Scudo Sports

Strava yardım

strava’da etkinlikleri birleştirip tek bir etkinlik olarak görebiliyor muyuz? uzun turdayım bitişte günlük sürüşleri birleştirip ayrı bir etkinlik olarak görmek istiyorum.
Geçen ben yaptım ama sanki verilerde biraz değişiklik oluyor gibi geldi

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Scudo
Merhabalar istemiş olduğunuz şey mümkün.
1. turları tarih sırasına göre export yapıp gpx formatında pc yada tlf indirin hatta indikten sonra rakam verinki sıraları karışmasın .
2. (link) bu siteye giriş yapıp gpx dosyalarını tarih sırasında göre seçerek yükleyin ( gpx merge files ) tıklayın sonrasında site sizin turlarınızı birleştirip tek bir dosya haline getiriyor ve yeni gpx dosyanızı indirmeniz için buton çıkarıyor tıklayıp indirin.
3. strava export gpx yapmış olduğunuz turlarını mutlaka silin yoksa birleşmesi sağlanan dosya tur tekrar hatası alıyor.
4. Bu işlemleri telefondan yaparsanız (link) site hata veriyor bazen farklı tarayıcı ile deneyin ben hep pcden yapıyorum sorun olmuyor
5.stravada Upload gpx kısmında birleşen dosyayı yükleyip işlem bu kadar
:D

Yukarıda ki anlatılanları eksiksiz bir şekilde yaparsanız kesin oluyor .

Selamlar, GPX birleştirme işini şu siteden de detaylı bir şekilde yapabilirsiniz:

(link)

Birleştireceğiniz gpx dosyalarını ilk adımda siteye yükledikten sonra açılan ikinci ekranda aşağıdaki seçeneğin seçili olduğundan emin olursanız yeni oluşturulan dosya stravaya yüklendiğinde tur tekrar hatası almaz:

Ekran görüntüsü 2022-09-07 112942.png

Sürüşü kayıt etmeyip bir sonraki günkü sürüşte kaldığın yerden devam etmekte bir ayrı çözüm şayet sürüşün bittiği yerden başla bir noktaya gitmek için otobüs, vapur vs gibi araçlar kullanılmıyorsa.

Strava için güzel bir site buldum. Herkes gördün diye buradan Paylaşmak istedim. Bu site yardımı ile stravadaki tüm bilgilerimizin özetini yıl, km, mesafe, konum vs. çok güzel bie şekilde düzenleyerek önümüze çıkartıyor. İyice kurcalanırsa başka bir sürü de veri mevcut.

(link)

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Strava da yakılan kalori 1k iken kullandığım akıllı saatte yakılan kalori 700-750 civarı. Bunlar dan hangisi daha doğru?

akıllı saat daha garantidir.
Strava, rüzgar direnci, beraber sürüşlerde arkada dinlenme vs. gibi girdileri hesaplayamıyor...
saat ise sizden gelen verilere göre hesap yapıyor...

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
akıllı saat daha garantidir.
Strava, rüzgar direnci, beraber sürüşlerde arkada dinlenme vs. gibi girdileri hesaplayamıyor...
saat ise sizden gelen verilere göre hesap yapıyor...
Strava vahiy alıyor sanırım. GPS'ten aldığı hız, kadans sensörü, nabız bandında aldığı veriler falan yok galiba. Saat farklı olarak ne gibi veriler alıyor onu da bir açıklar mısın.

Strava vahiy alıyor sanırım. GPS'ten aldığı hız, kadans sensörü, nabız bandında aldığı veriler falan yok galiba. Saat farklı olarak ne gibi veriler alıyor onu da bir açıklar mısın.
Stravayı cep telefonundan kullanan kişilerde genelde kadans sensörü nabız bandı vs. olmuyor. Sadece telefondan aldığı GPS ve hız verilerini kullanıyor ve sadece bu hıza göre hesap yapıyor.
Saat dediği, anladığım kadarıyla Garmin veya bir benzeri olan akıllı saat, hem gps hem de nabız değerleri ölçen bir cihaz. Ve dolayısıyla daha doğru hesaplama yapıyor...

anlaşılır oldu mu???

