Scudo Sports

İnceleme Stanley yemek seti

Sevgili Raşit , otudoor ürünler olarak dediğini zaten yerli Nurgaz firması yapıyor.

(link)

Fiyatlarıda oldukça makul gözüksede , iş kullanmaya gelince ithal ürünlerin farkını bariz hissedebiliyorsun.

Stanley firması gerek iş aletleri ve gerekse elektrikli iş makineleri imalatında edindiği metal işleme ve alaşım üretme tecrübesini her ürününde uyguluyor.

Outdoor ürünleri ise tüm dünyaya satılabilmesi için , oldukça yüksek standartlarda üretildiği için özellikle zor koşullarda yapılan aktivitelerde hem ağırlık hemde alınan verim açısından özellikle aranan bir marka haline geliyor. Şu an için sıvı saklamada 40 saat sıcak ve 40 saat soğuk , yemek saklamada 20 saat sıcak tutma garantisi verebilen Stanley Master serisini örnek alalım. Fiyatının yükseliğine bir şey diyemem ama bu rakamların yanına yaklaşabilen bir başka marka yok.

(link)

Ürünler hakikaten ömür boyu garantili. Herhangi bir arıza durumunda birebir değişim , eğer aynı ürün yoksa üstü birebir veriliyor.

Şimdi yapacağınız aktivitede kullanmak istediğiniz termosta beklentiniz 40 saat sıcak tutulması değil ise verilecek para göze hakikaten yüksek görünüyor.Ama beklentiniz yüksek ise verilen paranın karşılığını her zaman alıyorsunuz. Bu sebepten dolayı avcılık , rafting, kamp vs vs dünyada tüm outdoor tutkunları marka olarak stanleyin ürünlerini tercih ediyor. Çünkü bu ürünler günlük değil. Evladiyelik.

Scudo
@Cömert
Ikna oldum comert abi :)

@Cömert bu arada Nurgaz'ın bildiğim kadarıyla bu minvalde ürettiği doğru düzgün bir şey yok. Çin'den aldıkları ürünlere marka basıyorlar.

@mariokaldato
@mariokaldato

Kendi yazdığımı okuduğumda ben bile ikna olmadım . Şöyle izah edeyim.

Ev kullanımı için üretilen mutfak ürünleri , genelde tüpgaz veya doğalgazla çalışan ocaklarda kullanılması düşünüldüğünden , hafif olması veya katlanıp az yer katlaması düşünülmez. Hatta çelik tencere ve tavanın tabanını iyice kalın yaparlar ki , uzun süreler ateşte kaldığı vakit ısı farkından büzüşüp tencere veya tava yamulmasın.

Outdoor ürünlerin üretim natığı ise farklı , öncelikle birlikte taşındığı için hafif olması ve çantanızda az yer kaplaması bakımında katlanabilir veya içiçe geçebilir olması gerekiyor. Ama asıl önemli özelliği ise odunla yakılan bir kamp ateşinde , hem şekil değiştirmemesi hemde tutma saplarının el yakmaması gerekiyor. Bu şekilde bir kamp ateşinin rüzgarın etkisiyle büyüyeceği de kaçınılmaz olduğu için , genelde outdorr ürünlerin saplarında erimemesi için plastik takviyesi bulunmaz.

Şimdi elimizde bir tencere var. Plastik takviyesi yok ve bu sap tencerenin dolu ağırlığını taşımak zorunda ama iş bitincede tencerenin üzerine katlanıp az yer kaplamak zorunda. Yuvarlak içindeki parçayı tencerenin sonuna kadar iterseniz sap tüm ağırlığı kaldırabiliyor. tamemen geri çekersenizde tencere üzerine kaplanabilecek kadarda esneyebiliyor.

(link)

Bizzat kullandığın paslanmaz çelik sefer tasını normal gazocağı yerine odun ateşinde kullanırsan sevgili Raşit , bir hafta içinde sen bile tanıyamaz hale gelirsin.

