Scudo Sports

Şu sele çok mu absürd olur?

henrygale

Üye
Tepki
15
http://momentummag.com/downloads/8389/download/bitblt-620x388-a529d791b3b2dd8f2ed625da74f1432e86a2123c/REVIEW_SelleRoyalOndina_feature.jpg

Eski model yol bisikletime fotoğraftaki seleyi almayı düşünüyorum, rahat ve sağlıklı olması açısından. Ama çok bu büyük ve komik durur, onu kestiremedim. Selenin modeli "selle royal ondina"

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Scudo
@Hakan K

Sele güzel. Bisikleti göremediğim için bir şey diyemeyeceğim ama madem klasik diyorsunuz bence çok ta sıkıntı olmaz. :)

@Murat Saygin
tam olarak bu değil ama buna çok benzeyen bir bisiklet.
http://i4.minus.com/jlpYAO.JPG

@Hakan K

Tam olarak bu olmasada, gerçekten buna benzeyen bi bisikletiniz var ise muhakkak resmini isteriz. Hatta konu bile açabilirsiniz, gözümüz gönlümüz açılır vesileyle. :)

Selenin komik olmasını anlayamadım ben . Nasıl yani selenin karşısına geçip kahkaha atanlarmı var ? Seleye bak hahahahah sandalyeden düştüm :D

Arkadasim bisikletinin resmini cekip koyarsan daha saglikli bilgiler alirsin birde herkezin zevki degiskendir onemli olan senin ne dusundugun

Eğer çevreye komikli olacaksa takma gülen gülsün sen keyfine bak

Klasik bir şehir bisikleti ise güzel olur ama fotoğraftaki gibi bir yol bisikleti için çok kaba. Yine de fotoğraf görürsek daha iyi olur.

Bisikletiniz bu geometrideyse ince yapılı(fotoğraftaki gibi) seleler daha estetik duracaktır. Ondina olmaz mı, olur. Rahatlık önemliyse sizin için ve bu model cidden rahatlık sunacaksa, estetik kaygınız olmasın...

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Selenin komiklik durumu üzerinde absürd durabilmesi ihtimali ile bağlantılı ufaktan bir tebessüm, sitem tarzında olabilir ki forumda bunu sadece seleye endekslemeden bir çok bisiklette de görmek mümkün.
Konuya gelecek olursak örneğini verdiğiniz ondia sele form itibariyle düşünülürse daha çok velo, mini velo ve istinadiyen 20", 24" arasındaki kadroya sahip commuter bisikletlere daha uygun olacaktır. Fotograftaki diğer örneğini verdiğiniz bisiklete gelince de tahminimce sadece bu tarz 1"lik sistemi ve bu borulu braze sistemi anımsattığı için örneklediğinizi düşünüyorum. Sonuçta örnekteki bisikletteki sele her ne kadar orantısız ve uygunsuz monte edilmiş bir Brooks b15 Swallow olup, grup seti Dura-Ace 7400 ve üstüne üstlük AX caliperleri ve Aero mataralarına kadar iyi bir kombine de toplanmış bir bisiklet. ;)
Kısaca rahatlık kadar bu tarz bisikletlerde görsellik açısından estetik kaygısını da bir nebze gözönünde bulundurmayı düşünürseniz Selle San Marco Rolls, Regal ya da Concor üçlüsünü bisikletinizin içerisinde bulunduğu döneme göre tercih sebebi yapmanızı önerebilirim. Ya da yine aynı şekilde Iscaselle Ren Rad Targa, Selle Italia Turbo ve yine Giro De Italia da olabilir. Tercih çok, yeter ki ne aradığınızı bilin, neye aradığınızı bilelim.

@Murat Yavuz,
Bisiklet şu anda restore aşamasında. Bitirince mutlaka konu açarım.

@Emre GÜLEN ,
Komiklikten kastım şehir bisikleti için üretilmiş bu selenin yol bisikletine uygun durup durmayacağı aslında. Kaba mı durur, estetik olarak kötü mü olur, onu soruyorum.

@kudretozbay, @Berk Mercancı ,
Fotoğrak eklemem şu anda mümkün değil ne yazık ki.

@Dogukanaksu,
Aradığım sele için en önemli kriterler rahatlık ve sağlık. (Ondina jelli bir model olduğu için tercih sebebi olabilir.) İkincisi fiyatının abartı olmaması (Yine ondina 50 lira civarı olduğu için uygun) Üçüncüsü yapacağım kombinasyon için kahverengi renkte olmalı. Son olarak da bisikletin geri kalanına estetik olarak uygun olması. Örneğini verdiğim sele bunlardan üçüne uysa da estetik olarak kafamı karıştırıyor. Benim bu soruyu sormamın sebebi de bu.

sağlık, estetikten önce gelir. rahat ve sağlıklı olacağını düşünüyorsanız, seleyi kullanın.

bu sele yol bisikletleri için değil. sepet büyükse konfor amaçlı gayet güzel bir sele.
bu durumda sizin düşünceleriniz daha fazla önem kazanıyor.

Geri