Scudo Sports

Standart pedallarda ayakkabı seçimi

iLucky mT

Üye
Tepki
9
Geçen gün yaşamış olduğum bir olayda anladım ki bisikletin üstünde bile olsak ayağımız "yere sağlam basmalı".
2 basamaklık bir yükseklikten zıpladım ve yere inerken ayağım pedaldan kaydı. Sonuç; pedal kaval kemiğimde delikler açtı (Bkz. Flüt):D
Allah'tan sele en alçak pozisyondaydı ve tüm ağırlığım bir anda seleye yüklenmedi.:eek:
Bu olayla birlikte neden freeride yaparken selenin alçaltıldığını da anlamış oldum:rolleyes:
Varmak istediğim nokta şu ki; ben convers allstar ile bisiklete biniyorum ve bu ayakkabı -bisiklet için imal edilmediğinden de olsa gerek- pedal üstünde pek iyi bir performans sergilemiyor.
Sizin kullandığınız spor ayakkabı markaları nelerdir? Modellerini de söylerseniz sevinirim...

Scudo
Ben nike ın kobe bryant için ürettiği ilk ayakkabılardan olan basket ayakkabılarımı giyiyorum. Şu an için bir kayma durumu söz konusu olmadı. Ama dediğin gibi tehlikeli bir durum benim ayakkabıların altıda çok tırtıklı değil açıkçası.

Bu arada geçmiş olsun :)

• Beğen
Tepkiler: iLucky mT
ben street vs. yaparken etnies ayakkabılarımı kullanıyorum.

Etnies ve ozellikle de Callicut...Dunyada pedal icin en iyi ayakkabilardan biri diyor tum Dunya'da pedala basanlar:D:D:D...

Bende kullaniyorum...Ve asiri memnunum...Ama pedaliniz platformsa iyi sonuc veriyor;)

Eskiden Vans kullanirdim...Ama ayni dayankililik yok malesef...Etnies cok iyi tavsiye edilir...

http://store.etnies.com/Images/medium_images/etsp07-callicut-army.jpg

Şehir içinde Adidas KG kullanıyorum, çok memnunum...resmen pedalı kavrıyo :D şuana kadar pedaldan kaydığına hiç şahit olmadım..

http://img505.imageshack.us/img505/125/d220qj1.jpg

Arazide ise vazgeçilmezim...Nike Spin Trainer

http://img105.imageshack.us/img105/8046/20070411043226mzd7.jpg

ben spd kullanıyorum ama çoğu arkadaşım platform pedal veya normal pedallarda ki xc1000 in pedalları dahil etnies ayakkabılar kullanıyorlar, çünkü kendisinin tabanı geniş ve tutucu özelliğe sahip. İstanbul cadde de şaşkınbakkal tarafında x for tune die bi yer var orda etnies satıyorlar. bilgin olsun...

• Beğen
Tepkiler: iLucky mT
arkadaşlar converse,samua gibi altı düz olan ayakkabılar yeni nesil spor ayakkabıları bence giymeyin çünkü bunlar pedala kavramanıza engel olur.

Bence en iyisi eski tip orta kısmı içe basık spor ayakkabılar ve alırken altının pedalınızın yapısına uygun olmasına dikkat edin.

Büyük marketlerde sepetlerde 10-15 ytlye bulursunuz bunlardan nasıl olsa bisiklet için kullancaksınız dayanaıklılık beklemeye lüzum yok

ben adidasın torsion tabanlı ayakkabılarını tavsiye ediyorum valla 40 km/h falan yaparken tümsekleri zıplayarak geçiyorum ve şu ana kadar hiç kaymadı başkası kaydırır mı bilmem ama ben kendim üzerinden çekmeden kaydıramıyorum çok memnunum

Ben klasik adidas süperstar giyiyorum.Son derecede sağlam tutuyo pedalı,kaymıyo.

http://img265.imageshack.us/img265/7135/42670220wb2.jpg

Puma Mesh kullanıyorum yaklaşık 2 aydır herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Daha öncesinde halı saha kramponu türünde bir spor ayakkabı kullanıyordum dönüşlerde ve atlama - zıplama işlemlerinde sorunlarla karşılaşıyordum. Şu an memnunum spd'ye geçesiye kadar da aynı tür taban kullanmayı düşünüyorum ;)

Ben kilitli pedal kullanıyorum fakat günlük kullanımlarda seçimim kesinlikle etnies olurdu...

hep duzgun tabanlı ayakkabıları gostermıssınız onlar hareket yaparken kaymıyor mu :)
ben hareket falan yapıyorum, normal kosu ayakkabısı gıyıyorum ama halı safa ayakkabısı gıyınce tutus bakımından cok daha rahat oluyor:)

hep duzgun tabanlı ayakkabıları gostermıssınız onlar hareket yaparken kaymıyor mu

tam tersi ama sebebini bilmiyorum:D,ben de etnies callucut kullanıcılarındanım:)

bır de sızlere bır onerım olacak gecenlerde bır sey gordum bır yuzu yapıskan dıger yuzu cok ınce zımpara gıbı bırsey sanırım merdıvenlere yapıstırılıyor kaymaması ıcın ben de pedala yapayım dedım ama yeterlı yuzey yok:)
eger sızde yeterlı yuzey varsa denemenızı onerırım benım cok hosuma gıtmıstı :(

Bende Adidas superstar ve emerica kirchart 4 kullanıyorum..tabi ayakkabının düz geniş yüzeyli olmasının yanı sıra birde dişli pedalınızın olması gerekıyor o zaman tam anlamıyla muhteşem bir tutuş oluyor.

Bende SPD giymediğimde Adidas oracle str 2 giyiyorum..çok memnunum.
(link)

Geri