Stravayı cep telefonundan kullanan kişilerde genelde kadans sensörü nabız bandı vs. olmuyor. Sadece telefondan aldığı GPS ve hız verilerini kullanıyor ve sadece bu hıza göre hesap yapıyor.
Saat dediği, anladığım kadarıyla Garmin veya bir benzeri olan akıllı saat, hem gps hem de nabız değerleri ölçen bir cihaz. Ve dolayısıyla daha doğru hesaplama yapıyor...

anlaşılır oldu mu???
🤣
Garmin saat alabilecek adam kadans sensörü ve nabız bandı falan alamaz diyorsun yani. Neyse

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
🤣
Garmin saat alabilecek adam kadans sensörü ve nabız bandı falan alamaz diyorsun yani. Neyse
yok öyle demedim. ayrıca garmin veya benzeri dedim... Olasılıkları düşünüyorum...
Ama sizin gibi de herkese laf sokmayı adet edinmedim...

Bir başka olasılık, stravadaki kilo bilgisi ile, saatteki kilo bilgisi farklı girilmiş olabilir...

Çok bilmiş adil bey, sizin de fikriniz varsa siz de söyleyin, öğrenelim hep beraber...
Yoksa başlıkta boş yapmayın...

yok öyle demedim. ayrıca garmin veya benzeri dedim... Olasılıkları düşünüyorum...
Ama sizin gibi de herkese laf sokmayı adet edinmedim...

Bir başka olasılık, stravadaki kilo bilgisi ile, saatteki kilo bilgisi farklı girilmiş olabilir...

Çok bilmiş adil bey, sizin de fikriniz varsa siz de söyleyin, öğrenelim hep beraber...
Yoksa başlıkta boş yapmayın...
Evet, senden çok biliyorum. Saçmalayıp, saygısızlık yapma istersen. Seviyesiz tabirinle "boş" yapmak demişsin. Hangi başlık altında ne ve nasıl yazacağıma ben karar veririm.

Evet, senden çok biliyorum. Saçmalayıp, saygısızlık yapma istersen. Seviyesiz tabirinle "boş" yapmak demişsin. Hangi başlık altında ne ve nasıl yazacağıma ben karar veririm.
Çok bilginizle arkadaşın sorusuna da cevap verir misiniz? Biz de öğrenelim..

Çok bilginizle arkadaşın sorusuna da cevap verir misiniz? Biz de öğrenelim..
Ah be Caner! Strava hesabına falan baktım. Şimdi düşünüyorum da gerçekten sana cevap yazarak hata yapmışım. Tüm forumdaşlardan da özür diliyorum. Bu arada seni engelledim haberin olsun.

Sevgiler Caner Hansgrohe.

Çok üzüldüm..
“ staravaya baktım, 30la bile süremiyorsun, o zaman konuşmaya hakkın yok” diyen birinin engellemesi gerçekten çok üzücü.
Ve hala arkadaşın sorusuna verecek cevabı yok…
Anca millete sataşmaya devam et…

Çok üzüldüm..
“ staravaya baktım, 30la bile süremiyorsun, o zaman konuşmaya hakkın yok” diyen birinin engellemesi gerçekten çok üzücü.
Ve hala arkadaşın sorusuna verecek cevabı yok…
Anca millete sataşmaya devam et…
Caner ben öyle bir cümle yazmadım ama bakıyorum sen kendini çok güzel kategorize ediyorsun zaten. Sağolasın. 🤣 🤣 🤣 🤣

Strava da yakılan kalori 1k iken kullandığım akıllı saatte yakılan kalori 700-750 civarı. Bunlar dan hangisi daha doğru?
Power metren yoksa gösterilen kaloriyi dikkate almana gerek yok zira hiç bir zaman doğru rakamları göstermeyecektir.

