Scudo Sports

Srebrenitsa turu

inndream

Daimi Üye
Tepki
181
İsim
akif
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar öncelikle herkeze iyi akşamlar çokdan beri aklımda olan turu Allah nasip kısmet ederse bu sene gerçekleştiricem. Bilindiği üzere 11 temmuz srebrenitsa katliamının yıl dönümü. Hedefim katliam yıl dönümünden en az bir gün önce srebrenitsa da olmam şehitleri anma programına katılmak. ulusal tv, gazete dergi ve radyolar ile iletişime geçip röportaj ayarlamayıda planlıyorum amaç 11/07/1995 yani 22 sene önce yapılan katliama karşı farkındalık yaratmak en az 3 en fazla 6 kişi olacak şekilde bir tur/arkadaş grubu oluşturmaya çalışıyorum aranızdan katılmak isteyen kendine güvenen tur outdoor tecrübesi olan kişiler özelden mesaj atarlarsa sevinirim. stravadan tahmini rota ve eğim hesabı yaptım resim ektedir.
0lmjZW.png

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    68,3 KB · Okunma: 47
Scudo
İlgimi çekti , konaklamayı çadır mı düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Güzergahı nasıl belirlediniz? En kısa mesafe olarak belirlenmiş gibi geldi. Amaç sadece oraya ulaşmak olmamalı oraya ulaşılırken geçilecek yerler de önemli diye düşünüyorum. Mesela sırbistanda sıkıntı çıkarabilirler turun nedenini öğrendiklerinde. Güzergahta herhangi bir değişiklik düşünüyor musunuz?
Kaç gün sürecek acaba turunuz?

Çok güzel bir düşünce, Srebrenitsa beni çok etkileyen olayların başında gelir.
Kazasız belasız bitirmeniz dileğiyle...

Çok soru sormuşum :) kusura bakmayin. Tur heyecanlandirdi beni. Uyarsa ben de katılmayı dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: inndream
@Sener O. Dostum ağırlıkta çadır düşünüyorum ama arada duruma göre 3/4 gün hotel pansiyonda kalınabilir

@inndream Selamlar. Srebrenitsa uzerine cok arastirmalarim ve makalelerim oldu. 2017 icin Balkanlar turu dusunmekteyim. Konunun hassasiyetinden dolayi Srebrenitsa bolumune eslik edilebilir gibi duruyor kendi acimdan. Rota/Tarih planlamasini yaptiktan sonra tekrar degerlendirecegim. Konuyu ve sizi takipteyim.

• Beğen
@nonsteril dostum rota tahmini bir rota kesinleşmiş birşey değil bende senin düşündüğün gibi düşünüyorum normal amaç gitmek değil görmek olmalı Ama yıllık izin sürem 15 gün muhtemelen belki 4/5 gün extra daha izin alabilirim bu yüzden vakit kısıtlı dolayısı ile bir amaç var rota üzerinde gezilecek yer varsa ok ama şuraya uğrayalım diyip katliamın yıldönümü ne gecikeceksek sıcak bakmıyorum açıkcası umarım derdimi anlatabilmişimdir

@nonsteril dostum herkese kapımız açık hiç sıkıntı değil Fatih belediyesi sponsor olması konusunda görüşme ayarlamaya çalışıyorum olursa medya ayağında da TRT ile bir görüşme röportaj yapabiliriz belki

@Veysel Clouser dostum Akif ben nickname den dolayı tanıyamadın sanırım sen hele bir gelde hasret giderelim önce

FB_IMG_1481001686651.jpg
Çok güzel ve anlamlı bir tur olur.
Katılanları şimdiden tebrik ediyorum.

@inndream Geçen yıl kuzenimle beraber Arnavutluk Karadağ rotasını takip ederek sırasıyla Bosna hersek üzerinden Sırbistan Makedonya Kosova turu yapmistik. Bu rotayı bisikletle yapmayı çok istiyorum. (Bu arada katlanır bisiklet kullanıcısıyım. Katlanirla Türkiye'de uzun turlarım oldu.)
Bu turu yaparken böyle anlamlı bir organizasyona da katılmayı istiyorum.
Bulgaristan vize istediği için (ayrıca öğretmen olmam sebebiyle en erken 1 temmuzda cikabilecegim icin ) rotaniz değişmeyecekse Sırbistan'a uçakla gelip ordan katılirim. Sarajevo ve mostara da geçmeyi dusunuyormusunuz.

Harika bir tur olur.Keşke vaktim olsa gelebilsem. İmrendim açıkçası. Keiyfli turlar şimdiden.

@nonsteril
dostum veysel ile eski tanışıklığımız var şu an kendisi askerde tur tarihi dolmadan askerliği bitmiş olacak nasip ise ben niyetimiz hayır akıbetimiz hayır olur inşallah

@inndream
İkiniz turu yalnız mı yapmaya karar verdiniz yani? Gruba kimseyi almayacak mısınız :)

Bir aksilik olmazsa inşallah temmuz başında saraybosnada olmayı planlıyorum. Aracımın arkasına bisikletimi de atacağım nasipse. O tarihte srebrenitsa'ya doğru kısa mesafe de olsa bisiklet sürme fikri hoşuma gitti.

şunu da merak ediyorum; Marş Mira denen bir yürüyüş yapılıyor o tarihlerde. Sadece yürüyüş mü var yoksa bisikletiyle katılan gruplar da var mı? Mesela Saraybosna'dan srebrenitsa'ya pedal basan gruplar var mı? Varsa onlarla birlikte hareket edilebilir.

@inndream siz tam olarak hangi tarihte Bosna Hersek'e giriş yapacaksınız, haritadan gördüğüm kadarı ile Sırbistan'dan giriş yapacaksınız. Oradan Saraybosna'ya mı geçecek siniz?

• Beğen
@silent_ship
Sizin nasıl bir tur olacak? Araçla gittiginize göre Avrupa da mı yaşıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: inndream
bu turu geçen sene yapacaktık herşeyi planlamıştık ama nasip olmadı..biz sahil boyunu kullanacaktık ama ipsaladan cıkıpta o guzergahtan gıtmeyı planlamıstık cok guzel ve anlamlı bır tur..ben de oralıyım gitmeyi cok ıstıyorum..

@nonsteril
olurmu öyle şey dostum :) baştan ne dediysek o ;) bu arada bu gün ancak vakit bulabildim fatih belediyesine trt ye ve thy ye mail attım sponsorluk ve röportaj için bakalım inşallah hayırlı sonuçlar gelir

• Beğen
Geri