Scudo Sports

(Ss’li) Bedava Hayat Boyu Tatil ve Yaşama

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.324
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konu donanimhaber forumundan alıntıdır.

Şimdilik 45 gündür yoldayım ve devam ediyorum… bisikletle Türkiye turu… Önceki konulardan bilen bilir maddi durumum gayet iyi sadece ispatlanabileceğini göstermek için konuyu açtım… para harcamadan nasıl dünyanın en güzel tatili ve hayatı yaşanabilir göstermek istiyorum… para olmadan üniversite okunabileceğine dair konu açmıştım daha önce zaten.

Geçen mining yapan adamın haberini okudum da asıl bunun haber olması gerek, klasik Dh ölücüsü :)

Elektrik, konfor, bedava, Starbucks; elektrik, içecek vs ihtiyacı karşılıyor, kahveleri açık sayesinde bedavaya alıyorum… elektrik sınırsız, soran yok… ve sıcak havada serin bir ortam…

cache-v2

cache-v2

Starbucks olmayan yerlerde güneş paneli yetiyor :)

cache-v2

Bazen belediye kamelyaları bile yetiyor :) güzel hizmet…

cache-v2

Araç bedava, yakıt yok, otopark yok, MTV yok, kasko yok, sigorta yok, trafik cezası yok… bir defa lastik patladı yama 2 TL

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Kalma bedava, iki ağaç olan heryerde konaklama bedava, yoksa bile çadır ile yine bedava… Parklar, sahiller her yer müsait neredeyse.

cache-v2

cache-v2

Milyon dolarlık manzaralar üstelik her gün farklı yerlerde…

cache-v2

cache-v2

Su bedava, halk plajlarında, dere, nehir gölde yıkanma, pınarlardan su içme, benzinliklerden lavabo ihtiyacı :)

cache-v2

cache-v2

Yeme içme bedava neredeyse, yolda görenlerin çoğu hep ikram ediyorlar istemesem bile :)

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Tarlasından koparıp getiriyor insanımız :)

Eğitim bedava sürekli öğrenme mümkün, çiçek, böcek, hayvanlar hem de soyu Tükenmekte olanlar dahim… yabancı dilleri turistlerden… tarihi direk kaynağından, efsane şehirlerden ve müzelerden…

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Sosyalleşme bedava hep güzellikler çıkar karşınıza, kız erkek farketmiyor pek nadir yalnız kalıyorsunuz :) büyük küçük farketmiyor herkes size yakınlaşıp arkadaş oluyor…

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Soğuk havalarda ısınmak bedava ayrıca tulum sayesinde üşümezsiniz bile :)

cache-v2

Psikolojik tedavi bedava…

Böyle hayatta yaşayıp da derdi tasası olan kimse olamaz…

Sinema bedava hem de spor yaparken, yol giderken 🙃

cache-v2

Ömür boyu kira vermek yerine bir kira parasına böyle bir hayata sahip olmak mümkün malzemeyi merak edenler için :) bisiklet 700₺ Römork 500₺ Hamak 50₺’ye mal oldu, diğerleri elzem değil.

cache-v2

Spor ve sağlıklı yaşam bedava… dağlara tırmanıyorsunuz vücudunuzla ve hastalıklara karşı dirençli olup güçleniyorsunuz. Denizde, nehirde, buz gibi farklı mineralli sularda yüzüp bağışıklık sisteminizi güçlendiriyorsunuz.

cache-v2

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Bambaşka kültürlerle karşılaşıyorsunuz harika manzaralara uyanıyorsunuz…

cache-v2

cache-v2

cache-v2

Not: Anlık takip etmek ve daha fazla deneyimleri birlikte yaşamak için profilim: >(link)

(link)

Scudo
Bekara hayat güzel tabi :)

Ama gerçekten dediğiniz gibi, insanlar kendi kendine zorluk çıkarıyor. Herşey kafada bitiyor.

Tekerine taş değmesin. Hayırlı yolculuklar :)

İyi de bu bedava yaşamak değil ki, başkasından geçinmek. Gören de ormanda avlanıp besleniyor falan sanacak. O kadar da saygı duyulası birşey değil gibi her gün birinin sofrasına yamanmak, kafenin bedava elektriğini sömürmek.

