Scudo Sports

Şubatta 3-4 gunluk tur düşünen var mı?

@kayhan1907

Merhaba Kayhan'cım

2. telefon numarandan telefon ediyorum ama senin telefon bipleyip duruyor.

Yani 2-3 kere seni arayan bendim.

Görüşmek üzere.

Scudo
Merhabalar.Çeşme Yarımadası'nın rotasını çizdim.İsteyene Google Earth dosyalarımı yollayabilirim;)
http://img520.imageshack.us/img520/5302/emefg61uj8.jpg
(link)

(link)

http://img218.imageshack.us/img218/5301/58805510aj1.jpg
(link)

Planına gelirsek:

Rakım: max 419 m
Mesafe: ~ 256 km
Günlük Ortalama: 64 km
Rota:

izmir-urla-balıklıova-mordoğan 70 km

mordoğan-karaburun-küçükbahçe-ıldır 78 km

ıldır-ılıca-alaçatı-ovacık-çiflikköy-çeşme 32 km

çeşme-zeytinler-gülbahçe-urla-izmir 76 km

Görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum;)

eline, emeğine sağlık Ozan!!
rota çıkarman çok faydalı oldu. hiç görmediğim yerler ayrıca, şimdiden sabirsızlanıyorum...
yalniz dikkatimi çeken ufak bi ayrıntı, 32 km 1 gün için az değil mi??

• Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz
@mumutum

3.gündeki 32 km az gözükebilir.Konaklayacağımız yerler açısından böyle bir durum oluştu.Bir de o gün Ilıca,Alaçatı,Çeşme gibi yerlerden geçeceğimizden bol bol gezeriz diye düşündüm.Belki denize de gireriz:Skull-175

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=32319&highlight=karaburun

Eğer ilk gün bol virajlı ve inişli çıkışlı yollarda 100 km yol yapmak sorun olmazsa buradaki plana da uyabiliriz;)

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
peki anladım ;)

Diğerleri için de uygun mu peki bu rota??
iki gündür kimse cevap yazmadı :) ilginc geldi bana biraz.

merhaba arkadaslar

ellerine sağlık ozan
ender abıcım bu ara bakanlığın bir toplantısı için 1 haftalıkğına sizin memleketteyim ama program çok yoğun aklımda var hep uğrayıp ablamın bir çorbasını güzelce içeyim diye ama olmadı bir türlü ama yazın kesinlikle uğrayacam toplantı yuzunden tel kapalı bır suru araryan var tanımadığım numaraları geri aramadığımdan ulaşamamışsındır özür dilerim
malzeme eksiği olan varsa lütfen haber versin elimizden geldiğince paylaşıp tamamlayalım

Yolladım kayhan abi;) Rota konusunda herkes hemfikir mi?:)Planını değiştirebiliriz olmazsa;)

@kayhan1907

Tamam Kayhan'cım

Bende meşgul olacağını düşündüğüm için aramayı kestim. Keşke buluşabilseydik. İlknur, tabi ki sana bir güzel yemekler sunardı.

Genede bir boşluk yakalarsan haberimiz olsun. :)

Görüşmek üzere.

Sevgi ve selamlarımla.

Planda ufak bir değişiklik yaptım.

izmir-urla-balıklıova-mordoğan 70 km

mordoğan-karaburun-küçükbahçe-ıldır 78 km

ıldır-ılıca-alaçatı-ovacık-çiflikköy-çeşme-ılıca 38 km

ılıca-zeytinler-gülbahçe-urla-izmir 72 km

arada acelemız olmazsa isterseniz karantina adasına güzel bir yerdir görmediyseniz tahaffuzhaneyı gezdireyim size ve alacatı denız kıyısı gibi yolu azıcık uzatacak ama deniz havasını daha yakından alabıleceğimiz yerleride ekleyelimmi malümunuz balıkesirde deniz yok

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan

malzeme eksiği olan varsa lütfen haber versin elimizden geldiğince paylaşıp tamamlayalım
Merhabalar,,,
Ozan ile aklımıza takılan ortak bazı sorular var, :)

acaba ucuz-hafif Carrefour çadırları, şubat ayında kullanılmaya uygun mudurlar?
tecrübe kazanmak için pansiyon yerine çadırda kalmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum. belki pansiyona vereceğimiz para yerine kamp için gerekli minumum malzemeleri alabiliriz, :)...

mat'ın ucuz ve kolay bulunur birşey olduğunu sanıyorum, bi ara Bim'de bile vardı, 5 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.

uyku tulumu ise biraz kafa karıştırıcı. 20 tlden başlayıp 400 tl lik kaztüyü olanları bile var :). en ucuzu işimizi 3 gece için görür mü sizce ??

bunları temin edebilirsek hem grubumuz bölünmemiş hem de çadırda kalmanın vereceği heyecandan mahrum kalmamış oluruz. :)

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler,,,

Sevgilerle...

• Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz
merhaba

hayır o cadırlar işinizi görmez onlar hiking yada festifal çadırı diye gecer otostopçular bisikletciler ve 1-2 gunluk yaz kampları için idealdır. çok hafiftirler 2-3 kg civarı tek katlı cadırlardır. ama kısın ağzınızdan çıkan hava terlemeye neden olur ve sabah kalktıgınızda sırılsıklam kalkarsınız cadıra inanın yağmur yağdı sanırsınız. ondan sonrakı grup 3 mevsim cadırlarıdır bunlar zorda kalırsan kullanıla bilir ama genede tavsiye edilen grupta değildir çok iyi tulum ve mat desteği ister havada çok rüzgarlı ve soğuk olmayacak bu mevsim için ideal olanlar 4 ve 5 mevsim çadırlarıdır 5. mevsim ne derseniz extreme kullanımlı olanlar genelde zor koşullara dayanan zirve çadırlarıdır acaip pahalıdır zaten kışın onlar kullanılır ama fiyatları 250 lerden baslar ve 700-800 gider
gelelim tulumlara üstlerinde 2 sayı göreceksiniz komfor yazan sayı önerilen sıcaklık değeridir yaz turlarında 500 -600 gr ağırlığında olan +10 derece olanlar kullanılır 70-80 tl civarı kıs için 0- -5 olanlar normal kış kamplarında kullanılr bunların hepsinin elyaf dolgu olanlarına bakın kaz tüyü sakın niyetlenmeyin hem deli fiyatlı hem de bakım şartları beladır tulumlar bu arada asla kabında saklanmaz açıp yayılır. kısın dağ zirve yada iç bölgeler diye bakıyorsan en az konforu -10 lar kullanılır bunlar -25 civarı zorlamaya dayanır extreme diye yazar -10 yanında bunlar fiyatlıdır diğerler 120-150 arası gezerken -10 lar 200 den fazladır. bundan sonrakıler sizin için anlamlı değiller. -10 tulumları genelde 2.5 kg civarıdır. matlara gelince basıt 10 mm matlar size yeterde artar ideal olan paran bolsa şişme katlanabilir olanlar 100 tl pahalıdırlar ama bence gereksiz her bi şeyim xtr diyorsan yakışır. başka sorunuz olursa buralardayım dostlar

Ayrıca hiç kimse hiç bişeyden mahrum kalmaz dert etmeyin siz. Asıl amaç sohbet etmek bisiklet araç sadece gelecek dostlar inananın birbirinden tatlı birikimli kişiler.

@AppRoacHaTe

rota super bence. ozellikle karaburun cesme arasi cok bakir yerler.
sadece 2 gunde cesmeye kadar gidebilirsek belki seferihisar gumuldur uzerinden donus yapabiliriz. ama bu tur fikirleri tur esnasinda konusmak daha iyi bence.

konuya hakim olan birisi varsa ....
tur baslangic ve bitis tarihi:?
rota:?
baslangic yeri ve saati :?
konaklama sekli :?
katilacak kisiler :?

gibi bilgileri toplu halde yazarsak yeni bakan arkadaslar icinde anlasilir olacaktir. belkide yeni katilimlar gerceklesebilir.
sevgiler.

@evrimyigit

Selamlar.İstek üzerine rotada değişiklik yaptım;) 3 tane alternatif oluşturdum.Rotaya karar verince gezinin bahsettiğiniz bilgilerini de oluşturup forumlarda ve İzmir'de duyuracağım geziyi;)

Gelelim alternatiflere:

1.Alternatif

İzmir-Karaburun 94 km
Karaburun-Çeşme-Ilıca 72 km
Ilıca-Sığacık (Seferihisar) 65 km
Sığacık-Gümüldür-İzmir 82 km

(link)

2.Alternatif

İzmir-Karaburun 94 km
Ilıca-Sığacık-Ürkmez 85 km
Ürkmez-Özdere-İzmir 79 km

(link)

3.alternatifte Sığacık'ı pas geçip devam ediyoruz.(Güzel yerdir,gezmeniz tavsiye edilir:) )

İzmir-Karaburun 94 km
Ilıca-Ürkmez 77 km
Ürkmez-Özdere-İzmir 79 km

(link)

• Beğen
Tepkiler: evrimyigit
Bu başlığı dün akşam görmüştüm ve gördüğüm andan itibaren katılmak istedim. Hatta gece rüyamda bile gördüm Ancak bu sabah yurdışındaki bir iş arkadaşımın

"I was wondering if you had time for a get together at 5pm on Feb 6?"
mesajı ile yıkıldım. :mad: Bakalım belki o zaman kadar bir şeyler değişir...

Bu arada eskiden Bandırma'dan İzmir'e tren vardı biraz uzun sürerdi ama otobüsten zevkliydi. Acaba hala çalışıyor mu? Gelebilirsem denizotobüsü ile Bandırma oradan da tren ile Basmane'ye gitmeyi tercih ederdim.

@fatih-1975

İnşallah gelebilirsiniz.Benim de içim içime sığmıyor.İlk uzun soluklu turum olacak inşallah bir aksilik çıkmazsa;)

Tren hattını yenilediler.Yazın bir kaç kez o hatta gidip geldim.Eskisi gibi sarsıntılı bir yolculuk yapmıyorsunuz ve eskisine nazaran daha hızlı.Feribot+tren kombinasyonu İzmir-İstanbul hattı için otobüsten daha ideal bence;) Fakat şöyle bir sorun var.Ulukent-Basmane arasında tren yolu çalışması var.Bu nedenle Ulukent'ten Basmane'ye TCDD yolcuları için tahsis edilmiş belediye otobüsleriyle geliniyor;fakat bu şekilde gelmek isteyen olursa Ulukent'ten arabayla alabiliriz;)

• Beğen
Tepkiler: fatih-1975
Geri