Scudo Sports

Standart Bisikletle Hız Rekoru:210,4 km/s

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.101
Redbull takımından Markus Stöckl kar üzerinde Intense iniş bisikletiyle 210,4 km/s hız yaptı.Başlangıcı nerdeyse 45 derece eğimli kar pisti makinalarla sertleştirilmiş..
Fakat bisiklet üzerinde aerodinamiklik sağlayan hiç bir kaplama yok. Kaplamalı bisikletle hız rekoru 222 km/s..
Bu hız saptaması 2 direk arasındaki sensörler yardımıyla yapılıyor..

Scudo
@gürsel

MARKUS STÖCKL DID 210,4 KM/H (130,74 MILE/H) ON A STANDARD MOUNTAINBIKE. In Chile (La Parva) Markus found the perfect location to make his dream come true. On a 1,6 km long track, partly 45 degrees steep, he did the world record run. With that impressive run he could set a new benchmark (187km/h old record) and nearly touched the speedbikerecord of 222km/h (special bikes equipped with aerodynamic covers)

MARKUS STÖCKL standart bir dağ bisikleti üzerinde saatte 210,4 Km hız yaptı. Hayalini gerçekleştirmek için en mükemmel yeri Şili'de buldu. 1,6 km uzunluktaki ve 45 derece eğimli parkurda, dünya rekorunu kırdı. Böyle bir rekorla eski dünya rekoru olan 187 Km/s 'ı elemiş oldu. Ve özel aerodinamik kaplamalı bisikletlerin yaptığı en yüksek hız olan 222 km/s 'e de oldukça yaklaştı

yoq artık onu nasıl yapmış yha öle ağzım açığa kaldı :D

Benim bisikletimle kıyaslayınca buna standart dememek lazım ama:D
çok etkileyici gerçekten çok büyük cesaret:) durduğunda disklerin sıcaklığını çok merak ediyorum açıkçası :)

o bisiklette fren yapmawsına gerek yoq durmaz ki saten kendini atınca kurtulur ancak.:D

Redbull bu sayede extreme sporlara deger veriyo tabi kendide degerleniyo dogal olarak

@emreden

Çeviri ve video için teşekkürler..

Bu arada bir not..Red Bull Türkiye'de çalışan bir arkadaşımın dediğine göre bu bisikletçi arkadaş Red Bull Air Race organizasyonunda İstanbul'a gelmiş ve firmanın getir-götür işlerine bakmış yarışmalar sırasında ..:)

• Beğen
Tepkiler: speedyman5
Abi çok güzel 222 km/s bu adam nasıl durdurmuş o bisikleti

merhaba benim (discovery channel'da) gördüğüm çölde 263kmh gibi bir
süratti. Tabi once 100kmh 'a kadar bisikleti çekiyorlar ve önde hava boşluğu yaratan bir özel araç var...
birde benim rekorum var (düz yolda) 70kmh!!!!!!!!!!

:D@koraymalkoc

sanırım arkadan acılan paraşütle durdurmuşllardır:D :D

Bisikletin aerodinamik olması tabii ki hız konusunda önemli ama en büyük hava sürtünmesini üzerindeki bisikletçi yapar.En büyük yüzey en büyük kütle o kendinizi ne kadar aerodinamik yaparsanız o kadar hızlı gidersiniz

@biker_boys

Zaten freni okadar fazla kullanmıyolarmış.Zirveden aşagı gelince bisikletin yavaşlamasını bekleyip sonra kendilerini atıyolarmış.(Discovery Chanel)

peki çok çok özel bisikletlerle yapılmış dünya rekoru ne kadar bilen var mı?
ben 400km/h diye duymuştum.biraz abartı geldi bana da:D
ve yol üzerindeki 1-2 milimetrelik bir çıkıntı sonucu kaza olmuştu diye hatırlıyorum.

ben kendım yarıs bike'de 116 km yaptım ama böylesini görmedim daha önce de 180 km yapıldıgını duymustum 210 cıktı wayy bea ınanılmaz bır sey o kadro cok dayanıklı olması ve arkadasımında dedıgı gıbı saglam bir sponsorunuz olması lazım sadece bunlar degıl profesyonel bir bısıkletcı aynı zmanda baya bır cesaret ısteyen bır deneme.....

tesekur ederız cok guzel bir calısma thx...

Geri