Scudo Sports

Suluk kafesi için delikler...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Birden aklıma gelen bir soruyu sizlerle paylaşıp cevap arayayım dedim. Benim bisikletimin kadrosunda suluk kafesi için delik yok. Fakat suluk kullanma ihtiyacı duyduğum için ne yapsam diye kara kara düşünmekteyim. Pet şişeyle su taşımak zor oluyor. Deliği nasıl açabilirim? Önerilerinize şimdiden teşekkürler.

Scudo
Delmek yerine bu iş için adaptörler satıyorlar, onlardan kullanabilirsiniz.
Örnek bulursam paylaşacağım =)

(link) bazı örnekler var.

Edip dincerin de dedigi gibi adaptorler var bende sizinle ayni sorunu paylastigimdan arastirmistim biraz , cirt cirtlarla tutturanlar bile var, ama saglamligi nasil olur bilmiyorum ,delta falanda satiliyor=)

Deltabisikletin sitesinde var adaptörler. Erdoğanlarda da görmüştüm, bir çok yerde kolaylıkla bulunabiliyor artık.

aynen adaptörler var delmeyin bence benim bisikletimde de suluk deliği vardı ama kadronun altındaydı :D bi geziye çıktığımda suluk çamur oluyordu bende o zaman araştırmıştım

(link) (link)

Arkadaşların dediği gibi bu şekil bir çözüm daha kolay olur gidon veya sele borusuna monte edilenler var o adaptörlerden kullanabilirsiniz.

Camelbak olayını internette görmüştüm ama maliyeti yönünden gereksiz buldum. Bunun dışındaki tavsiyeler için; anladığım kadarıyla genel bir tavsiye haline dönüşmüş adaptör önerisi var ki, sanırım ucuz bir şekilde sorunumu çözecek. Yardımcı olan herkese tekrar tekrar teşekkür ederim. Sağlıklı ve keyifli pedallamalar dilerim.

decathlon'da da bulunuyor.. fena değil gibi ben kullanıyorum. ama yazın genleşip sorun çıkartabilir gibi geliyor.

Merhaba. Benim kadromda da suluk kafesi için delik mevcut değil. Ben kafesin plastik olan iç kısmına, içinden misina geçebilecek kadar ince bir kaç çizik attım. (Kafesin omurgası olan plastik çubuğun başına, ortasına ve altına.)

Bu çiziklerin üzerinden de kafesi misinayla kadroya bağladım. Yaklaşık bir senedir o şekilde kullanıyorum; hiç dokunmadım ve sulukta hiç bir kayma olmadı. Kötü bir görünüm de yok.

Şu linkte de, her ne kadar suluk kafesi pek görünmese de, bisikletimin fotoğrafı mevcut.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=98978&page=2

@Cem Coşkun

Bu da çok akıllıca ve pratik bir çözüm gibi görünüyor. Hafta sonu fırsat bulursam buradaki tavsiyeleri baz alarak bu işi bitirmek niyetindeyim. Yardımınıza teşekkür ederim.

Arkadaşlar burada konu açılmışken sormak istedim. Suluk ve kafesi alacağım ama büyük istiyorum. Daha doğrusu birçok turcunun bisikletinde görüyorum kafeslerde 1 lt'lik pet şişeler oluyor. Bu kafesler standart mı yoksa büyükleri var mı? 1 lt'lik petleri nasıl yerleştirebilirim kafese?

bana kalırsa bisikletinizin üzerinde onca suyu taşımak yerine ufak bisikletler için üretilmiş suluklu çantaları denemelisiniz
içine artı birşeyler koyabileceğiniz gibi bisikletin ağırlığından kar edeceğiniz için pedal çevirmeniz daha kolay olacak
ayaklarınıza artı yük binmeyecektir

Ben suluk kafeslerinin boyutlarini standart diye biliyorum ancak topeak gibi markalarin bazi urunlerinin genisligi ayarlanabilen kafesleride var:rolleyes: ayrica sirtta olan bir yuk bacaklara da agirlik kazandirir kaldiki canta uzun mesafeli yolculuklarda sirta ve omuza ciddi yuk olmakta , en azindan kendi tecrubemle her ne kadar surekli canta tasiyan kullanan biri olsam da bisikletle ciktigim zaman belli bir mesafeden sonra canta agirlik olarak omuzlarimi yormaya basliyor.. Hemde pahali bir alternatif . Ben kadroma topeak in adaptorunden alip kafes takmayi dusunuyorum ekstra olarak daha ucuz yollu kendi imalati olan arkadaslar da var tabiki

Bu kadar uğraşacağımıza delsek ve kılavuzla hatve versek olmaz mı? Çok sorun yaratır mı?

Kadroda delik açmaktan bahsediyorsanız muhtemelen sorun olacaktır.

Kadroya açılacak bir delik, o noktadaki mukavemeti azaltacaktır.

Delik açarken kadroda oluşturacağınız mikroskobik çatlaklar zamanla, metalin yorulmasıyla ilerleyebilir.
Bir de normalde vidalar direk kadroya takılmaz.
Alüminyum kadrolar vidayı tutmak için çok ince ve zayıf.
Fabrikasyon deliklerde vida için bir de yuva yerleştiriliyor.

deliklere gerek yok sele arkasına monte edilebilen ya da başka bir noktaya takabileceğiniz kelepçeli matara kafesleri mevcut arkadaşında dediği gibi kadronun mukavemeti azalır

Evet, bende uzun bir tura çıkacağım, son hazırlıklarımı yapıyorum. Sırt çantası ile yol almak iyi bir tercih değil. Heybelerim olacak inşallah. 2-3 tane suluk takayım dedim. Bol çeşmeli yerlerden geçeceğimi umuyorum. O yüzden 1lt'lik petleri de koyabileceğim sadece kafeslerden varsa almayı düşünmüştüm.

Dediğiniz gibi topeak'ın bir ürünü var. Gayet iyi görünüyor. Hatta pet şişe kullanımına uygun demiş.

(link)

Burada da adamlar kola şişesi bile koymuş :)

(link)

Geri