Scudo Sports

Street & DJ & XC Hybrid

Canondale ve Corratech in street modelleri Delta bisiklette faiş fiyatlara satışıyor ne yazıkki, üstelik üretimden bile kalktığı idda edilen modeller.
O sebepten çok begendiğim halde Corratech Dirt One, Two ve Canondale Chase lere hiç bakmıyorum bile..
Belki bir gün yurtdışına çıkarsam ordan alır gelirim, değilse bu fiyatlarla bana satış yapamazlar :)

Brass içinse ss olması çok canımı sıkıyor, eğer olurda arkaya vites takmak maliyeti çok artırmazsa tercihim belki brass olabilir.
Yada kürkçü dükkanına geri dönüp yine MARIN le irtibata geçebilirim.

Kardo ve görsel olarak gönlümdeki modeller ise ne yazıkki ülkemizde satışmıyor.

@ujur

Scudo
brass lar single değilki
arkada brass 1 lerde x5 brass 2 lerde x4 aktarıcı var..

bana göre brass 2 almanız size yetecektir sadece aynakol değiştirmeniz gerekir o kadar...
ende kadrmu satacağım eğerki imkanım olursa brass tan yanayım ama pahalı
kadrsu buldum ikinci el.

o yüzden sedona bakıyorum...

• Beğen
Tepkiler: atakibrahim
@gvenc

ek olarak cannondale chasenin üretimi hala devam ediyor. nereden aldıysanız bu bilgiyi pek sağlıklı bir kaynak değilmiş. dünya üzerindeki muhteşem kalitedeki sayılı bir street kadrosunun üretimini neden durdursunlarki ..

@gurkankas

Bunu daha önceki mesajlarda ben yazmıştım aslında, çünkü bir süredir forumlarda Canondale'in 2010 dan itibaren DH ve DJ bisiklet üretimini durduracağı ve daha çok XC ve all mountain sahasına yoğunlaşacağı konuşuluyordu. Nitekim, Cannondale'in sitesinde, 2010 bisikletleri arasında Chase, Rize ve Perp gibi modeller yok şu an.

Evet İsa bey açıklamış zaten, bilgiyi isa beyin yazısından okumuştum bende. Emin olamadığım içinde bu şekilde bir söylenti var diye yazdım.

Bu arada marin le tekrar irtiabata geçtim, fakat stokta ürün olmadığı için tek ürünün ithalat maliyeti beni aştı. Ve marin konusuda benim için burda kapandı, çünkü benden bağımsız ithalatın ne zaman yapılacağı ve street modellerinin ne zaman stoğa gireceğim muamma.

Ardından Brass için Erdoğanlar bisikletle konuştum.
Fakat gelin görünki brass yine soklarda yok. Ama şöle bir bilgi aldım ki daha çok hoşuma gitti. Mayıs ayındaki ithalat ürünleri içinde brass yerine STP modeli olacakmış ki.. bu model brass dan daha donanımlı ve görsel olarak ta daha güzel.

Mayıs ayı içinde tam tarih verilemedi fakat ay içinde ürünlerin gümrüğe gireceği öngörülüyormuş. Gümrükten ürünleri ne zaman çekerlerse ellerindede o zaman olacak haliyle.
Şu an içinki düşüncem STP 1 olarak gözüküyor. Umarım Mayıs ayı içinde bu arayışı sonlandırmış olabilirim.

Ürünü merak edenler için linki: (Ahh bide beyaz olsaydı..)
(link)

http://www.giant-bicycles.com/_generated/_generated_uk/bikes/models/images/800/2010/STP_1_aqua_GE_GU.jpg

Hayır vermediler.
Her sene ithalat sırasında gelen ürünlerde donanımsal değişiklikler olabiliyormuş, sanırım güncel fiyatı bu kriterler göze alınarak belirlenecek.

@Sertac Kurt

Çok güzel bir haber. Bu sene STP getirileceğini ben de duymuştum ama tam olarak emin değildim, demek doğruymuş. Geçen sene STP değil de Brass getirdikleri için ithalatçılara forumdan bayağı söylenmiştim. O zaman herhangi bir tepki alamamıştım ama belki de işe yaramıştır :)

STP gerçekten de çok güzel bir bisiklettir, gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ayrıca beyaz renk konusunda o kadar emin olmayın. Model renkleri de donanım gibi, her bölge için aynı olmayabiliyor. Beyaz renk de son zamanlarda popüler bir renk olduğu için, eğer beyaz seçeneği varsa büyük ihtimalle ithal edilir diye düşünüyorum.

Not: STP 1 almayı düşünüyorsanız, bütçenizi en azından ikiye katlamaya hazır olun derim.

