Scudo Sports

İnceleme Strava nedir ve nasıl kullanılır?

Tepki
744
Bisiklet
Cube
Tur Şoföründen Herkese Merhaba.
Bu videoda sporcular arasında popüler internet ve konum destekli kullandığınızda harita, egzersizinize dair toplam süre, hız, yükseklik gibi verilere ulaşabileceğiniz, internet olmadan da sürüşlerinizi kayıt edip sürüşleriniz arasında yapacağınız kıyaslama ile kendinizi geliştirme imkanı tanıyan "bisikletin sosyal medyası" Strava Mobil uygulamasını ve nasıl kullanıldığını anlattım. İyi seyirler.

Scudo
İndirdik kullanıcaz bakalım

Eklemeyi unutmuşum: Strava mobil uygulaması ücretsiz bir uygulama ama ücret ödeyerek daha fazla özelliği kullanmaya başlıyorsunuz.

Uygulama hakkında bir soru sormak istiyorum uygulama ekran kapalıyken arka planda da çalışmaya devam ediyor mu
Ben urban Biker diye bir uygulama kullanıyorum tura başlamadan önce uygulamayı açıyorum sonra telefonu tuş kilidini alıp telefonu da çantaya atıp yoluma devam ediyorum böylelikle şarjdan çok yemiyor turu tamamlayınca verilerine bakıyorum ama bu uygulamada geçmiş turları güzergahları kaydetmıyor sadece toplam yapılan km kalıyor diğer hersey her yeni turda gidiyor
Strava uygulamasında geçmiş turlar kaybolmuyor galiba ama ekranın sürekli açık kalması gerekli mi yoksa arka planda çalışabiliyor mu
Birde runtastic diye bir uygulama var farkları var mıdır benim amacım sadece kendi istatistiğimi tutmak yada önerebileceğiniz başka bir uygulama var mı

@zagnos Strava arka planda da çalışmaya devam ediyor.Egzersize başlarken açarsanız siz kapatana kadar kaydetmeye devam ediyor, arka planda dahi.

Geçmiş turlar kaybolmuyor evet.

• Beğen
Tepkiler: zagnos
@zagnos Strava başlığındayım ancak Endomondo yu şiddetle tavsiye ediyorum. Ben endomondoyu kullanıyorum 1 senedir. Ne kendi kendine kapandı, ne sinyal kaybedip saçma sapan güzergahlar çizdi. Turum bitince evde bilgisayardan gpx dosyasını stravaya atıyorum. Arkadaşlarla kapışmaya devam ediyorum.

Emeğinize sağlık ,çok güzel bir paylaşım.
Ben Movescount uygulamasını kullanıyorum.(Suunto uygulaması)
Strava'ya çok benzer özelliklere sahip.Ancak Strava nın sosyal medya içerikleri daha iyi galiba.

Selamlar

@zagnos Runtastik bisiklet uygulaması benim kullandığım 3 yıl önceki dönemde Stravaya göre biraz daha yavaştı. Ayrıca Runtastik o zaman sen durduğun zaman durmuyordu kendin durdurman ve devam ettirmen gerekiyordu bu özellik ücretli runtastikte vardı. Stravanın ücretsiz versiyonunda oto durma özelliği mevcut, srnin durduğunu anlıyor oda duruyoe hareket edince tekrar devam ediyoe kayda.

Strava'yı 1 yıldan uzun süredir yıllık premium olarak kullanıyorum memnunum diyebilirim ama istese premiumda daha çok bilgi sunabilir.
IMG_6161.JPG
Gibi bir bilgiyi önceden hazırlanmış güzergahlarda bize canlı olarak sunmalı. Yok
Premiumu tam olarak kullanmanız için
Kalp
Kadans
Sensörü
Power meter cihazınız olmalı ama power meter olmadan da oldukça iyi verilere girdiğiniz kişisel bilgiler(kilo, yaş ve ortalam hızınız) ile tahmini bir veri sunuyor.
Aralarda durduğunuzda 6-8 saniye sonra duraklama yaptığınızı anladığından ortalama hızını 2-3 km az çıkıyor. Aslında 20 km ortalama yapıyorsunuz ama duraklamalarınızın sayısı çoksa 18km kadar az olabiliyor.
Yıllık 160 tl gayet makul fiyata garmin almak yerine iyi bir telefon alıp hem bisiklet bilgisayarı olarak kullanıp hemde eşi dostu arayıp konuşabilirsiniz.
Strava premiumda isterseniz hesabınızda sizi canlı izleyebiliyorlar. Mesela çok uzun yola çıktınız sizi merak etmesinler diye sistem üzerinden tam o an nerede olduğunuz yada durup duymadığınızı yakınlarınız görebilir. Ayrıca siz yoldayken stravası açık olan kişileri görebilirsiniz. Arkadaşınız olsada olmasada sizinle yakın güzergahta olan açık stravaları görürsünüz. Ayrıca sizinle eş performans gösteren Arkadaşları segmentler aracılığı ile bulmak çok kolay.
Segment incelemesinde o günden tüm zamanlara kadar o segmentten geçmiş insanları görüp sizin performansınıza yakın kişileri arkadaş olarak ekleyip ileride beraber turlamak isteyebilirsiniz.
Kötü bir tarafı çok pahalı bir bisikletiniz olabilir ve bunu stravaya yazmış olabilirsiniz, bu bisikletin peşine düşenler sizin nerede olduğunuzu görüp durduğunuzda yada evinizin işinizin yakınlarında pusuya yatıp çalamak için uğraşabilirler. Yurt dışında bu tip örnekler var biZde olmaz ama yinede srava önlemini alıyor ve sizin başlangıç ve bitiş noktalarını kaydırıyor böylece yanlış bilgi veriliyor. Ama İstanbul'da arkadaşınızın size verdiği adresi bile sora sora bulduğunuzu düşünürsek kimse sizi stravadan bulamaz.