Bisiklet Forumda 3 yıldır okuduğum onca tur yazısına hiç benzemiyor bu yazı ve tur. Ya bu forumdakiler tur yapmayı bilmiyor ya da o forumdaki arkadaş dh ölücülerinin yumuşak karnından pirim kasıyor.

Beleşine yaşamaya övgü olmaz...
Yöresel gelenekler, konukseverlik, diğerkamlık üzerinden sözümona "bedava" ya gelen her şey sanki fırsatçılığın en yüzsüz örneği...

Bu çok farklı, çok tuhaf bir düşünce yapısı...

Starbucks'ta açık var. Birilerini üye yapıyorum, o açığı kullanarak beleş kahve içiyorum.
Elektriği beleşe kullanıyorum.
Millet bana yemek ısmarlıyor.
Köylüler odalarını açıyor.

Bu bu.... bilemiyorum Altan.

Mesela benim önümüzdeki sene için şöyle bir planım var. 25 günlük resmi tatillerin sayılmadığı DEV yıllık iznimi İstanbul'dan önce İzmir'e oradan Akyaka'ya oradan da Antalya'ya pedallayarak geçireceğim. İzmir'de 9 yıl aynı evi paylaştığım ev arkadaşım tek yaşıyor. Onda kalacağım. Akyaka'da 15 yıllık bir arkadaşımın evi var. Orada kalacağım. Antalya'da amcam var onda kalacağım. Evinde kalacağım kişilerin tamamı uzun zamandır tanıdığım bildiğim, planımı duyunca "Oo gel gel bizde kal hasret gideririz" diyen kişiler. Tabii bu kadar uzun süreyi hep onlarda geçiremeyeceğim için yeri gelecek çadırda yeri gelecek butik pansiyonlarda kalacağım.

E yol uzun. Süre daha uzun. Milletin sırtından yemek yememek için muhtemelen ekmek arası domates/peynir (canım çekti bak) konserve vs. alacağım. Sallıyorum bir köylü kadın bana hazırladığı gözlemeyi ikram etse ben beleşe yiyemem. Net... Onun parasını veririm. Hadi diyelim illlllllllla "Evladım babaannen yapmış gibi düşün" falan dese kalkıp bunu bir forumda "GENÇLEEERR.... Ben bisiklet sürüyorum yeme içme beleşe geliyor" diye reklam hayattttta yapmam.

Hepsini geçtim. Şunu ben yapmaya kalksam, babam görse "Ben seni böyle mi yetiştirdim" der tokatı yapıştırır.

İşin gezmesi, görmesi, tatilin illa 5 yıldızlı otellerde uçak parası için gidiş dönüş 1000 lira vermek zorunda olunmadığını göstermesi güzel bir şey belki ama bu yapılan "şey"in amacı çok farklı.

Supersin dostum.Hersey harika bisiklet cok ucuzmus ve romork :)
İyi de bu bedava yaşamak değil ki, başkasından geçinmek. Gören de ormanda avlanıp besleniyor falan sanacak. O kadar da saygı duyulası birşey değil gibi her gün birinin sofrasına yamanmak, kafenin bedava elektriğini sömürmek.
Hocam bu ithamlar cok yakisiksiz. Bizde cat pat tur yapiyoruz insanlarin ikramsever olmasinda ne mahsur var ? Hic yakistiramadim
Tartisma ciksin istiyorsan ben seni seda sayan programlarina bedava yollayabilirim.

maddi durumu çok da elvermeyip böyle uzun tur yapmayan birisi bu arkadaşı anlayamaz. Yorumlardan bunu anladım.
Ben de şu an uzun turdayım. Bu psikoloji farklı bir şey. Kimse kolay kolay gerçek hayatta insanlarla kaynaşıp atıyorum çay içiyorsa gidip çay isteyemez. Ama bisikletle uzun tur yaparken durum farklı oluyor. İnsanlar sizinle tanışmak istiyor, sohbet ediyor, yemeğe davet ediyor.
Bir dinlenme tesisinde durduğunuzda “aç mısın buyur bir şeyler ye” diye sorduklarında aç değilim dersen yemek zorla vermezler tabi ama evet yanıtını verdiğinde yemeğini yersin.
Eğer birisinin ikramının zorla geldiğini düşünüyorsanız almayabilirsiniz. Ama bir teyzenin verdiği gözleme, ekmek ikramına da para vermeye çalışıyorsanız siz bu ülkenin insanlarını hiç tanımıyorsunuz demektir. Bu yaptığınız ayıp olur. Gidin bunu Doğu,Güney Doğu Anadolu’da yapın sonuçlarını merak ediyorum. Ayrıca tanıştığınız insanlar size kamp yaptığınız yerde, dinlendiğiniz yerde sık sık ikramlarda bulunabilir. Sizin için hazırladıkları tabağı nasıl geri çevireceksiniz ? Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz biz yoksa?
Bakın size şöyle bir şey söyleyeyim, normalde çok sakin kimseye karışmayan bir insanım. Ama turda olduğumda, yollarda karşılaştığım haksızlıklara karşı da ekstra hassas oluyorum. Otelin işgal ettiği alanlarda da zorla kaldım, Anamur’da bilmeden caretta caretta üreme sahilinde kamp kurmuştum gece olmuştu yanıma görevliler geldi ve beni burada kamp yapılmaz diye uzaklaştırmaya çalıştılar.carettalar sesten ve ışıktan etkileniyorlarmış . Ama 300 metre ileride 5 yıldızlı otel gümbür gümbür müzik her tarafında ışık gösterileri… O otel kapanmadan kimse beni buradan çıkaramaz dedim. Çıkaramadılar.
kendi mülküne dahil olmayan yerlerden beni çıkarmaya çalıştılar çıkmadım…Normalde böyle bir insan değilim ama tur insanı değiştiriyor. Günlük hayatta kimseden içi boş ekmek bile isteyemem ama bu turumda haftalarca yemek stoğuma dokunmadığım bile oldu. Günde 8-10 litre su içiyorum, her seferinde para vermeye durumum müsait olmadığı için dinlenme tesislerinde, hayratlardan, bazen birisinin kapısını bile çalıp su istiyorum, teşekkür ediyorum. Kendi yemeğimden ihtiyacı olduğunu düşündüklerime de iki kere gerekirse 3 kere ikram olarak teklif ettim. Bu kötü bir şey değil ki. Bu bizim kültürümüz.
siz sanıyor musunuz ki bu arkadaşın başına her zaman iyi şeyler, iyi insanlar geliyor? Size az parayla da tur yapılabileceğini anlatmaya çalışmış. Bu kadar hassas iseniz bir kafeye oturup bir çay içtiğinizde şarja taktığınız power bankınızı çıkarma zamanı geldiğini nasıl anlıyorsunuz? Elinizi yıkadığınızda suyu ne kadar açık bırakıyorsunuz ? Kaç peçete kullanıyorsunuz? Sınırınızı kendi vicdanınıza göre mi belirliyorsunuz? Bu arkadaşa böyle yüklenenlerin hiç bisikletle uzun tur Yapmamış olduğunu ya da çok aksi insanlar olduğunu düşünebilir miyiz ? Türkiye’de şehir şehir 7 bin küsür km pedalladım, şunu söyleyebilirim bazen bir gülümsemeniz, bir sohbetiniz vereceğiniz o para dediğimiz şeyden daha değerli oluyor.