STP nin sadce kadrosunu almak mümkün olurmu acaba??
kendi açımdan soruyorm elimdeki kadroyu satacağım çünkü sedona düşünüyorum...
bulursam iyi fiyata brass.
olmadı krazy hop alcam
ama bende STP lere karşı zaten farklı bir aşk var:D
eğerki kadro temin ediliyorsa bende düşünebilirim..:)
sertaç abi sen kadro satmayı düşünürmüsün bisikleti alıncak:D:D:D:D

İsa bey STP nin gelecek olması dediğiniz gibi cidden sevindirici. 2010 da STP için iki model var sanırım. Biri STP 0 ki.. bu model donanım olarak daha güçlü, diğeri ise STP 1.

STP nin kardosu brass a göre iki misli eder derseniz ondan şüpheliyim, donanım olarak ise brass dan daha yukarda olduğu bir gerçek fakat yine iki misli edeceğini düşünmüyorum. Aslına bakarsanız bunlar sadece benim ön görülerim, belkide dediğiniz gibi rakamlar çok yukarı olabilir.

Yetkililerle görüşmemde 2010 da bir zam ın sözkonusu olmadı bilgisini aldım fakat şölede birşey varki.. 2010 daki kadro üzerindeki donanıma bağlı olarak fiyat kısmen biraz oynayabilirmiş. Ama en azından donanım yükseleceği için bu fiyat konusu sineye çekilebilir. Eğer donanım değişmeseydi de fiyat değişseydi o zaman çok hoş olmazdı sanırım.

Kendi bütçem konusunu ise Mayıs ayında STP modelleri geldikten sonra tekrar gözden geçireceğim. Belki iki misline çıkarmam ama biraz esnetebileceğimi düşünüyorum.

Bu arada renk konusunda yine yetkililerden şu şekilde bir aldım.
İthalat yapılan ürünlerin büyük kısmı sanırım İngiltereden geliyormuş, o sebeple giant ın ingiltere sitesine bakmamı söylediler. Ordaki renkler neyse gelen ürünlerde onlar olur renk konusunda çok alternatif yaratamayız dediler. Faka şölede bişi varki.. Taiwan dan da ürün geliyormuş sanırım, eğer orda beyaz varsa neden olmasın derim ama made in ingiltere mi? maid in taiwan mı derseniz gönlüm ingiltere der :)

gvenc
STP nin kadro olarak satılacağından pek umutlu değilim açıkcası ama belki gelen model üzerindeki donanım çıkartılarak sadece kadro satışı yaparlar kim bilir.. En azından gönül öle olmasını ister.
Kadroyu satma konusuna gelince ise.. hele bir bisiklete sahip olayım da sonrasını düşünürüz demekle yetinmek zorunda kalıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
simdi farkettimde brass 2 ler 15.74kg, stp 1(14.66) ile arasında bariz bir fark var.
brass 2 icin 15.74kg cok fazla degilmi? sonucta hardtail bir kadro, fs bisikletlere baya yaklasmıs...

Marzocchi Dirt Jumper 2 masa kullanılmıs masanın yurtdısı fiyatı 315,90 €, brass2 ile arasında cok bariz bir fark olucak gibi...
brass iki icin butcemi yukseltebilmistim ancak stp1 bana cok fazla gelicek anlasılan...

15,7 kg o bisiklet icin normaldir. marzo lar zaten agir masalardir hafif istiyosaniz fox kulanicaksiniz yada rockshox un ust modellerinden kullanicaksiniz. bende bugun rockshox revelation 426 masa aldim ikinci el 1,7kg lik agirligi var 13kg olan bisikletimdeki argyle yi sokup bunu takicam yaklasik 600gr hafifliycek 12,5kg un altina dusucek. baslangic icin dusuk duzeyli agir parcalarla donatilmis bisiklet herzaman icin iyidir. o parcalari kullandikca neyin yetip neyin yetmedigine kendiniz karar verebilirsiniz ve istediginiz seye oncelik verip degistirebilirsiniz. brass baslangic icin iyidir stp ise 1-2 yillik kullanimdan sonra iyidir. unutmayinki 3. yildan sonra stp de size yetmemeye basliycak.

Hele bir bisiklete sahip olsakta.. ardından da 3 senelik bir kullanım süreci geçirsekte sonsı Allah kerim..

Aslında STP ye yönelmemin yegane sebebi yetkili kişilerin Brass gelmeyecek demeleri. Aslında tam olarak ölede demediler ama dedikleri şey buna delaletti.

Olurda STP bütçemin çok üzerinde kalırsa o şapkamızı önümüze alır tekrar düşünürüz ne yapalım.

Ufak bir fiyat araştırması yaptım. Brass 1 in TR fiyatı ile yurtdışı fiyatına baktım. Bu orantıyı aynen STP 1 için kullandım. İskonto vs.. derken STP 1 için tahmini bir rakam ortaya çıkardım. Tabi bu benim öngörüm ve tahminim, hiç bir garantisi yok :)

Yanılmıyorsam STP1 1300-1400TL gibi alınabilir diye düşünüyorum.

Kabaca:
Brass 1 in ingiltere fiyatı 550 sterelin. Yani 632 euro. Burdaki satış fiyatı ise 660 euro. Hemen hemen denk diyebiliriz.