Caner ben öyle bir cümle yazmadım ama bakıyorum sen kendini çok güzel kategorize ediyorsun zaten. Sağolasın. 🤣 🤣 🤣 🤣
Evet, başkasına yazdığın mesajı yanlış hatırlamışım... "ortalamanı 16-17'ye çek" demişsin, bir de obez demişsin arkadaşa...
mesela foruma yazmak için stravada kayıtlarımızın nasıl olması gerekiyor?

Bu arada insanlara isim takarak kendince dalga geçmeyi, ortalama bir insan lisede bırakır. Ama sizin seviyeniz için normal olsa gerek...

he bir de engellemiştin, hala cevap veriyorsun.
engelleme tuşu mu çalışmıyor, yoksa onu becerecek kabiliyet yok mu?
hadi sen git kahveni iç de bi kendine gel. Her önüne gelenle dalaşacağına git "muhteşem, über" sürüşlerini yapıp stravanı şişir...
Power metren yoksa gösterilen kaloriyi dikkate almana gerek yok zira hiç bir zaman doğru rakamları göstermeyecektir.
Haklısınız. Powermetre olmadan veriler hiç sağlıklı olmuyor.
Ama bir çok arkadaş, aldığı ve harcadığı kalori üzerinden kilo verme veya formunu korumaya çalışıyor. Doğal olarak da harcadığı kaloriyi bir şekilde doğru veya en anlamlı şekilde ölçmeye çalışıyorlar.

İki uygulama/cihaz arasında da %30 fark olması kafaları karıştırıyor. Hangisiniz daha doğru olduğunu ve farkın sebebini sorgulamak da normal.

Evet, başkasına yazdığın mesajı yanlış hatırlamışım... "ortalamanı 16-17'ye çek" demişsin, bir de obez demişsin arkadaşa...
mesela foruma yazmak için stravada kayıtlarımızın nasıl olması gerekiyor?

Bu arada insanlara isim takarak kendince dalga geçmeyi, ortalama bir insan lisede bırakır. Ama sizin seviyeniz için normal olsa gerek...

he bir de engellemiştin, hala cevap veriyorsun.
engelleme tuşu mu çalışmıyor, yoksa onu becerecek kabiliyet yok mu?
hadi sen git kahveni iç de bi kendine gel. Her önüne gelenle dalaşacağına git "muhteşem, über" sürüşlerini yapıp stravanı şişir...

Haklısınız. Powermetre olmadan veriler hiç sağlıklı olmuyor.
Ama bir çok arkadaş, aldığı ve harcadığı kalori üzerinden kilo verme veya formunu korumaya çalışıyor. Doğal olarak da harcadığı kaloriyi bir şekilde doğru veya en anlamlı şekilde ölçmeye çalışıyorlar.

İki uygulama/cihaz arasında da %30 fark olması kafaları karıştırıyor. Hangisiniz daha doğru olduğunu ve farkın sebebini sorgulamak da normal.
Maksat kilo vermek vs ise elbette 3 aşağı 5 yukarı değerleri gösteriyor. Benim demek istediğim stravada görünen rakamın powermetresiz tam doğru olmadığı. Sanırım stravada hız, nabız vb verileri baz alarak hesaplıyor ortalama bir rakam vermek için.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Maksat kilo vermek vs ise elbette 3 aşağı 5 yukarı değerleri gösteriyor. Benim demek istediğim stravada görünen rakamın powermetresiz tam doğru olmadığı. Sanırım stravada hız, nabız vb verileri baz alarak hesaplıyor ortalama bir rakam vermek için.
Aynen öyle,
Strava diyor ki;
Power metre kullananlarda "Total Work" olarak gösteriyor. Onu da direk wattan çeviriyoruz.
PM yoksa "Energy Output" oalrak gösteriyor, sürüşteki değerlerden tahmini bir watt değeri çıkarıp hesaplıyoruz.

İşte o 3 aşağı 5 yukarı hesap, grup sürüşlerinde veya bol tırmanışlı sürüşlerde %30'lardan fazla oluyor. Bu da pek verimli bir değer olmuyor...Düz ve solo bir sürüşte ise çok yakın değerler çıkıyor.

Geri