sram x9 nasıldır kalite olarak?

fulham

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Şubat 2006
Mesaj
495
Tepki
45
Şehir
adana
İsim
Mustafa
trek 6700 üzerindeki sramx9 vites kalite olarak shimano xt ayarında mı?
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bence de.Xt ile Lx arasında bişey gibime geliyor.Fiyattan tahmin yaptım,canlı x.9 görmedim hiç
 

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2005
Mesaj
1.757
Tepki
1.243
TAbiki burada kişiden kişiye değişebilen yorumlar çıkacaktır ki bunların en yaygını srammı iyi shimanomu? dur.onun için özelliklerine bak neden o modeller tercih ediliyo ona göre karar ver derim..
Ama kısaca şöyle belirteyim evet sram x.9 un sramdaki karşılıgı Xt ye geliyor fakat bu xt ile x.9 aynı demek degil.Fakat x.9 u tercih eden arkadaşlar genelde yayı daha sert oldugu için sert inişlerde daha az sallanıyo arka otomatik o yüzden tercih ediyo.PErformans olarak ise şimdiye kadar okudugum yorumlarda x.9 un xt den farkedilir derecede daha performanslı oldugu idi.Ama ben ne kullandım ne de yakından gördüm o yüzden kendi adıma yorum yazamıyacagım...
 
Kayıt
8 Temmuz 2006
Mesaj
31
Tepki
24
Şehir
istanbul-şişli
ben şunu anlamıyorum... sramx.9 ile xt nin yaklaşık birbirine eş olduğu söylenir durur... x.o ile de xtr aynı kategoride değerlendirilir... peki bunu kim neye göre aynı kategoriye koyuyor... yani kıstaslar neler... sadece fiyat aralığı değildir umarım... bu konuda ayrıntılı bilgi verebilecek bi arkadaş olursa yeni bisiklet parçası almayı düşünen ben ve benim gibi bir çok bisikletsever için çok iyi olacak... merakla bekliyorum ona göre sram mı shimano mu karar verecek o kadar çok insan var ki... :)
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Arkadaşlar,

Shımano ile Sramı karşılaştırmak bence çok da doğru değil.

örneğin:

XTR arka aktarıcı 95 Euro
XO Karbon 225 Euro

Kime sorarsanız sorun pahalı olanını tercih eder. Ama sadece pahalı olmasından değildir tercih etmesi. Daha kaliteli ve daha hafiftir XO... Ayrıca Sram X9 ile bence XT arasında da bir çok fark vardır. Bir çok kişi Shımano yerine Sram kullanmaktadır. Hatta son yıllarda bisiklet firmaları en üst modellerinde Sram kullanmaktadır. Sram X9 u bir yere koymak gerekirse bence XT ile XTR arasında bir yerlerdedir.

Sram Shımano gibi manuel STI sistem kullanmadığından yarışlarda ve seri kullanımda daha avantajlıdır. Shımano ise dünyada kendini kanıtlamış bir markadır.

Sramı iyi kılan nokta hafifliği ve basit kullanım sistemidir. Shımano ise binlerce kalemden oluşan malzeme zenginliğine sahiptir. Sram daha yeni firma olmasına karşı daha hızlı ilerlemiş ve iyi bir konuma gelmiştir. En önemlisi dünya markaları en üst model bisikletlerinde Sram XO kullanmakta bir alt model bisikletlerinde ise Shımano XTR kullanmaktadır. Daha maliyetli olmasına rağmen büyük firmalar son yıllarda Sram kullanımını arttırdı.

Fulham'ın sorusuna gelince bence X9 XT ile XTR arasındadır.

