Scudo Sports

Şubatta 3-4 gunluk tur düşünen var mı?

selam ctesi pazar bolumune afşin eşi birsen kardeşi zeynep ve tatlı kızı rana da katılacak bir plan değişikliği olmazsa

Scudo
Arkadaşlar merhaba,

Ben Gürcan Yılmaz.

Kayhan kardeşimizin organize ettiği tura bende katılacağım.

Ayrıca Osman Danalı abimizde bize Maltepe Askeri lisesinden katılacak.

Tur ve datayları konusunda aşağıdaki linke tıklayıp fikirlerinizi belirtin lütfen.

Bu arada günlerin hala kısa olması nedeni ile tur başlangıç saatini 8:00 olarak öneriyorum umarım herkese uyar.

(link)

(link)
bu gürcan abinin önerdiği yer bakınca içim ısındı 20 tl termal tesis fıstık gibi saat 8 çıkış saati olur daha da iyi olur ama ilk gun sehır dısından gelenleri de düşünüp 9 desek sonrda 8 de hareket etsek olur herkes için uygunsa

@hgy

gürcan bey merhaba ...
yazınızı okudum güzel çalışmanız için teşkkür ederim.. anlaşılan izmirde hiç yabancılık çekmeyeceğiz...eğer bu parkuru beğenirsek gpa gibi ipa(izmir pedallarım altında)önerisinde bulunalım...kayhan abiye sesleniyorum :)
konaklama olarak..çadırda kalacağım bende abimi yalnız bırakmak istemiyorum :) eğer koşulların zorlu olacağı bir gün olursa o zaman pansiyon düşünülebilir.. ama o da 1 veya 2 gün..
ayrıca anlaşılan 1. gün sonunda herkes 2 şer tane ton balığını yanına alacak :) ertesi gün için..
sevgiler saygılar... kayhan abi biletini aldın mı ???

@kayhan1907

kayhan abi bizim otobüs 7 gibi izmir otogarda... problem olmaz diye düşünüyorum .. 8 uygundur :)

bu gürcan abinin önerdiği yer bakınca içim ısındı 20 tl termal tesis fıstık gibi saat 8 çıkış saati olur daha da iyi olur ama ilk gun sehır dısından gelenleri de düşünüp 9 desek sonrda 8 de hareket etsek olur herkes için uygunsa

harika bir fikir. çünkü 6 şubatta izmirde en erken saat 08.00 de olabiliyorum.40 dakika da şehir merkezine gitmek sürse, saat tam 9 da hazır olabilirim sanırım...

kayhan abi bizim otobüs 7 gibi izmir otogarda... problem olmaz diye düşünüyorum .. 8 uygundur

ama sizin iki saat beklemeniz de hoş olmaz...nasıl yapsak??

acele etmeyin 9 ilk gün için iyi bir buluşma saati. Mayonuzu yanınıza alın havuz var eldiven kask kullanmını zorunlu lütfen unutmayın birde genel tur kuralları artçının arkasına öndekinin önüne geçmek yok gereksiz sollamak hız ve tehlikeli hareketler yapmaktan kaçınalım lütfen grubumuz büyüdü emniyetli bir gezi olması eminim hepimizin ortak dileğidir.
nöbetten çıkamadım hala ramazan sen bınerken arabanın bagajına baksana 2-3 bisiklet daha alacak yer olacakmı bende hemen yer ayırtayım

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
ümit sen henüz istanbuldamısın...bizden evvel orada olacaktın _?
:) daha önce yazdığım gibi ramazan abi, izmirde hava kötü olunca gitmekten vazgeçtim. tam da o gün kuzenlerim, dedelerim, uzaklardan süpriz bir ziyarete geldiler...onlara istanbulu gezdirdim. bu arada bisiklete neredeyse hiç binemedim. son iki gündür de nezle olduğum için yatıyordum :D...bugün yeter artık diyip kalkıyorum.
60km civarı yol yapmak geçiyor içimden.ayrıca akşam izmite gidip, dayımdan uyku tulumu+çadır alacağım. yarın sabah dönüp okulumun ilk günündeki oryantasyon proğramına gideceğim.(lisansa yeni geçtiğim için). gelip bisikleti paketleyeceğim. sonra da ertes gün saat 7 de uçak var zaten.

