Scudo Sports

Suda giden Otomobiller geliyor...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Amerikan Gibbs Technologies adlı firma tarafından üretilen ve hem karada hem de suda gidebilme özelliğine sahip olan "Aquada" adlı otomobil, Detroit yakınındaki Orchard Gölü'nde tanıtıldı.

7 yıllık bir çalışma sonucunda üretilen ve hemen hemen her hareketin dijital ortamda ayarlandığı Aquada'yı suda kullanılabilir hale getirmek için tek bir tuşa basmak yeterli.

(link)
12 saniye içinde tekerlekler otomatik olarak içeri giriyor ve motora gerekli güç pompalanıyor.

(link)

Bu sradışı otomobil suya girdikten birkaç saniye içinde 30 km hıza ulaşabiliyor.

(link)
Şirket tarafından 'özgürlüğün yeni adı' olarak adlandırılan otomobilin, ABD'de 2009 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor

(link)
Kaynak:Chipcomputer.cm

Scudo
benim çok param olsada almam bu arabayı.... çok satacağınıda sanmıyorum.... küresel ısınma kapıya dayanmış susuzluk hat safhada.... :)

paylaşım için teşekkürler..... güzel resimler ve bilgiler ediniyoruz sayende... birde bizi tembelliğe itiyorsunuz başka sitelere gezinmeye gerek kalmıyor... her bilgi ayağımıza geliyor ... :):)

İlgincc yaa bogaz koprusunede gerek kalmazz , yani o kalabalık trafige girmeyee yoldan gir denize devam et avrupa yakasına :)

@bisikletci

o zamanda boğaz şimdiki özelliğinde ve güzelliğinde olmazdı...
kız kulesine sandalla gitmekmenin tadını alamayız....
vapurlardan martılara simit ekmek atmak diye bişide kalmaz...
anadolu yakasından avrupa yakasına bakıldığında boğaza yansıyan şehrin ısıkları yerine karmakarışık araba farları maganda teyipleriyle görültü olurdu... ne çamlıca nede fetipaşa korusunun nede ortaköyün özelliği kalmaz....
kumkapıda balık yemek bile imkansız hale gelir....:):):):)

ben bu arabalara karşıyım galiba....:):):)

mcsergeant talep'e bakan birşey denizlide gidermi bilmem ama istanbuldakiler talep eder gibi geliyo bizim milletin yeni çıkan şeyleri alma gibi bir hobisi var sanırım..

Aylin Abla,siz bisiklet forumun söfçü kişiliği olun...Nerden buluyorsunuz bunları...?
Ben rastlamıyorum valla...!
Teşekkürler...

@muratas

Param olsa alırmıydım...?
Mümkün değil...Daha yeni bir bisiklet bile alamadım...:(

Fosil yakıt tüketmesin de nasıl çalışırsa çalışsın. Lastik tekerlekli, motorlu, fosil yakıtlarla çalışan karayolu araçlarına sinir oluyorum. Otomobil kelimesine de uyuz oluyorum. O kelimeyi her duyduğumda ve gerçek hayatta canlandırmasını gördüğümde sinirlerim zıplıyor.

@baymineral
işte bir çevre dostu.:) çok teşekkür ederim duygularıma tercüman oldun. en kral araç bisiklet ya;) yakında onun hem karada hemde suda gidenini yaptık mı :eek: bisikletten kral araç olmaz be.

@mcsergeant

Ben de böyle düşünüyorum. Fakat bisiklet sadece bir alternatif. Herkesin her amaçla kullanabileceği bir şey değil. Şehirlerin büyük kısmı trafiğe kapatılıp içine bisiklet ve yük alınmasına imkan tanıyan raylı elektrikli taşıtlar kullanılabilir. Avrupanın bir çok şehrinde olduğu gibi.
Bir yere motorlu taşıtlar gidebiliyorsa, orası berbat bir hal alıyor. Tramvay gibi elektrikli araçlar ise gürültü ve kirlilik yapmıyor ve elektrikli olduğu için enerji verimliliği yanmalı motorlu taşıta göre yaklaşık 5 kat daha yüksek.

Bunun dışında, 60 lı yıllarda ingilizler tarafından bu suda giden otomobilin benzeri yapılmış fakat tutmamış. Koç müzesinde görülebilir.

Tuzlu suya arabamı sokmak istemezdim açıkçası:eek: Arabanında suyu çıktı demek:) Yalnız Koç müzesinde suda yüzen arabaların ilk örneğini görmüştüm, fena da durmuyordu hani:)

Geri