Scudo Sports

Strava'da segment sonuçları ne kadar güvenilir?

Scudo
strava hiç kullanmadım hep saat tuttum ,bu pazar 31 km uludağın eğimleri var idi,başlangıç noktasından yani çekirgeden (bursa anadolu lisesi )çıkış yaptım yalnız esas hedef öncelikli olarak gişeler idi,birde dönüş 21 km olduğu için iki adet eğim var idi,bunları hesaba katarak saatime baktım 10.34 idi ve kendi sınavıma başladım,5 mola oldu 3-4 dakika ile sınırlı idi ,21 km çıkış yaptım gişelere vardığımda saat 13.00 idi ,2 saat 26 dakikada çıktım .son 10 km 'de kendimi kasmadım

@cumali55

%3 tırmanmalı 2km mesafede iyi bir atlet bu süreyi çıkarabilir.

o kadar iyi olmamama rağmen 2.2 km mesafede -%2 eğimli bir parkurda 40.8 km/s ortalama çıkarmışlığım var, yani dediğim gibi iyi bir atlet gayet rahat o süreyi çıkartır.

Ben katlanırla yol bisikletine yetişip geçicem diye kaldığımda bile 30 saniye boyunca 550w civarında kalabilmiştim, iyi bir atlet 2 dakika boyunca kalabilir bence .

@Kudret Kurtcebe

@Kudret Kurtcebe

Watt için: irtifa + Mesafe + Zaman + Sürücü = ?

irtifa: ?
Mesafe: 21km
Süre : 146 dakika
Sürücü ağırlığı: ?

Çıktığın toplam yüksekliği (başlama ve bitiş arası irtifa) belirtirsen ortalama watt değeri hesaplanır.

@Yılmaz Uyar

gişelerin olduğu yerin irtifasını ali demir dostum bilebilir ,yardımcı olur ise sevinirim ,ali dostum aynı güzergahta bulunmuş idi,kilom 65

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11996917_1040585682640672_4888408634870890582_n.jpg?oh=3baa90340630c5da39b075e9d3a0789e&oe=5664C041&__gda__=1449934200_68bb03bce2b70ff2b3127b5628bafdfa

(link)

ali dostumun uludağ derecesi

@Kudret Kurtcebe
21 km tırmanışın başladığı yükseklik ile bitiş yüksekliği arasındaki farkı belirtmen yeterli, diğer bilgiler tamam.

@Ali Demir

dostum ali çok teşekkür ederim strava kullanmıyorum bu nedenle bilemiyorum irtifayı tabi,kartepe otel kadar irtifa olmuş :harika:

@Kudret Kurtcebe

Azizim, aşağıdaki bilgilere göre ortalama değer:
irtifa: 1360 metre
Mesafe: 21km
Süre : 146 dakika
Sürücü : 65kg + 8kg bisiklet (tahmini, etkisi nisbeten)

21 km için yaklaşık Watt değerlerin:
Toplam güç : 123.2 watt
- Vücut/Ağırlık güç oranı : 1.8 watt kg
- Ortalama eğim : % 6.4 grade
- Ortalama hız : 8.6 km/h
- 21 km kalori tüketim : 1120 Kcal
- Sürücü + bisiklet ağırlık toplam : 73 kg

Sadece 21 km mesafe de performans yapmış olsaydın, olasılık watt değerleri daha yüksek olacaktır. Toplam kaç km üzerine bu yokuşu çıktığını bilmiyorum ama değerlere negatif etkisi fazla olacaktır.

Ek: Hesap hatası varsa, affola...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
yılmaz bey, bisiklet ağırlığı 8.8 ,mudanyadan geldim 21 km gelirken 4 km 'lik eğim var idi ama tatlı bir tırmanış ,eğim başlangıç yerinden gişeler 21 yazıyor ,şehir içinden eğimler başlıyor,kesin olarak dönüşe odaklandım zirveyi almayacak idim yolun 4 de 3 'ünü aldım son 10 km kafamda zati yok idi

@Kudret Kurtcebe
Azizim, bu forumda takdir ettiğim bir kaç sporcudan birisin. Watt değerleri, performans verileri vs... tabi insanı teşvik edici, egoyu gazlayan güzel bilgiler... lakin çok da takılmayın, antremandan keyif almak yeterli...

Bu arada, unutmadan ek bilgi :: Sizin Kartepe konusundaki yazdığınız bilgilerde lokal yükseklik ile irtifa farkı karışmış gibi; Özetle şimdi bulunduğunuz lokal yükseklik (örneğin zirvede 2.100 metredesin) ile kazanılan/çıkılan irtifa bilgileri farklı değerlerdir. (başlangıç: 1200 metre - bitiş: 2100 metre, irtifa farkı 900 metre) gibi olmalıdır.

kamyon arkasina gecip ruzgar direncini ortadan kaldirmak hile mi oluyor.kamyona tutunmak anlasilmasin bilmedigim icin soruyorum konuyu tam anlamak icin

En sevdiğim şey KOM'larımı almış birisini tekrar 2. lik kürsüsüne indirmeye çalışmak :) Ama arada çekemeyip flag atanlar yokmu deli oluyorm. gerçi garmin ile kalp kadans verilerinin hepsi olduğudan genelde sorun olmuyor.. Strava geri alıyor flagı...

@Çağlar Çağlayan
ben de didim-bodrum arası açmıştım. bodrumdan da feribot datçaya geçerken açık unutmuşum(yrgunluktan veya feribotu yakalamaya çalışırken vs olabilir) bodrum datça arası denizden yeni bir yol açtım:) ama e-mail geldi şüpheli hareket tespit edildi soruşturuluyor diye:D oluyor yani böle şeyler çok şaapmayın

komlarla kafayı bozmayın, rüzgarsız kom kolay kolay olmaz, sonra kamyon arkası kom ları flaglarlar :) kom olayına takmayın, strava yı motivasyon amacıyla kullanın derim :)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@emancipation Ya flaglemeyi bulamadım. Bi adam üniversite yokuşunu 2 dakika 17 saniyede çıkmış. Hızı 70lere falan çıkmış çıkarken. Bu adamı nasıl bildiricem stravaya? (link)

Dün ki turumda grafikte görünen ve sağ altta gösterilen maksimum hız farklı oldu bende. 65 i gecmedigim halde maksimum hız 88 olarak görünüyor.

Dosyalar

• Capture+_2018-08-06-17-29-04.png
    Capture+_2018-08-06-17-29-04.png
    41,7 KB · Okunma: 12
Geri