Scudo Sports

(Ss’li) Bedava Hayat Boyu Tatil ve Yaşama

Laf neden ikramda bulunan iyi kalpli, iyi niyetli insanlara geldi? Burada bu insanlara kimse bir eleştiride bulunmamış. Eleştiriler bu iyi kalpli insanları keyfi için suistimal eden fırsatçı bisikletçiye.

Scudo
Konuyu ben açtım Donanımhaberde… da orası Donanımhaber… Ölücüleri ile meşhur :) damardan girmek gerek bisiklet tutkusunu aşılamak için…

yoksa tur boyunca asla kimseden bişey istemedim, su bile… verilenlere hep teşekkür ettim ısrar edilince kabul ettim :)

Bu konu burada Downhill bisikleti Pist yarışına Sokmak gibi olmuş :)
Laf neden ikramda bulunan iyi kalpli, iyi niyetli insanlara geldi? Burada bu insanlara kimse bir eleştiride bulunmamış. Eleştiriler bu iyi kalpli insanları keyfi için suistimal eden fırsatçı bisikletçiye.
Çok yanlış anlamışsınız, konu sahibi benim, Donanımhaber üyesi olsaydınız o konuya bu yorumu yazmazdınız, hem konuyu oraya açtım buraya açsaydım başka şekil açardım. Bu arada ön yargılı davranmasanız keşke… fırsatçı dediğiniz adamın profili…

(link)

Çıkarcı pis adamın arkadaşı çevresi anıları olur mu böyle güzel :)

Burası donanım/donanmayanım çizgisinde bir yer değil.
Binlerce tura çıkmış/çıkan üye var ve olacakta.Yurt içi ve yurt dışı orjinli rotaları gezen bir çok saygı değer üyemiz var. Açılmış konularda; doğa-tarih-antropoloji-gelenek ve tutumlar gibi bir çok konu paylaşılıyor.
Ancak hiçbiri "bedava/beleş" bir eksen üzerinden anlatım yapmıyor.
Manzaraya bile değer biçen bir yazı bizleri çok rahatsız etti.
Bisikletçi mütevazi ve sosyal becerisi olan bir profile sahip olmalıdır.
"Minumum Kıt" bütçe ile çıkılır tura zaten, eğer sponsor yoksa.
Hal böyleyken ikramları geri çevirmek zaten ayıptır.Ben daha ikramlar üzerinden bunu bir uyanıklık gibi anlatan turcuya rastlamadım...
Hele sanki bir misyon gereği bir t.v. programı yapıyor gibi çetele tutmak çok büyük görgüsüzlüktür...
Midilli turumda adanın yerlisiyle çok alış-veriş yaptım.Mesela bir avuç Antep fıstığına bir kucak armut ikram edildiği olmuştur.
Bozcaada üzümünü/incirini yerken "göz hakkı" diye göz yumulan aşırmalarım olmuştur.
Bursa da iki ayva koparttım diye elinde tüfekle karşıma çıkan da..
Kısaca hayatın ve turculuğun içinde bunlar çok olağan şeylerdir..
Bir ara sinemacılar batıya yaranmak için ülkenin halısını,kebabını, çarığını bolca filmlerde kullanırdı,biraz ona benzemiş...

Öncelikle arkadaşa hayırlı yolculuklar. Tura çıkmak her bisiklet binen kişinin hayal kurduğu kısımdır. Eleştirilere ve eleştirenleri eleştirenlere gelecek olursak. Arkadaşın konuya giriş cümlesinden kaynaklanıyor. Maddi durumundan bahsetmese, gittiği yerleri anlatsa, insanların ne kadar iyi olduğundan bahsetse veya elektrik ve tuvalet çözümünü daha ince dille anlatsa bu tartışmaların hiçbiri yaşanmazdı.

Ergen yol bisikletçi tripleri boş muhabbet bedava olan herşeyin bir bedeli vardır....(tura çıkan arkadaşa itafen yazmadım genel olarak böyle tipler var yollarda deli oluyorum)

saçma ile trafik tabelalarına ateş eden bir kabile var. onlara denk gelirse işi zor bu abinin. bedavaya hareektli hedef olur.

Geri