önümüzdeki iki gün için, aşırı yoğun bir planım var.
hatırlarsan buluştuğumuzda ; "bir şeyi çok istersen olmazmış derler" demiştin.Bu söz sebepsizce bilinçaltımdan çıkmıyor. bunun olmaması için çabalıyorum...

@kayhan1907

abi ben ona göre bagaja bakar sana haber veririm ... tel ile..

@Ümit Bozyılan

ümitcim canını sıkma...sen sadece oluruna bırak...gerisi halledilir...daha çok gezi olur canını sıkma gelemezsen de...

Arkadaşlar hava durumunu takip ediyormusunuz.

Ege bölgesi için benim favori hava durumu takip programım (link) İngilizce bilmeyenler için rüzgar durumu (Surface wind 10m) üstten seçiliyor, sağdan da tarih ve saat seçiliyor. Rüzgar skalasıda sarı renk 40-50 km, koyu turuncu 60-70 km. Yağmur kontrolu için (rainfall) seçin.

Ayrıca weather underground sitesi (link)

Vede AccuWeather (link)

Ve enson bizim meteroloji (link)

Bütüb havadurumları kuvvetli rüzgar gösteriyor. Karaburun-Çeşme yarımadası da Türkiyede rüzgarın en kuvvetli estiği yerlerden biri, onun için Alaçatıda rüzgar enerji istasyonları kuruldu. karaburunda da düşünülüyor.

Bisiklette en zorlayıcı olay rüzgara karşı gitmek. 4 gün boyuncada rüzgar Güney ve güneybatı yönlerinden esecek.

Önerim rüzgarı arkamıza almak ve 4 gün boyunca Kuzeye gitmek vede Otobüsle evimize geri dönmek.

İzmir - Foça 70 km,
Foça - YeniFoça-Çandarlı-Bademli-Dikili 90 km
Dikili - Ayvalık 42 km. (Ayvalıkta şeytan sofrası ve Cunda adası ile 60 70 km olur)
Ayvalık - Edremit 50km (Edremitte kaplıca sefası), akşam otobüs ile geri dönüş.

Olumlu olumsuz yanıtlarınızı bekliyorum.
Gürcan

Selamlar.Bu rota bana uygun.İlk başta da bu rotayı önermiştim.Farketmez benim için;)

evet havanın iyi olmasını bekliyorduk...bu rüzgar bize yağış getirmiyor ama kendinin gelmesi bile yeterli.. rotamızı değiştirebiliriz...
''bir keresinde istanbuldan çıkıp antalyaya sahil yolunu takip ederek gitme hayalimi bi arkadaşıma anlatmıştım.... oda bana...ramazan haritada gördüğün gibi yokuş aşağı değil oralar demişti...''
yıllar geçti... yokuş yukarı tırmanmayacağız ya sona kadar..
bu rota daha iyi olacak bizim için...bu kanaatteyim diğer arkadaşlar da katılırsa rotamızı bu şekilde uygun olanla değiştirebiliriz..

merhaba dostlar hele bi konakta buluşalım sonra karar verelım ruzgar kotu ama rota değiştirecek kadar olmaya bılır onerdığınız yoldan ben 3 kez gectım cok kalabalık bır araç trafiği var ve deniz ta aliağada yinede çoğunluğa uyarım

benim için de farketmez ama belirtmem gerek ki ilk rotanın izmirde başlayıp izmirde bitmesi güzel bir ayrıntıydı... :)

@Ümit Bozyılan

Bence de.Edremit'ten otobüsle dönmektense eve bisikletle dönmeyi tercih ederim.Eğer rüzgar hep güneyden esecekse,ilk gün Karaburun'a giderken büyük bir bölümde rüzgarı arkamıza alacağız.2.gün Sarpıncık tarafından gitmektense Yaylaköy tarafından gitmeyi öneriyorum.3.gün Çeşme'den Bademler'e kadar rüzgar sağımızdan esicek.Bademlerden sonra 10 km kadar rüzgara karşı gideceğiz.4. gün de Sığacık-Gümüldür arasında rüzgara karşı ilerleyeceğiz.Sonra rüzgarı karşımıza alacağız.Haritayı birkez daha yüklüyorum.

http://img10.imageshack.us/img10/5641/aaaaih5.jpg
(link)

Pansiyonda konaklayacaklar için:

Karaburun

Kalyon Pansiyon 25 tl

Öğretmenevi de mevcut

Çeşme

Gürcan abinin teklifine alternarifler

AİLE ZARİF PANSİYON 10-15 tl

CAN APART&AİLE PANSİYONU 20 tl

Arzu Pansiyon & Apart klimalı 15 klimasız 10 tl

Öğretmenevi de mevcut

Sığacık

Dağ Pansiyon

Yetkili kişiyle msnde görüştüm.Kişi başı 25 tl ve kahvaltı dahil.Ayrıca çadırla konaklayacak arkadaşlar için bahçede yer ayarlayacaklar;)

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
eline sağlık Ozan kardeş. çok emeğin geçti valla :)... bu çalışman özellikle benim gibi şehir dışından gelecekler için çok faydalı gerçekten. çadır ayarlayamamanın pek fazla bir eksikliğini yaşamayacağım görünüşe göre...

Arkadaşlar merhaba,

Ben Gürcan Yılmaz.

Kayhan kardeşimizin organize ettiği tura bende katılacağım.

Ayrıca Osman Danalı abimizde bize Maltepe Askeri lisesinden katılacak.

Tur ve datayları konusunda aşağıdaki linke tıklayıp fikirlerinizi belirtin lütfen.

Bu arada günlerin hala kısa olması nedeni ile tur başlangıç saatini 8:00 olarak öneriyorum umarım herkese uyar.

(link)
çok faydalı bir site olmuş, emeğinize sağlık
sitedeki malzemeler listesi tam zamanında imdadıma yetişti :)

@kayhan1907

Arkadaşlar Hava durumunu verdiğim linklerden kontrol edin ltf.
Meterolojiden Çeşme hava durumuna bakarsanız (link)
rüzgar hep Güneyden,
6 şubat cuma 21 km,
7 şubat ctsi 30 km, Gökgürültülü sağanak yağışlı
8 şubat pzr 36 km, Gökgürültülü sağanak yağışlı
9 şubat Pzts 49km, Gökgürültülü sağanak yağışlı

İzmir den Foçaya giderken ana yola hiç çıkılmayacak, Çiğli, Kaklıç, Maltepe, üzerinden Foçaya geçilecek.

Foça-Dikili arasında (Kayhancım sanırım geçmedin o yoldan) Eski Foça-Yeni Foça en güzel deniz kenarı yollardan biridir. Ayrıca Çandarlıdan-Dikiliye kadar yine deniz kenarıdır.

Hem yağmur var hem rüzgar var. çok yıpratıcı olacak. Çeşmenin rüzgarı meşhurdur.

Karaburun turu hava durumuna göre başka zaman yapılabilir.

Çoğunluğa uyarım diyemeyeceğim.
Çünkü zevk almaya giderken, çile çekmenin anlamı yok gibi geliyor bana.
Yoksa Karaburun da evi olan bir kişi olarak neden gitmek istemiyeyim

Önerdiğim rotanın haritası , Bisiklet rotası siyah, karayolu yeşil.
https://sites.google.com/site/hasangurcanyilmaz/_/rsrc/1233790205809/izmir-edremit-rota/rota-kuzey.jpg

.

gönlüm bu işin yarın sabaha kalmaması taraftarı ama bira daha beklemek de sanırım faydalı...bu arada bugun izmir için sağanak yağışlı gösteriyor..acaba bugun izmirde yağış varmı buradan soralım izmirdeki arkadaşlarımıza?

sabah bisikletle geldim ise yerler islak ama hava ısıl ısıl günesliydi.
bugun yagmur yagmaz hrhalde. yagarsa da yazarim. sevgiler.

aksam net bir sey soyleyebilirim fakat geziye katilamama ihtimalim var.

• Beğen
Tepkiler: ramazankurucay
Geri