Sonuç premium Proamatör için iyi bir seçenek ama tabi strava da premium için daha çok şey sunması lazım biraz fiyat performanstan eksik kalıyor.

Kalp
Kadans
Sensörü
Power meter cihazınız olmadan premıum gereksiz bence de.

stravayı 3 senedir kullanıyorum ücretsiz olarak, sadece bir ay kullandım premıum onuda bedava verdiler diye

garmin kullanmadığımdan premıum özellikleri kullanamıyoruz tabi

bir de telefonların gps leri garmine göre çok düşük gösteriyor ortalamayı

stravada karşılaştıranlar var nedense garmin ile yaptıkları ölçümlerde ortalama hızları daha yüksek ve gps verisi daha doğru telefon gps leri sıkıntılı sanırım

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@Cem Ç
Sıkıntı olan gps değil bence. Sıkıntı olan ortalama hızı hesaplarken strava 0 hızı da bölmeye katıyor. Gatmin 0 ı durduğunu var sayıyor ve 0 ı 1 kere bölmeye katıyor. Yani 10 la 1 dakika gittin sonra durdun 5 dakika sonra 10 la 3 dakika gittin
Garmin
10+0+10+10+10/5 şeklinde yapıyor 8 çıkıyor
Strava
10+0+0+0+10+10+10/7 olarak 5.7 çıkarıyor yani durduğunda durduğundan emin olmak için bir kaç veri daha bekliyor sonra süreyi durduruyor Strava. Garmin 0 süreye daha az dahil ediyor aynı şekilde anlık veri için count14 takılı bisiklette onunda 3-5 km daha hızlı çıktığı söylenebilir.
En azından farktaki açıklamam bu benim ama tabi garminin kendine ait uyduları var olduğunu biliyoruz sonuçta belki daha iyi bir sonuç çıkarıyor olabilir.

@Tur Şoförü bu konuda kesin bir bilgim yok ama tahminim o yönde Strava gidonda açık şekilde yol alırken kırmızında durduğumda Strava süreyi 10 sn gibi sonra durduruyor. 60 dakikada 20 km giden bisiklet dakikada 3 km gider 6 kere dursan 60 sn yani 3 km indiri yani senin 20 düşer 17 ye. Ama garmin duraksamayı daha hızlı algılayıp 1-2 saniyede durduğunu anlıyorsa kayıp 300-500 m ye iner.
Sürüş süresi hareket algılama kalitesi ile ilgili.

@Zekeriya Çab

garmini olan arkadaşlarla aynı yoldan gidiyoruz bakıyorum arkadaş duruyor sonra bir daha gidiyor duruyor bir daha gidiyor ortalama hiç mi hiç düşmüyor ben veledromda 10 tur bindiriyorum ama nedense benim ortalama hala düşük gramini olan arkadaştan bakıyorum kayıtlarına sanki hiç durmamış gibi gösteriyor strava kaydı.

telefonun gpsi durunca evet 10 15 saniye sonra durdurman gerekiyor garmin öyle değil bisikletle bütünleşik hemen duruyor

telefon öylemi bisikletle durucaksın sonra cepten çıkarıcaksın bakıyorum 5 dakika olmuş ben duralı halen telefondakı strava beni yolda gidiyorum sanıyor. bisikletle durdugum yerde telefona bakıyorum 3 km 5 km hızla gidiyormuş gibi sayıyor. sonra ortalama tabi yerlerde. km saati 1750 km oldu 1 ayda strava 850 km anca kayıt yapmış gerisi buhar oldu genelde açıyorum stravayı telefondan...

bir de telefon gpsi sürekli atlama yapıyor uzun turlarda bakıyorum 20 30 km buhar olmuş 10 km sonra gpsi bulmuş bende ne yapıyorum siliyorum tabi.

yoksa böyle acayip hızlar çıkıyor...
vpzyYp.jpg

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@Cem Ç teknolojik mıçmalar işte.
Duraklamalar hesaba katılınca bence daha doğru ama. Sonuçta ışık ve trafikten duruyoruz ve toplam süreye ekliyor. Zaten genelde segmentlerin peşinde koşuyorum segmentte de nekadar durduğum ortada oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
Strava'da aynı sorun bende de var . Km eksik hesaplıyor . Bilmem telefondan bilmem başka bir şeyden ancak ortalama hızlar komik rakamlar çıkıyor 300km/h gibi

Geri