Scudo Sports

Sti kollar garantiye girmez mi?

Bana kalırsa firma doğru söylüyor.
Bu günü kadar bisiklet prodan sayısını hatırlayamıyacağım kadar ürün aldım bisikletimi oradan aldım onlar kadar müşteri canlısı esnaf görmedim.
bisikletimde 1200 tl lik katlanır bisiklet öyle dahon tern de değil carraro 1 ay lık ücretsiz bakım hakkım vardı ama 1 ay içinde vites ayarıydı gidon gevsemesiydi vs her arızasında gittim ücretsiz tamirini ayarını yaptılar

1. ayı gelmeden gittiğim halde 1 aylık bakım hakkımı yakmadılar bile

oradan km saati aldım kullandığım halde sorunu olmadığı halde sırf hava sıcaklığını göstermiyo diye ücret iadesi yaptılar sorgu sual sormadan
ki onlar Shimano service center tr de garantili her parçanın tamirini tedariğini yaparlar

kaldı ki siz hem ÇALIŞMADIĞINDA AÇIP KURCALAMIŞSINIZ YAĞ VS SIKMIŞ UĞRAŞMIŞSINIZ BU ZATEN GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALMASINA YETERDE ARTAR AMA SİZ KURULUMU KENDINIZ YAPIP GARANTİ KAĞIDINA KAŞE VURDURTMAMIŞSINIZ ZATEN BİSİKLETİNİZ GARANTİSİZ YANİ KADRO YAMULSA CATLASA BİLE BİR MUHATTAB BULAMICAKSINIZ.

keşke sorun olduğunda hiç içini açıp kurcalamadan bisikletçinize gitseydiniz çünkü sti ler hassas ve pahaladır. Bilinçsizce yapılan işlemlerde aldığnız risk yüksek yani bu vites ayarı fren ayarı yapmak gibi bişey değil. üzüldüm sizin adınıza ama firma haklı onuda söyiliyim PİYASADA BU ŞEKİLDE İŞİNİ 4 4LÜK YAPAN BİR FİRMAYA BU ŞEKİLDE YAKLAŞMANIZI KINADIM. hem mağza hem internet alışverişlerinde yardımcı hemde satış sonrası destekleri avrupa yakasındaki en doğru dürüst firma bisiklet pro. dediğim gibi keşke içini açıp kurcalamasaydınız. umarım sorununu çözebilirsin

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
@Yagizz2

sti kolları yağlamak için içini açmak gerekmiyor dış kılıfı sıyırıp yağlayabilirsiniz.

bana hiçte müşteri canlısı gibi gelmediler standart çakal esnaf tayfası.

kanıtlayamadığım şey sti kolun durduk yere (gerçekten duruyordu bisikelet) bozulması. bunu anlattım ama anlamak istemediler, bana garanti fatura sormadan sti kol garantiye girmez dediler benim takıldığım noktada oydu.

size o şekilde davranmış olabilirler ama adamına göre muamele yapıyorlar (bisikletine göre de). benim bisiklet yağmur çamur her gün yolda temizlesem de ertesi gün yine aynı ve eski bir çamurluktan yaptığım ass saver benzeri parça tam olarak "fakir işi" duruyor. yaşım 18 ve kılık kıyafetime de önem vermediğim için insanlara konu hakkındaki bilgilerimi detaylıca anlatmadan beni kaale almıyor diyebilirim.

sorunu da kendim çözdüm bu arada sti kolun içini tamamen söküp temizleyince problem kalmadı.

not: ön vites ile ilgili sıkıntım olmadığı halde vites ayarını bozup teli aktarıcıdan ayırmışlardı ve sti kolda bu yüzden teli içine dolamış bunu orada fark etmedim.
not 2: büyük harf kullanarak kime bağırıyorsunuz ??

@Saburié
Size ne yazsam boş. Sorununuz çözülmüş sevindim. Size bişey demek istemiyorum ama bu firma hakkında bu şekilde düşünüyorsanız size tavsiyem istanbul içindeki özellikle tahtekale tarafındaki esnafı denemeniz emin olun ordan almadığınız bisiklete bile gözleri gibi bakıp 1 kuruş masraf istemezler :) gidin deneyin bi ensaf görün bakalım.:) bu firmayı ozaman anlarsınız. İyi günler size....