40 saat sıcak tutan termos olayı işin elbette uç noktası ama dağcılık , veya konaklamalı avcılık aktivitesi yapıryorsanız ,ve bırakın odun ateşini etrafta yakacak bir avuç ot bile yoksa veya olanda karla kaplıysa termosunuzun bu özellikte uzun süreli sıcak tutmasını illaki istersiniz. elbette burada anormal şartlar ve ortamlardan bahsediyoruz.
-30 gibi derecelerde fizik kuralları bile değişik işler. Bütan , propan gaz ocağın yanabilmesi için , sıvı haldeki bütanın , gaz haline geçebilmesi için , ocağın yemek kabıyla birlikte aynı anda kendisinide ısıtması gerekir. Himalaya dağcılarının icadı olan , bakır takviyesi ile bu mesel çözülebiinir belki ama böyle bir ortamda ısıyı homojen dağıtabilen bir tencerenizin veya tavanızın olmasını çok istersiniz. Stanley hep bu tür şartlar düşünülerek üretildiği için , bu ortamlarda takılmayı sevenlerin her daim tercihi olmaya devam etgmektedir.

(link)

Özetle stanley ürünleri en uç noktalarda kullanılmak ve o şartlara dayanıp , görevi her ne ise onu yapmak için üretilirler. Maddi bedeli , muadili satılabilecek ürünler arasında en pahalı olan markadır . Yazın veya tur bisikletinde kullanmak için elbette fazladır , ancak uzun ömürlü olduklarından , maddi bedeli gözardı edilebiliniyorsa elbette tercih edilebilinir.

Dayanamayacağım patlatiyorum espiriyi. 80 lerdemiyiz? Tencereciler basmis forumu...... :D:p:koptum::komik::)

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
@Cömert kaldato ikna mod is : On x 2

@Cömert yazınızın benim açımdan anafikri "Yazın veya tur bisikletinde kullanmak için elbette fazladır" şeklindeki cümleniz.termos için herhalde rakipsiz gibi. herkese selamlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bisiklet turlarında bazı insanlar yemeklerini kendileri yapmayı tercih ediyorlar.
çoğu zaman onları anlayamıyorum.
sırf yemek için bu kadar şey taşımak bana garip geliyor.
tur esnasında yemek işini genelde lokantadan hallediyorum veya bazen de a101-bim-büfeler
her yerde lokanta-yemek bulmak zor tabi, o yüzden turu da buna göre ayarlıyorum. kaç saatte şuraya varırım, akşamı kaçta yerim gibi.

günlerce dağ taş gezenler ayrı tabi... onlar bisikletin tanrıları benim gözümde.

@appendix

Elbette fazla , hatta titanyum setler bu işin en uç noktası. Titanyumun olduğu yerde ,titanyum ile stanley aynı cümlede bile kullanılmaz. titanyumun hafif ve pahalı olduğu zaten bilinen bir kavram . Ancak titanyumu çok özel yapan iki bilinmeyen kavram daha var.

İlki çok hızlı soğur. paslanmaz çelik setin soğumasını beklersiniz , ama setiniz titanyum ise isterse içinde fokur fokur kaynayan su olsun . Dökün ve yüzüne değdirin. Yanmayacaktır. İşte bu kadar hızlı soğur. Diğer özelliği ise aynı teflon gibi titanyuma hiç bir şey yapışmaz. Teflon gibi kibar davranmanızda gerek yoktur. Titanyum titanyumdur. Bulaşıkla uğraşmazsınız. Bir parçayla peçeteyle sıyırırsanız , içinde hiç bir artık kalmaz.

Haa birde kafannız tencerenin içine sığıyorsa miğfer olarakta kullanılabilinir. Şaka yapmıyorum. Olur. Hemde fena olur. Kaskı kaybederseniz tencere ile devam edebilirsiniz.

Geri