Scudo Sports

sram zincirim koptu :@ !!!!

oğuzhan dalgıç

Aktif Üye
Tepki
17
hayatımda ilk kez karşı karşıya kaldığım bu duruma çok kızdım. O kadar para verip aldığım bisikletimin sram zinciri koptu üstelik bisikleti kullanmaya başlayalı 1 hafta olmuştu!!:boese157: gerçekten çok kızgınım nasıl olabilir böyle bir şey Allah tan bana bişey olmadı gerçi biraz sarsıldım ama neyseki önemli bişey değil. Yarın bisikleti servise götürüp bir güzel kızacağım herkese. İlk kazamı yaşamış oldum bu sayede..

• Beğen
Tepkiler: OMER AYYILDIZ
Scudo
Geçmiş olsun gerçekten enteresan bir durum.

Dandik bir ürün olsa bile hadi belki denir ama bu...

Allahtan yaralanmalı bir kaza yaşamamışsınız.

tam hızlanmaya başlarken oldu onun için pek bir hasar görmedim sadece bacağımda biraz sıyrık var o kadar. Ayrıca zinciri dandik bir marka sandım bir baktım ki sram çıktı ben de çok şaşırdım yani böyle bişeyle ilk kez karşılaşıyorum

Çarpaz kullanımda Ani yüklenme yaptıysanız kopma çok çok çok normal.
Bende bisikletimi alalyı 1.ay 10 gün oldu 1 ay önce kardeşim çarpaz kullanıp rampada pedala abandığı için zinciri koparmış. Yapacak bişey yok.

ben KMC titanyum zinciri 1 turda 4 kere parçaladım dostum. Şu anda Dura ace zincir aldım. Tek kelime BABA BABA zincir :D tavsiye ederim :D

NOT: sram zincir hiç kullanmadım...

• Beğen
Tepkiler: oğuzhan dalgıç
çapraz kullanım derken? anlayamadım o kısmı
yani sonuçta sram dünya çapında bir marka ama zincirin bu kadar dayanıksız olması çok ilginç
dura ace güzel de fiyatı da güzelmiş gerçekten ama sağlamsa alırım muhtemelen :D

çapraz kullanım:
ön vites en büyük dişli
arka vites en büyük dişli

ya da buna benzer durumlarda zincir çapraz konuma gelmiş oluyor o da esneme gerilmeye neden oluyor. böyle bi pozisyonda çok yüklenme yaparsanız gümleme ihtimali artar zincirin :D

@oğuzhan dalgıç

Dura Ace yol zinciri.

@oğuzhan dalgıç

Ön en küçük dişlide iken arka da en küçükte(yani dokuzda) ise de çapraz kullanım vardır. Bu durumda da zincirin kopması gayet normal.

@oğuzhan dalgıç

Bu tür istenmeyen durumların başınıza gelmesini istemiyorsanız çapraz kullanmamaya özen gösterin. Kabaca; ön dişli en küçükte iken arka 1-2-3 ten birinde, ön dişli ortada iken arka 4-5-6 dan birinde, ön dişli büyükte iken arka 7-8-9 dan birinde olmalı.

• Beğen
Tepkiler: oğuzhan dalgıç
çapraz kullanım olayına dikkat etmenin yanı sıra yokuş yukarı yüksek vitesle tırmanmaya çalışmayın, çok yüksek viteslerde bisikleti kaldırmaya çalışmayın.bunlarda zincirin kırılmasına yol açabilir etkenler.

zincirde en sorunsuz shimano ve ucuz olmasına rağmen kalitesi ispatlanmış olan KMC...bunlardan başkasını kullanma dostumm

Geri