@Yagizz2

hiçbir zaman tamirciye servise gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum, kendi işimi hep kendim gördüm ve bu olayda bana doğru yolda olduğumu gösterdi.

teşekkürler

@Yagizz2
Sizi gören de dükkanın sahibi sanıcak arkadaş bir problem yaşamış onu paylaşmış maşallah büyük harfle yazarak cansiperane olarak firmayı savunmuşsunuz

İstanbul gibi yerde Hayta Bike ve Atölye 25.4 varken heyecan aramaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
@hidromek
Keşke can siperane savunabilsem. Bu zamana kadar istanbulda yaptığım alışverşlerde o kötü esnaflarla muhattap oldum ki işlerini 4 4lük yapan firmaları eğee haklılarsa sonuna kadar savunurum :)

@Yagizz2
Benim şehrimde de böyle dört dörtlük dediğim shimano service center var. Herkesi yönlendirirdim, hiç olmazsa muhabbete giderdim vs ancak bir gün örülmesi için verdiğim jant setinin bir tarafını bile isteye kısa tellerle ördükleri için(gerekli uzunlukta telleri kalmamış, kargo beklemeye üşenmişler!) Tellerim çatır çatır sıradan kırılmaya başladı. Gidip eksilenleri tamamlattım ama sorun devam etti. Jantı ören elemanla konuştuk, saçma sapan şeyler söyledi. Yok efendim viraja yatınca yük bir tarafa biniyormuş, şöyleymiş böyleymiş.
Jantı tekrar sıfirdan ördükten sonra diğer eleman "x abin böyle yapmış, örüm bedelinin yarısı bizden olsun" dedi, ben de boş bulup kabul ettim. Sonradan dönüp verdiğim parayı geri aldım ve o günden beri dükkanın önünden geçerken bile sövüyorum. Bu olaydan beri durup durup tellerin kopup kopmadığına bakıyorum. Göbeğin her yeri montaj izi oldu ve bu adamlar da shimano service center.

Gördüğünüz gibi ne shimano service center olmaları -ki bu isim ekini alan bisikletçinin standartları bir anda artmıyor. Isimden başka bir şey değil bu ünvan, içi boş- ne de aranızdaki hukuk -2.5 yıl- bir işe yaramıyor. Bu tecrübemden sonra bu başlığa konu olan tipte olaylara rahatça inanabilirim. Size ak olan, bir başkasına kara olabilir.

Ne başlık sahibini, ne sizi, ne de olayın geçtiği dükkanı tanıyorum ama olur mu olur. Bana jant tellerimin viraja yattığım için kırıldığını söyleyen(mavic enduro çemberi, novatec göbekle hem de) shimano sc varsa, bir diğeri de sti kol garantiye girmez diyebilir.

@Yagizz2
Sorun da burada arkadaşın haksız olduğunu bilmeniz için her iki tarafıda aynı anda dinlemeniz gerekir sizin yazdıklarınızdan direk firma haklı arkadaş kusurlu birde arkadaşa internet ortamında bağırma anlamına gelen büyük harfle yazıp fırça atmışsınız.

Mağaza tutumları içinde çalışan kişiye, şubeye, zamana göre değişiklik gösterebiliyor gerçekten de. Zaten bir mağazanın iyi ya da kötü olduğu belirleyen şey bunların toplamı değil mi.

Ufak parçalarda sorun çıkarmayabiliyorlar, kaz gelen yerden tavuk esirgenmez misali. Sti kol gibi pahalı parçalarda takındıkları tutum takındıklarında ak ile kara belli oluyor.

"Sti kolllar garantiye girmez." gibi bir laf söyleyen ve kendini bu işin erbabı gören birinden uzak durulması gerektiği kanısındayım. Zira ya bu işi bilmiyordur ya da kurnazlık peşindedir.

Kollar garantiye girer.

Paslanan Ultegra 6800 kolarımı R8000 kollar ile değiştirdiler.

Shimano Türkiye' ye yazın.

Geri