STP ise ingilterede 675 sterelin. Yani 776 euro. Burdaki satış fiyatı 799 euro gibi olacağını tahmin ediyorum ki.. buda 1600TL gibi bişi yapar.

Bu rakamlar üzerinden nakitte %20 gibi bir iskonto olsa 1280TL gibi bir rakam ediyor. Ki.. buda oldukça tatminkar bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Bütçemi ufak bir esnemeyle bu civarlara çekebilirim.

Gel Mayıs ayı gel... :) AK koyun kara koyun belli olsun.

Not: Bu arada 2009 STP1 ler 430 sterelin civarlarında. Yani yaklaşık 495-500 euro ediyor. :)

Yukarıdaki tüm bu rakamlar farklı sitelerde değişiklik gösterebiliyor. Bu sebeple kuruşu kuruşuna hesap yapmak çok doğru değil ama ufak bir genelleme ve birazda rakamları yukarı yuvarlıyarak tahmini bir fiyat belirlenebiliyor. Umarım bu rakamlarda çok yanılmıyorumdur :)

ÖNEMLİ:
Bu arada önemli bir düzletme yapmak istiyorum, daha önceki yazılarımda brass için erdoğanlar bisikletle konuştuğumu yazmıştım ama o kadar çok yerle konuşunca hepsi birbirine girmiş :)
Kaçkar bisikletle konuştuğumu anımsadım ve düzeltme yapmak istiyorum. Yanlış bilgi için kusuruma bakmayın.

Tüm tezlerim az evel çürüdü sanırım. :(

Kaçkarla tekrar irtibata geçerek STP ile ilgili fiyat bilgisi istedim. Kesin bir rakam veremediler ama yurtdışı fiyatlarının geçerli olacağını ilettiler ve amerika sitesinden fiyat bakabilirsiniz dediler. orda dolardır siz aynı fiyatı euro olarak düşünün dedikerinde bir merakla abd siteseine girdim.

STP1 için 1100 dolar diyor :cool:
Bu durumda burdaki liste fiyatı 1100 euro olacak belliki.

Ayrıca STP için tek frame gelecekmi diye sordum fakat çok pahalıya geldiği için tercih etmiyolarmış.
STP nin frame i için 300-350 euro diyorlar ve büyük ihtimalle gelmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
1280TL yi gorunce bi an bende sevinmistim hadi mayısa kadar biritiririm diye umutlanmıstım ancak...1100 dolar...
ben yine hardrock sport veya hussar jumpa yönelicem galiba...
buyuk bir ihtimal hardrock sport olucak... zaten "ujur" un dedigi gibi stp alsam 3 sene sonra oda yetmeyecektir... artık simdi bi hardrock sport ile baslayıp bikacsene kullandıktan sonra; ozamanki amacım dogrultusunda tabi ekonomik sartlarda oygun olursa fs bi bisiklet alırım...

Evet 1300-1400TL gibi dediğim fiyatı son bilgilerden sonra değiştiriyorum.
STP1 i 1700TL civarlarının altına almak çok zor gözüküyor. :(

Fakat şu şekildede düşünülebilir.
3 seneye kim öle kim kala. Şimdiden bu model alınıp senelercede kullanılabilir. Çünkü sözkonusu olan asıl kadro direnci ve kalitesi. Zaten STP1 in üzerinde de aman aman bir donanım yok.

Burdaki yetersizliğin kardodan ziyade donanımsal olduğu ima ediliyor sanırım. En azından kadrom sağlam diyip zamanla üzerine farklı donanımlar ekleyerek 3 sene sonrada kullanılabilir hale gelebilir diye düşünüyorum.

zaten bu bir sene 3 sene farkı kişiden kişiye değişecek hatta kullanım tarzına göre uzun süre yetecek birşey...
sonuçta tamamen street tarzı takılamayacaksınız dediğiniz gibi XC/street tarzı gideceksiniz ve bu size daha da uzun kullanım ömrü sağlayacak ve bence yeterlilik derecesine gelmek zaman alacak..

evet street icin cok daha uzun sureler kullanılabilir dediginiz gibi kadro yeteri kadar saglamsa ki oyle yeni donanımlarla kullanılabilir.
ama tabi benim esas amacım dh ve fr oldugu icin bana yetersiz gelicektir. tabi eger bisikletin hakkını dh ve fr de verebilirsem. diyelimki hakkını verdim bu seferde kadro yetmiycek, fs bir bisiklet gerekicektir...

ama tabi siz street yapıcam diyorsanız o ayrı, cok uzun sure idare edicektir.

Marin Madrone Trail hakkında en dusunuyorsunuz
yabancı bir forumda 14 kg oldugu soylenmis... yada ben ole anladım
ancak uzerinde spinner marka masa var, adını hic duymadım ancak iyi bir masa galiba... ve 120mm ((link))
agırlıgı iyi ama 120mm olanın 2,1kg ıoldugu yazıyor :)

http://www.marinbikes.com/2010/bicycle_thumbs/side/large_660x434/e2h-6tr_MADRONE_c1.jpg

Geri