Scudo Sports

Şu anda ne dinliyorsunuz?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@CapoN
Hepsinde kurgu güzel izleyin

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@halil ibrahim duran
Tam da yeni bir Jazz grubu aradığım zamanda ilaç gibi geldi :)

Bende size "Jazz at the pawnshop" grubunu önerebilirim.

Fakat asıl kaliteyi plak kayıdında alabilirsiniz. Not olarak söylemek istedim :)

@CapoN
Eyvallah teşekkürler

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

(link)

(link)

Rap ve türkü. Bazen kulağıma hoş gelen diğerleri.

SM-A300FU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Anonim

Bakış açınıza bağlı, bir müziksever olarak, kadın erkek kalıbını bir kenara bırakın, önyargınızıda bırakın, örneğin m.jackson sanatı ve görseli ile bütünleşir, Beyonce mayosuyla konser verir, kadın görselliği bizim kültürümüzdeki gibi ayıp yada günah olarak değerlendirilmediğinden sanatın bir parçası olmuştur, Monalisa, incili kadın vs vs tablolarına bakarsanız dönemin güzellikleridir. Bu sebeple sanatını icra eden insan (kadın yada erkek) bir bütündür. İcra eden kişiye iltifat etmek bu sebeple yanlış kabul edilmemeli.

Bu arada paylaşımınız için teşekkürler, frankfurtta böyle bir senfoni orkestrası duymamıştım ki gerçekten süperlermiş. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160814/919bc7810580e7d0e6c17fd5704e8de3.jpg

@ömer yetmişüç Sanatını icra eden "kadın" ya da "erkek" bir "sürecin" bütünüdür. Kişinin yüksek benliğinin, devingen bir süreç ortasında ortaya koyduğu "nesne", hangi boyutta olursa olsun (resim, heykel, fotoğraf, nota/ses/tını/müzik, sinema vs) "sanat eseri" olarak nitelendirilir. Bu "nesneyi", "sanat eseri olarak" olarak nitelendiriyorsak, en başta üstünde durmamız gereken şey "süreç"tir. Yani kabaca söylemek gerekirse; kadının cinsel kimliğini soyutlayarak, eserden bağımsız değerlendirmek ne bu konunun amacı, ne de benim bu eseri paylaşmamın amacı.

Şimdi burada sizinle "Estetik/Sanat Felsefesi" tartışmanın bir anlamı yok sanırım, fakat örnek verdiğiniz tablolar üzerinden gidecek olsak bile; bahsettiğiniz eserlerdeki figürleri "dönemin güzellikleri" diye nitelemek hem dönem, hem eser, hem de sanatçılarla ilgili büyük bir yanılgıya düşmemize sebep olur ve bence sanat tarihine ve tarihçilerine oldukça da büyük haksızlık olur.

Hadi bütün bunları bir tarafa bırakıp, bahsettiğiniz gibi arkadaşın iyi niyetle "iltifat" etmeye çalıştığını düşünelim, üslup bu mu olmalı sizce?

Doğru, yanlış, ayıp, günah vs. bunlar felsefenin ve kısmen sosyolojinin konuları, nereden baktığınıza bağlı, ve ben arkadaşın cümlesine dair böyle bir "nitelemede" bulunmadım, sadece odaklanması gereken noktayı işaret ettim, selamlar.

@Anonim

Haklısınız, üslup daha elit olmalı sanırım forumlarda bu esnetiliyor. Forumlar Otoyol gibi , kullanıcılar arasındaki statü sıfırlanıyor.

Bu arada ilk kelimelerinizi okur okumaz bir afalladım :)

Kişinin yüksek benliğinin, devingen bir süreç ortasında ortaya koyduğu "nesne",

Yanlış anlaşılmasın bu bana bir tık ağır geldi. Sayısal bir üniversite ve iş hayatının sonucu :)

Bu arada mesleğiniz olarak belirttiğiniz fotoğrafçılık sanatınada ayrı bir hayranlık duyduğumu ve amatörce ustalara yaklaşmak için çabaladığımıda eklemek isterim.

Saygılarımla.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri