arkadaşlar woofer ımın yerini değiştirmek istiyorum.başucuma koysam yani yastığımın 10-20 cm ilerisine, oluşturduğu manyetik etki gece uyurken beni ne kadar etkiler?
bu da resmi...
http://www.borsapazar.com/urunresimleri/Urunler/5200inp.jpg
Zürey eğer manyetik dış koruması varsa zaten etkilemez. Ama koruması yoksa veya müzik çalarken de subwoofer'ın yakınında durmayı düşünüyorsan hiç tavsiye etmem. Başlarda anlaşılmasa da sonradan kulakta çınlama ve baş ağrısı gibi etkileri oluyor. Tecrübeyle sabit.
zaten o yüzden yerini değiştiriyorum.şimdi 1 metre önümde duruyor.ben bassı iyi alamıyorum fakat babam içerden gelip kızıyor,oğlum kıs şunun sesini kapılar falan sallanıyor diye uygun bir yere koymam gerek
Eski tip monitör ve televizyona yaklaştırdığında görüntü kayıyorsa manyetik koruma yok demektir. Fakat bu kayan görüntü yerine gelmeyebilir, dikkatli olmalısın
internette çoğu sitede manyetik koruma var diyor.ve yaklaşık 1 dakika önce söktüm götürdüm woofer ımı,dayadım bizim grundig marka tüplü tv ye sağını solunu arkasını önünü dayayınca ekrana veya herhangi bir yerine en ufak bir etki etmiyor.ama ön yüzünü yani woofer ın olduğu yüzü dayayınca ekranda bir morarma meydana geliyor ve çekince geçiyor hemen.yani koruma var ama ön yüzey için hiçbirşey yapamamışlar doğal olarak
Televizyon ekranına hoparlörü uzun süre tutunca görüntüde morarma meydana gelir ve bu etki uzun süre gitmez. Gitmesi için televizyonu prizden ayırıp en az 12 saat bekletin düzelir.
konu tam benlik
hoparlörde koruma olsa bile haparlörün disarı bakan kısmında menyetik alan olusuyor ve orda gördügüm hoparlörler yaklasık sub woofer için 20 watt %10 gürültü ile bişi yaydıgı manyetik dalgalar fazla olmayacaktır.Bası agrıtan ise genelde tiz seslerdir iyi kulaklar 20khz den yukarısnı algılayamaz fakat bu seslerin olması siz hissetmesinizde baş agrısı yapar 20 hz den asagının yapabilecegini sanmıyorum ama oo bas 70 hz den asagısını kolayca veremez ama vermeye calısırken cıkardıgı gürültü başı agrıtır kolonların basının dibinde olması iyi degil ayrıca kulaklarına yazık ve ayrıca bası masa altı yada köse gibi bir yere koyarsan daha iyi verim alırsın ama karsında sönümleyici yumusak bişiyler olmalı perde vs halı gibi.
ek olarakta neodyum miknatislar harddisk yada kaliteli kulaklıklarda oluyor genelde ama o sistemde olmadıgına eminim televizyonun morartını almak için bir mıknatısı 15-20 cm gibi uzaklıktan yaklastırarak mor bölgeye dogru mıkantısı hızlıca yana cek biraz ugraş yaparsın hemen gidecektir.
teşekkürler güzel cevabınız için.sub woofer tahmin ettiğiniz gibi 17 watt.benim asıl sormak istediğim o değildi.woofer ı tamamen kapatınca manyetik etkisi hala devam ediyor.güçlü bir mıknatıs var sonuçta.uykudayken 8 saat boyunca o manyetik etki bende sabah kalktığımda baş ağrısı vb bir rahatsızlık oluşturur mu?düşündüğüm yer benim için en hayırlısı şimdilik
ek olarakta neodyum miknatislar harddisk yada kaliteli kulaklıklarda oluyor genelde ama o sistemde olmadıgına eminim televizyonun morartını almak için bir mıknatısı 15-20 cm gibi uzaklıktan yaklastırarak mor bölgeye dogru mıkantısı hızlıca yana cek biraz ugraş yaparsın hemen gidecektir.
@zürey
aynı sey bende de artık kulaklık kullanıyorum (son zamanlarda)
bende kı 11w ama equ. ayarlarıyla az bır sey oynayınca sıkayetler baslıyor ben de artık kulaklık kullanıyorum camlar tıtreyecegıne artık kulaklıgım tıtrıyor