Scudo Sports

Suntour XCM ile XCR Farkı Nedir?

Tepki
44
Merhaba arkadaşlar,

Aklıma bir soru takıldı, hala kendimde çözebilmiş değilim birde size sorayım dedim.
Suntour'un üretmiş olduğu XCM & XCR modellerinin farkları nelerdir ?

Mutlaka bir farkı vardır, yoksa ayrım yapmazlardı.

Kolay gelsin, şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
aralarında performans olarak xcrnin cok daha iyi oldugu soyleniyordu.
en basta xcrde hidrolik kilitleme var ve bu kilitlemeyi gidondan yapıyorsun ve bisikletten inmene gerek kalmıyor.
xcm ise mekanik kilitleme; bu seferde bisikletin uzerinden inerek amortisorden kilitliyorsun.
Benim bildigim kadarıyla en bariz farkları bunlar...

• Beğen
Tepkiler: Emre ÇOBAN
Öncelikle ağırlık farkı var. XCR'nin üstüne magnezyum kısımlar var. Kilitleme olayına gelecek olursakta XCM V2'de de hidrolik kilitleme var. Diğer versiyonlarında mekanik kilit olanlar var. Suntour'un sitesinden daha detaylı araştırabilirsin...

• Beğen
XCR ın ağırlığı ne kadardır? Sitesinde bulamadım.

@bozokaydin

2-2.1 arası:in:

çalışma olarakta fark var...

XCM v2 kullanıyorum...

arkadaşımda XCR var.

arada çiddi fark var... daha hisli çalışıyor. daha iyi tepki veriyor.
birde rebound ayarı olsaymış çok iyi olurmuş ama onuda sertlik ayarıyla bir nebze sağlayabiliyoruz:)

• Beğen
http://www.greyville.com/attachments/images/0000/4903/S2290_medium.jpg

Weight:2360g.

Kaynak: (link)

(link)

(link)

ilk video xcm 2. si xcr... videoda nekadar anlaşılır bilemem ama ikisinide bisikletçide gördüm ve fark ortada...

bence uygun fiyata alınabilinecek ideal maşalardan biri...

ben almayı düşünüyorum
xcm v2 kullanıyorum ve memnun değilim.. boşluk oluştu maşada...

ve duyduğuma göre epicondan bir farkı yokmuş çalışma olarak sadece havalı değil...

Benimde forumda gördüğüm kadarıyla XCM maşadan çok şikayet var ama XCRden hiç şikayet görmedim daha

bende xcm v2 kullanıcısıyım.daha 2 haftalık ancak ileride çıkabilicek sorunları şimdiden söyleyebilirmisiniz? yani erken teşhiş ve müdahele ile birçok sorunu çözeceğime inanıyorum...

Bendede xcm v2 var çok güzel kullanımı çok iyi bana sorun çıkartmadı.

xcr xcm ye göre biraz daha hafif(bacakları magnezyum) ve kilitleme sistemi hidrolik(gidondan kilit opsiyonuda var). xcm de yaşanabilecek aksaklık zamanla sertleşip, randımanlı çalışmaması olacaktır(genelde yaşanan).Xcr 4-5 ay kullandım hiç bir sorun ile karşılaşamadım benim için tek sorun en sert ayarda iken bile ayakta sürüşte fazla esmeme idi.

xcr rl 2450gr(gidon kilidi 22,5cm şaft borusu ile/ kendi maşam)
xcm tahmini 2650/2800gr

aşırı sert olmayan kullanımlarda her ikiside iş görecek maşalar

alınabilinecek önlemleri bilmiyorum ama
xcr bende kullandım ve mumnun oldum hoşuma gitti ben yumuşak maşa arıyordum...
Tepki verirken XCM gibi değil...

başıma gelenler genelde XCM de genelde ani darbelere tepkisiz kalma durum var ve risk yratıyor ama XCR da sorun olmadı aynı koşulları denedimm.. memnun oldum...

Geri