Strava Cycling - Android ve iPhone icin sürüş izleme uygulaması (ücretsiz)

Kayıt
12 Mart 2012
Mesaj
84
Tepki
27
Şehir
İstanbul/Bostancı
Play Store'da dolaşırken tesadüfen karşılaştığım ve hemen indirdiğim bir programı sizlerle paylaşmak istiyorum;

Bu program siz bisiklet binerken GPS'e bağlanarak sürüşünüz ile ilgili birkaç bilgiyi anlık olarak kaydetmenizi sağlıyor. Bu bilgiler ortalama hıznız, gittiğiniz mesafe ve rotanız.

Uyglama bunları anlık olarak kaydedip isteğinize göre veya otomatik olarak web sitesine yükleyerek sürüşleriniz ile ilgili bir veritabanı oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca bu bilgileri diğer arkadaşlarınızın verileriyle karşılaştırabiliyor ve facebook profilinizde paylaşabiliyorsunuz.

Benim en sevdiim özelliği gittiğim rotayı harita üzerinde göstermesi oldu. Rotalarınızı kaydetmeyi seviyorsanız işinize yarayabilir. Ayrıca kilometre sayacı kullanmayıp gittiği mesafeleri merak edenler içinde kullanışlı bir program.

NOT: Programın koşucular icin olan versiyonuda var ve her ikiside ücretsiz.

(link)..
 
  • Beğen
Tepkiler: muratbahar
Scudo

akgulcemal

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Mayıs 2008
Mesaj
628
Tepki
914
Şehir
Ardeşen / RİZE
Bisiklet
Focus
Bunun gibi birkaç uygulama daha var , ben sports tracker kullanıyorum , resimlerden anladığım kadarıyla bu programdan daha deyatlı , grafiksel olarak inceleme imkanı var ayrıca harita üzerinde başka kullanıcıları da gösteriyor . Ona da bir bakabilirsiniz .
 
Kayıt
12 Mart 2012
Mesaj
84
Tepki
27
Şehir
İstanbul/Bostancı
Evet daha detaylısı vardır mutlaka. Ben android olayına yeni başladım :) daha önce windows mobile kullanıyordum ki, WM'de adam gibi calışan proram bulmak zor olduğundan daha önce hic ilgilenmedim cycling programlarıyla. Bu işe yaradığı icin paylaşayım dedim.
Ama Yarın sports tracker'ı da deneyeceğim.
 

orcunkaralar

Aktif Üye
Kayıt
15 Mayıs 2012
Mesaj
136
Tepki
29
Şehir
istanbul/şehremini
merhaba arkadaşlar
1 haftalık bisiklet kullanıcısı olarak bende android için "my tracks" (link). adlı programı kurdum. oldukça başarılı. tüm rotanızı kayıt edebiliyorsunuz.
kaç km yol katetmişsiniz, maximum ve minimum hızınız, süreniz, maximum ve minimum irtifalarınız bütün istatistikleri tutuyor. harita google maps kullanıyor. sokak sokak görebiliyorsunuz.
ayrıca rotanız üzerinde beğendiğiniz noktalara işaretçi koyup adlandırabiliyorsunuz ve bütün bu kayıt ettiğiniz rotanızı istediğiniz formatta kayıt edip google earth veya başka bir haritalama programında açabiliyorsunuz. ben çok başarılı buldum denemek isteyenlere öneririm. program aktif gps ve veri bağlantısı istiyor bilginize.
 

Leventİ

Aktif Üye
Kayıt
30 Mayıs 2011
Mesaj
112
Tepki
91
Şehir
Erzincan
İsim
Levent
Bisiklet
Cube
Ben de my tracks kullanıyorum. Sadece sokak haritası değil uydu görüntüsü de gösterebiliyor, katmanlardan açmak lazım. Bunun için veri bağlantısı gerekiyor ama şart değil. Veri bağlantısı olmadan da rota kaydı yapıyor ama tabi haritayı yükleyemediği için nerde olduğunuzu göremiyorsunuz. Tek eksiği bu bence. Android deki google earth gibi ön bellekleme yapabilseydi güzel olurdu.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
My track bence en başarılı olanı.strava'ya kayıt olduğum halde login yapamıyorum.zaten play store dan da kaldirilmis Su an.Facebook üzerinden bağlantı kuruyor ama aynı bilgiler ile andorid den giriş yapamıyorum.Bende kaldırdım telden
 
Kayıt
20 Nisan 2012
Mesaj
27
Tepki
3
Şehir
izmir kayseri
Peki samsung kullanıcıları için Bada ersiyonu yahut badada buna benzer bir uygulama varmıdır bilgisi olan?
 

Tunafish

Daimi Üye
Kayıt
21 Haziran 2011
Mesaj
308
Tepki
352
Şehir
Konya
Bisiklet
Scott
En yaygın ve kullanışlı versiyonu endomondo adlı programdır, tavsiye ederim.
 