Shımano mu Sram mi diye karar vermek gerekirse de Malzeme Bolluğu açısından Shımano derim. Bunu derim ama yine de benim bisikletim Sram donanımına sahip...
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
acikcasi denemedim ama cok arkadasim sram kullaniyor.soylediklerine gore sramda barzi bi performans farki varmis rakibi shimanonun ayni derecedeki urunleri ile kiyaslandiginda. bu arada bundan bi kac ay once bi sergide okumustum. dergide konunun basligi profesyoneller sram kullaniyor du. bi kac yarisci ile konusmuslar( kendi dallarinda basarili yariscilar). adamlar sram i oneriyolardi dag bisikleti kullanicilarina.
 

beverly

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
433
Tepki
284
Şehir
bursa
Bisiklet
Scott
bu arada x.o. kesinlikle 1 numara diyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: ulas

Sercan

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Haziran 2006
Mesaj
774
Tepki
204
Şehir
Istanbul/Küçükçekmece
Bence de SRAM X9'u XT ile XTR arasina almakta fayda var. XTR'dan daha agir olmasi belki onu araya almaya yetiyor. Fakat kullananlar çok memnun. Ben de kullanmadim. Ama yeni alacagim vites-fren setimi SRAM (frenler AVID) alacagim. Yarislara girenlerden duyduguma göre, SRAM X.O Gripshift'ler, Shimano'nun STI'larindan daha iyi performans gösteriyorlarmis. Bütçen yeterliyse X.O gripshift ve X.O arka attiricidan memnun kalacagina eminim. Fakat o kadar para veremem diyorsan X9 attirici ile X.O kollari alabilirsin. Kullananlar genellikle bu sekilde kullaniyor. X9 arka attirici bence de XT'den daha iyi...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Sram bu işi çok iyi çözdü arkadaşlar :).
Sram'ın vites oranları 1:1'dir. Yani tel daha az tel gererek (vites kolundan çekerek yani) vites geçişi sağlarsınız. Daha kararlı vites geçişleri sağlıyor Sram'ın vites sistemleri. Üstelik bunu söyleyen ben, bir XT kullanıcısıyım :D.
Sram X.9 ve X.O kollardan (Grip Shift) kullanan bir arkadaşımın bisikletine bindim ve bir sonraki vites sistemimin kesinlikle Sram olacağına karar verdim. Üstelik aşağıda verdiğim linkten eğer videoyu izlerseniz, biraz daha kafanız karışacaktır :).
Gerçi videodaki XTR'ın aşırı sallantısının nedeni, Shimano'larda kadroya monte edildikleri civatanın etrafını saran bir yayın olması. Ancak bence bu kadar çok sallanmasa iyi olurdu. Buyrun (link) izleyin ;).

Dip Not: Sram-Shimano tartışması, Mercedes-Benz ve BMW tartışması gibidir veya Galatasaray mı Fenerbahçe mi muhabbeti gibidir (gerçi tabi ki Galatasaray :D). Yani bitmez... Zaten firmaların da istediği budur, tartışma bitmez, her yeni çıkan ürün diğerinden bir adım üstündür (ya da bize öyle empoze edilir) biz de satın alırız yeni çıkanı :).
 

by_cix

Aktif Üye
Kayıt
19 Aralık 2005
Mesaj
191
Tepki
59
Şehir
*B*U*R*S*A*
slm arkadaslar ben sram x9 kullanana birisi olarka yorum yaparsam x9 kesinlikle süper çalışan bi sistem vites kolları olsun attırıcıları olsun ,fakat alüminyum malzemeden yapıldığı için dayanıklılığı için aynı şeyleri söyleyemem . kullandığım x9 arka attırıcının kadro kulağına sıkılıan bölümü yalama oldu ve bunu tek sebebi alüminyum malzemeden yapılmış olması x9 almayı düşünenlere bi sözüm var eğer sram kullanma konusunda karar vermişlerse xo kullanmalarını öneririm tabi aradaki fiyat farkıda söz konusu ama en azından içiniz rahat olur ...
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Valla ben hem xt hemde x.9 kullandım hatta xt den istediğim verimi alamadığım için xtr da almak istemediğim için x.9 aldım ve gripshift kollarla beraber kullanıyorum...gayette memnunum yarışlara katılıyorum yani aleti sonuna kadar zorlayabiliyorum... Sram sert yayı ve kesin vites geçişleri ile ayrıca 1.1 çekme oranı sayesindeki hızı ile xt den çok daha üstün bir vites...Malzeme konusa gelince ise evet xt ye göre biraz daha yumuşak malzemesi sebebiyle dikkat edilebilir ama ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram