımla)

@feymantekin

iletimşizlik olduğu kesin sizin için isterseniz 7 hazirana programlaşalım
kartepe için gerçekten şimdi üzüldüm bunlar sizi tanımadığımdan oldu ve iletişimsizlikten kaynaklandı çok özür dilerim
diğer arkadaşlarım sizleri tanımıyor ki artı bende tanımıyorum

Harika bir tur oldu gerçekten. 4 mevsimi yaşadık neredeyse aynı gün içinde. Özellikle tepeye yaklaştığımız son kilometrelerde bir viraj döndük aniden çok sert bir rüzgar esmeye başladı ve birden bire kış geldi sanki.
O zaman anladım bu kadar sıcak havada nasıl olup da karların erimediğini.
Bu tura katılan bütün arkadaşlarıma ve özellikle Kudret abime çok teşekkür ediyorum. Sizinle çok keyifli bir gün yaşadık.
Beraberce nice turlara...:)

olan olmuş arkadaşlar bisikletçi bisikletçinin dostudur kırmayın birbirinizi ortak bir frekensta buluşun bisiklet lider kodu yapın misal 8.ana 2.alt frekans ta buluşun türkiye genelinde bir frekans olsun genelde aselsan el telsizleri kısa mesafe olduğu için (3km açık alan ) belli bir mesafeden konuşma yapabilirsiniz ve diğer çevre telsizlerle en az kirlilik yaşarsınız! Bisikletçinin frekansı :D

Arkadaslar, konuya 32. sayfadan itibaren müdahil oldum. Bu nedenle bastaki gelismeler nelerdi, kim ne konustu, kim ne söz verdi, kim kime ne dedi bilmiyorum. Acikcasi bilmeye de ihtiyac duymuyorum.

Tek ricam, lütfen mesaj yazarken biraz daha "saygili" olmayi deneyin. Bir kac mesaji sildim, tabi ki hepsi saygisizca yazilmis degillerdi ancak birbirlerine yanit seklinde yazildigi icin gerginligin önünü almak amaciyla silmek zorundaydim. Bu konuya biraz daha dikkat lütfen.

Son sözüm "tolga koc" arkadasima. Eger yazarken, yazdiklarini göndermeden evvel bir kez daha okursan hic kimseyi üzmemis olursun. Hakkini aramanin da bir yolu-yordami vardir.

Lütfen bu baslik altinda, bu mesajima ve daha önce gerginlige yol acacak benzer mesajlara yanit yazmayiniz. Ben konuya dahil degilim, acikcasi konu dahilinde hic kimseyle de bir tanisikligim yoktur, sadece bir moderatör olarak tartismadaki gerginligin önünü kesmek görevim ve ben de bunu yapiyorum.

Herkese iyi forumlar.

peki madem son 2 msj da ne gibi bir kusur buldunda müdahil olma gereksinimi duydun? kovanına çomakmı soktum ?

@tolga koc

Hayir arkadasim. Konuyla bir alakasi olmadigi icin o mesajlari sildim! Basligin konusunun disinda atilan mesajlari silmek de yerinde ve gerekli moderasyondur! Kuru gürültüyü engeller.

Simdi, bu konu altinda yazdigim son mesajdir. Daha sormak istedigin birsey varsa özel mesaj gönderebilirsin.

Buraya yazmak ihtiyaci duydum, o yine beni "fasist" olmakla suclayacak ancak, "tolga koc" nickli arkadasimiz, yukaridaki silinen mesajlarinda ve sonrasindaki uyarilara ragmen, devaminda üye ve yöneticilere hakaret ettigi icin 1 ay uzaklastirilmistir.

haliliöztürk size nasıl ulaşabilirim? özel mesaj atamıyorum.

not: yukarıdaki tartışmalarla alakam yok sadece son yolladığınız mesajdan arama yapınca buraya geldim

okurken büyük keyif aldım :)
umarım ileride iyi bir kondisyonum olur ve böyle turlara katılabilirim..

• Beğen
Tepkiler: sado
Tum pedal dostlarinaaa degerli katilimlarindan ve paylasimlarindan dolayi tesekkurler... Gerçekten cok cok güzel bir tur olmus.

Katilan veya katilamayan dusuncesi ile, sevgisi ile orada olan benim gibi Tum Bisiklet severlerin hepsine sevgiler saygılar...

Yollarimiz acik olsun... Bunlar bence daha kucuk ama cok önemli baslangiclar...

Bu turlari bence duzenli olarak yapmak gerek ...

• Beğen
Tepkiler: sado
@OrionForEver

dostum 7 haziranda fena halde pişeriz diye düşünüyorum telef oluruz
şöyle düşündüm eylül ayının son pazarı vericilerin olduğu yerde karlar erimiş olur oradan müthiş manzara olduğu kesin son 300 metrelik bir tepe burası

Geri