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
İnternet bağlantısı olmadan gps yazılımı kullanmak isteyenler için sygic programı var. Benim android tabanlı telefonumda yüklü. Türkiye haritasını telefona yüklüyoruz (Yaklaşık 600 mb civarı) Türkçe seslendirme mevcut. Gideceğim noktayı belirlediğimde kulaklıktan beni yönlendiriyor. Türkçe seslendirme gayet başarılı...
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
@serkan saygın

Strava için ben de internetten kayıtlı olduğumda halde telefondaki uygulamadan login olamadım bir türlü. Destek bölümünden mesaj gönderdim bakalım dönecekler mi.

My tracki dün denedim gayet güzel, ancak detaylı grafiksel istatistik yok. Sport Tracker'ı deneyeyim bir de bakalım nasıl.
 

DreamMaker

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
330
Tepki
176
Şehir
Gaziantep
İsim
Tuğrul TIRPAN
Bisiklet
Bianchi
Ben Move! Bike Computer kullanıyorum. Fena değil...
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Epey program denedim, araştırdım, test ettim.
"Derailleur Cycling Computer", "Move! Bike Computer", "Cycle Droid" çok basitler, km saat niyetine kullanılacak seviyedeler.
"My Tracks", "Sports Tracker", "Endomondo Sports Tracker", "Map MyRide+" gelişmişler, grafik ve web arayüzleri var. Harita üzerinde gittiğiniz rotayı çiziyor. Bu dördü arasında kararsız kaldım. Strava Belki daha gelişmiş olabilir ancak login problemi var girilemiyor.
 

Leventİ

Aktif Üye
Kayıt
30 Mayıs 2011
Mesaj
112
Tepki
91
Şehir
Erzincan
İsim
Levent
Bisiklet
Cube
Ben My Tracks ile Sports Tracker arasında kaldım. My Tracks ın verileri daha detaylı. Sports Tracker, hareketli ortalama hızı veriyor sadece, toplam ortalama hızı vermiyor. Fakat My Tracks haritayı gösterebilmek için veri bağlantısı isterken, Sports Tracker ön bellekten getirebiliyor galiba. Çünkü veri bağlantım yokken görebiliyorum haritayı. Arayüz olarak ve web sitesi, sosyal paylaşım vs. olarak da Sports Tracker gayet iyi.
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Strava login sorunu ile ilgili destek talebi yollamıştım, gelen cevabı aktarıyorum. Giderilecek yakında deniyor bakalım.


Hello,
We are having a problem with logins from the app using the Turkish keyboard. We just found out what the problem is and should have it fixed soon. I'm sorry this is causing a problem for you.

Cheers,
Carl
Strava Support Team
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Strava'daki sorun giderildi, bugün bir güncelleme yayınlandı. Artık kayıt ve giriş yapılabiliyor android üzerinde.
 

Cuneyt Erkman

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesaj
772
Tepki
702
Şehir
Ege Bölgesi
Bisiklet
Salcano
strava yı kullanmadım yorum yapamayacağım ama my tracks irtifadan tutunda tempoya kadar hertürlü bilgiyi detaylı olarak parkuru bölümleyerek google hesabıma bağlayıp kullanıyorum veri iletişimi gerektirmeden programı açıp gps bulduktan sonra kaydetmeye başlıyor. parkuru tamamladıktan sonra bitire basıp kayıdı tamamlıyorum veri iletişimi açtıktan sonra google a gönder seçeneğiyle gmail hesabıma yolluyorum orada harita ve online excel bilgilere ulaşıyorum bu sayede km saatimde emekliye ayırmış oldum en çok beğendiğim kısmı ise stats adlı bölümde tüm toplam bilgilere ulaşmam .veri bağlantısı açık olmadığı için çok fazla batarya tüketmiyor olması oldu da telefonun şarjı bitti yinede bataryanın bittiği noktaya kadar kaydediyor olması olumlu özellikleri
 

Uğur Ece

Daimi Üye
Kayıt
10 Kasım 2012
Mesaj
219
Tepki
30
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Kron
strava'da (android) internet bağlantısı olmadan sürüşü kaydetme özelliği var mı acaba? varsa internet bağlantılı halinden bir farkı oluyor mu, rotada tutarsızlıklar falan gibi?
 
Kayıt
19 Ekim 2012
Mesaj
15
Tepki
11
Şehir
ank_ısp
@Uğur Ece

sürüşü kaydederken bağlantıya ihtiyaç yok sadece kaydedilenleri yüklemek için bağlantı gerekiyor..
 

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2013
Mesaj
1.943
Tepki
1.021
Şehir
istanbul
Bisiklet
Merida
yahu arkadaş bir çözemedim direk strava ya tıklayınca google maps yukleyın uyarısı çıkıyor google marketten indirmeye tıklıyorum google maps ulkenızde kullanılamıyor uyarısı çıkıyor sonra bisiklet foruma gırıyorum strava paylaşım linklerine tıklıyorum telefondan strava açılıyor sürüşleri kaydediyorum profile ekliyorum ama direk neden açılmıyor bu strava illa netten strava sürüşünü paylaşanların linklerine tıklayınca açılıyor.

bir de bir sürü maps yukledim google maps neden yuklenmıyor onu da çözemedim bu uygulama ülkenizde kullanılamıyor uyarısı

en iyi iosa yuklemek sanırım bu android komple sorun