Scudo Sports

Suntour xcr 27.5 maşaya 180mm disk taksam sıkıntı cıkar mı?

srtkmc

Aktif Üye
Tepki
444
İsim
Serhat
Merhabalar
2017 model rockrider 540 la gelen xcr masa kullanıyorum.27.5 olcusunde.

160mm disk var uzerınde, bunu 180mm ıle degıstırsem bu maşa buna dayanırmı.
Sanırım buyuk dısklerde bacagın kırılma rıskı varmıs.180mm de olur mu boyle bır sey xcr'a?

Scudo
(link) max disk 180 mm yazıyor.

@Mustafa Zeybek

Super hıc aklıma gelmedı buraya bakmak :) kusura bakmayın.

Xcr lar magnezyum bacaklıymıs okudugum kadarıyla, yalnız bu decathlon ucuz yapmak ıcın xcr ın en ucuz versıyonunu kullanmıs olabılırmı acaba dıye suphelendım.
Isımı garantıye almayı severım rısk almayalım bos yere:)

Bırde diskı buyutmek frenleme gucunu fark edılır sekılde arttırır dıye dusundum sonucta merkezden daha uzaktan durdurmaya calısıcak,dogrumudur acaba.

@srtkmc zamanla öğreniyoruz nereye bakacağımızı :) disk büyüyünce fren gücü artar diye biliyorum ama 160mm' den büyük disk kullanmadığım için bir şey söyleyemem.

Yalnız şöyle bir şey var; Rotor büyütmek için yeni Rotor ve adaptör almanız gerekecek. çünkü masadaki kaliper yatağı 160mm için ayarlı. Onun yerine frenleri satıp daha iyisini alırsanız daha fazla güç artışı elde edersiniz sanıyorum.

@Mustafa Zeybek
Bılemedım adaptor + rotor fıyatına iyı bır fren alabılırmıyım kı
Bu konuyu arastırmaya devam edıcem biraz daha frenlerı is goruyor ama pek memnun etmıyor.

@srtkmc
Rotorla adaptör 100 lira civarı masraf çıkarır. Onun yerine frenleri satıp Rotor büyütmeye harcayacağınız parayla iyi bir fren alınabilir gibime geliyor.

Hem 180 hem 160 Rotor kullanmış birilerinin cevap yazmasını bekleyip kararınızı ona göre verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
@srtkmc yabancı forumları biraz okudum. 160 Rotoru 180 ile değiştirenler çok fark hissetmediklerini yazmışlar. Bazıları ise asıl farkın fren gücü değil ısı farkı olduğunu yazmışlar. Rotor büyüdükçe fren sistemi uzun inişlerde daha soğuk kalabiliyormuş :)

yabancı forumlardakilerin Rotor büyütmeye kendi paraları ile 20 lira harcadıklarını düşünürsek onlar için bu denenebilir bir şey. Biz maalesef kendi paramızla 100 lira harcamak durumundayız :(

Ben bisikletimle 115-120 kiloyum. Frenlerim elixir 7 rotorlarım ise 160mm shimano' nun orta seviye rotorları. Fren iyi olduktan sonra Rotor boyunun önemli olmadığını düşünüyorum.

XCM de 180 kullanıyorum sıkıntı yok şimdilik. Ama rotorlarda paraya kıyın. Baradine kullanıyorum. Bedding-in işlemini de doğru yaptım ama, sanki 160 mekanik diskim daha iyi tutuyor gibiydi. Balatalarım yeni ve temiz ayrıca frenlerde hava yok jantın akordları tam birde lastiklerim kauçuk tur lastiği olup yaz gecelerinin asfalttında bu denemelerim . Her şey olması gerektiği gibi yani. Ben bunu rotorlara bağlıyorum. Deneyimli üyeleri bekliyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Geri