maddi durumu çok da elvermeyip böyle uzun tur yapmayan birisi bu arkadaşı anlayamaz. Yorumlardan bunu anladım.
Ben de şu an uzun turdayım. Bu psikoloji farklı bir şey. Kimse kolay kolay gerçek hayatta insanlarla kaynaşıp atıyorum çay içiyorsa gidip çay isteyemez. Ama bisikletle uzun tur yaparken durum farklı oluyor. İnsanlar sizinle tanışmak istiyor, sohbet ediyor, yemeğe davet ediyor.
Bir dinlenme tesisinde durduğunuzda “aç mısın buyur bir şeyler ye” diye sorduklarında aç değilim dersen yemek zorla vermezler tabi ama evet yanıtını verdiğinde yemeğini yersin.
Eğer birisinin ikramının zorla geldiğini düşünüyorsanız almayabilirsiniz. Ama bir teyzenin verdiği gözleme, ekmek ikramına da para vermeye çalışıyorsanız siz bu ülkenin insanlarını hiç tanımıyorsunuz demektir. Bu yaptığınız ayıp olur. Gidin bunu Doğu,Güney Doğu Anadolu’da yapın sonuçlarını merak ediyorum. Ayrıca tanıştığınız insanlar size kamp yaptığınız yerde, dinlendiğiniz yerde sık sık ikramlarda bulunabilir. Sizin için hazırladıkları tabağı nasıl geri çevireceksiniz ? Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz biz yoksa?
Bakın size şöyle bir şey söyleyeyim, normalde çok sakin kimseye karışmayan bir insanım. Ama turda olduğumda, yollarda karşılaştığım haksızlıklara karşı da ekstra hassas oluyorum. Otelin işgal ettiği alanlarda da zorla kaldım, Anamur’da bilmeden caretta caretta üreme sahilinde kamp kurmuştum gece olmuştu yanıma görevliler geldi ve beni burada kamp yapılmaz diye uzaklaştırmaya çalıştılar.carettalar sesten ve ışıktan etkileniyorlarmış . Ama 300 metre ileride 5 yıldızlı otel gümbür gümbür müzik her tarafında ışık gösterileri… O otel kapanmadan kimse beni buradan çıkaramaz dedim. Çıkaramadılar.
kendi mülküne dahil olmayan yerlerden beni çıkarmaya çalıştılar çıkmadım…Normalde böyle bir insan değilim ama tur insanı değiştiriyor. Günlük hayatta kimseden içi boş ekmek bile isteyemem ama bu turumda haftalarca yemek stoğuma dokunmadığım bile oldu. Günde 8-10 litre su içiyorum, her seferinde para vermeye durumum müsait olmadığı için dinlenme tesislerinde, hayratlardan, bazen birisinin kapısını bile çalıp su istiyorum, teşekkür ediyorum. Kendi yemeğimden ihtiyacı olduğunu düşündüklerime de iki kere gerekirse 3 kere ikram olarak teklif ettim. Bu kötü bir şey değil ki. Bu bizim kültürümüz.
siz sanıyor musunuz ki bu arkadaşın başına her zaman iyi şeyler, iyi insanlar geliyor? Size az parayla da tur yapılabileceğini anlatmaya çalışmış. Bu kadar hassas iseniz bir kafeye oturup bir çay içtiğinizde şarja taktığınız power bankınızı çıkarma zamanı geldiğini nasıl anlıyorsunuz? Elinizi yıkadığınızda suyu ne kadar açık bırakıyorsunuz ? Kaç peçete kullanıyorsunuz? Sınırınızı kendi vicdanınıza göre mi belirliyorsunuz? Bu arkadaşa böyle yüklenenlerin hiç bisikletle uzun tur Yapmamış olduğunu ya da çok aksi insanlar olduğunu düşünebilir miyiz ? Türkiye’de şehir şehir 7 bin küsür km pedalladım, şunu söyleyebilirim bazen bir gülümsemeniz, bir sohbetiniz vereceğiniz o para dediğimiz şeyden daha değerli oluyor.
Kardeşim seni eleştirenler çevresinde olan hırsızlıklara,adaletsizliklere göz yumarlar,sanalda şövalye olurlar.insanlar gönül rızasıyla ikram yapmışlar,hangimiz yapmıyoruz ki ikram?kapınıza bir yolcu,misafir gelmişse defol git mi diyeceksiniz?bunun altına sakın olumsuz yorum yapmayın!kalbinizi kırarım!iş yerinizde,arkadaş komşu akraba çevrenizde herkes düzgün mü?adam hayalimizi yaşıyor işte,destek olun,köstek olmayın!

• Beğen
Tepkiler: potato
Geri