Scudo Sports

Süper bir bisiklet park yöntemi - video

Scudo
süper bi yöntem ama türkiyede buda işe yaramaz ,hırsız olan oraya merdiveni dayar yine çalar ,gerçi türkiye'yi kötü örnek göstermek istemem aslında geçenlerde newyork belgeseli izledim stv'de sokaklarda okadar çok ki bisiklet varki park halinde kilitlemişler sahipleri ama işe yaramamış bisikleti çalamasa bile üstündeki herşeyi söküp jantları vs. çalınmış burada da iyi bir bisikleti eğer o şekilde kitleyip giderseniz aynı şey olabilir oluyorda o yüzden bisikletimi hiç bir yere asla bırakmam video daki yöntemle bile...!

O yöntemi güvenlik değilde park olayna çözüm olarka vermiştim aslında. Ama dediğinizde doğru kimise güvenlik diye kullansa gene olmaz. Bir düşünsenize Türkiye gibi bir yerde park ettiğiniz arabanın arkasına araba bırakırlar. Bunda da sizinkinin altına biri dayasa bisikleti... Mal gibi kalırsınız sonra orada. Çıkıp alamazsında.

Kilitli bisikletten parça sökme olayında da herşeyi kolay sökülebilen yapıyoruz, bir yandan yanlış yapıyoruz. Düşünsenize selemiz, ön arka tekerleklerimiz km saatlarimiz falan çoğu parça quick release şeklinde. Ben genelde kilitlerken jant-gövde şeklinde kilitliyorum hani birşey sökemesin diye ama ön teker gene boşta kalıyor. Birde km saatlerini üstüne bırakan arkadaşlar görüyorum ben Uludağ üniversitesinde... Şaşıyorum valla.

vay be bu yöntem çok yaratıcı :) burda olsa bizim Türk halkı (özellikle kahvede okey oynayan o meşhur dayılar) etrafına toplanıp 'ulan nası çıkarttı o bisikleti oraya' derler :)

@alper ozturk

Aynen. Üniversitenin ilk yıllarında kaldığım bir pansiyon/yurt vardı. Onun altında bir kahve vardı. Amcaların muhabbetleri geliyordu odaya :) Tabi hepsinin kulakta sorunlu olduğu için :) Bağıra bağıra... İlginç diyaloglar çıkıyordu dediğin gibi.

Bizde olsa ağaçtan elma düşürür gibi taşlayıp düşürürler. Hatta elektrik direğine bile çıkartsanız tehlikeyi göze alıp bile aşağıya indirebiliriz. Aslında bisikleti normal parketmek böyle bir yöntemi kullanmaktan daha masum. Çalınmasın diye böyle bir girişimde bulununca bisiklete zarar vermek çalmak bazı insanlar için daha çekici hale gelebilir...

iyi taktik onu yapan, cepten kameradan da izler bisikletini.:

Türkiye'de vinçle çıkıp sökerler onu. :D

güzel yöntemde
mekanizma nasıl işliyor anlam veremedım.
bisikleti çeken halatı
ne zaman döşedi . halat yolunu ne zaman yukarı monte etti ?
belediyenin uygulamasımı ...
karmaşık bişey

• Beğen
Tepkiler: emre ersoy
Geri