Scudo Sports

Şu anda ne dinliyorsunuz? vol.2

@MakRo Malesef bu genel bir kanı ülkemizde. Ben metal dinlemiyorum fazla sert ve ağır geliyor ama hard rock gayet tatmin edici metalica, system of down, muse gibi. Hatta birçok şarkı bizim ülkemizde ne tür olduğu belli olmayan bomboş şarkılardan :) çok daha anlamlı ve güzel.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@SeYaP Benim müzik zevkim %85'i belki de %90'ı zaten metalden oluşuyor da eskiden brtual içerikli çok fazla dinlemezdim. Son 1 yıldır metal müzik olan her şeyi dinler oldum. Özellikle senfonik, black, gotik, doom bunlara çok sardım. Depresif türdeki bir çok şarkı hoşuma gidiyor biraz da ruh hali ile ilgili olsa gerek. Geri kalan yüzdelik dilimde folk, caz, blues, hard rock, "Anatolian Rock Revival Project" gibi çalışmalar falan yer alıyor. Hatta bir ara iş yerinde "sen satanist misin sürekli metal dinliyorsun" diye ciddi ciddi birisi sormuştu. Bende dalgaya alıp "ooo hem de nasıl, yarın cuma namazı çıkışı seni de alayım ayine gidelim" dedim. Hatta lisedeyken 2-3 arkadaş kenarda slipknot dinliyorduk "lan satanist bunlar" diye bizi kovalamışlardı, meslek lisesinde kim neden metal dinlesin ki benim okuduğum dönemde herkes küçük polat alemdar'dı. Dediğiniz gibi Türkiye'de metal müziği bilmeyenlerin genel kanısı "bunlar satanist"

Mesela Behemoth çok acayip bir grup satanist mi gizli müslümanlar mı belli değil. söylenen göre İstanbul konserinin bir tanesinde şehir dolaşırlarken "la ilahe illallah" denildiğini duymuşlar ve hoşlarına gitmiş, bir tane şarkısının sonunda geçiyor. Mesela alttaki klipte de semazenler dönerken bir yandan da ayinli falan figürler var. Şarkı ve ritimleri hoşuma gidiyor kime ne diyorsa desin kendi bilecekleri iş.

Ama favorilerim her zaman şaman ve pagan müzikleri, Viking ve Celtic müzikleri gibi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dinlerken BF'yi bir açtım, en başta bu konu.😅

Ankaralı Burzum
(link) bu sayfadan buldum, aslında ritimler o atmosferi falan çok güzel, eğer metal dinlemiyorsanız vokal kısma geçtiğinde kulaklarınızda sıkıntı çıkabilir. İşin güzel tarafı Türkçe olarak şarkıyı söylemesi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Şu an değil ama işte dinlemiştim. Bir anda aklıma geldi, açtım dinledim.😅 Yaşam felsefem diyebiliriz.🤣
"C'est pas grave" önemli değil gibi bir anlamı var. Hayatı boşverenler kullanır genelde.😄

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Senfoni eşliğinde ilk defa dinledim. Fakat güzel yorumlanmış. Azerbaycandaki Canlara selam olsun.

Dün,bugün ve yarın; her zaman haksızlığa uğrayacağız çünkü biz müslümanız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri