Scudo Sports

SRAM X9 arka göbek uyumluluğu

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.677
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar KRON XC150 MD kullanıyorum. Arka göbek milim ortadan ikiye ayrıldı, iyi bir göbeğe geçeceğim.

100 liraya ikinci el temiz bir SRAM X9 arka göbek buldum. Bu göbek kapalı sistem rulmanlı mı?
Ne kadar iyi bir göbek? Alırsam kafam rahat eder mi? Fiyatı iyi mi?

Ve en önemlisi bisikletim ile uyumlu mu? 32 el, 6 disk vidası ve 7'li rublem var.
Bu arka göbeği alırsam bisikletime uyar mı?

Kadromun arka çatalı arasına sığar? Lütfen yardım edin, ayrıca bunun montajını yapmak çok mu zordur?
Bisikletçiler kaç tl talep eder?

Scudo
  1. Bu göbek kapalı sistem rulmanlı mı? Evet.
  2. Ne kadar iyi bir göbek? Fena değil düşünüyordum almayı ama takım olarak kullanan bir arkadaşım rulmanlarının çabuk bozulduğunu söyledi ve yedek henüz bulamadı ama kendiside sert kullanıyordu.Ama sonuçta dikkat edilmesi gerek.
  3. Alırsam kafam rahat eder mi? 2.El durumunda garantisi devam ediyor mu fişi/faturası var mı ? Ne kadar temiz ? Mevcut kullandığın göbeklere oranla çok daha kaliteli ama takım halinde olmasında fayda var !!! Novatech'in uygun fiyata göbek setleri var facebook'ta 2.el sayfalarında takım halinde satan arkadaş vardı onun dışında 0 fiyatı uygun kapalı rulmanlı setleride mevcut biraz araştırırsan.Bir 200 TL gözden çıkarman lazım ama en az !!!
  4. Fiyatı iyi mi ? Evet temiz ve fişi/faturası mevcutsa güzel fiyat.
  5. Ve en önemlisi bisikletim ile uyumlu mu? 32 el, 6 disk vidası ve 7'li rublem var.
    Bu arka göbeği alırsam bisikletime uyar mı? Tüm sorularının cevabı sırası ile Evet,Evet ama 8 9 10 lu sistemlerde çalışır bu yüzden bisikletine uymaz =/
  6. Geri kalan sorularını sisteme uymadığı için cevaplamıyorum =)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Peki 9'lu bir göbeğin fiyatı nedir? İnternette elbette görüyorum ancak kalitesi hakkında bilgi sahibi değilim.
İleri zamanlarda da yani bisiklete yatırım yapmaya devam ettiğim zamanlarda da değiştirilmesini gerektirmeyecek bir ruble kaç TL harcamama neden olur?

9'lu ruble alırsam 7'li vites kolu ile birkaç vitesten feragat ederek kullanabilir miyim?

Arkadaşlar aradan biraz zaman geçti, uyumsuz parçalar kullanıp bisikleti heba etmedim. 9'lu sisteme uygun en üst seviye göbek - ruble - zincir - orta aktarıcı - arka aktarıcı - vites kollarını aldım.
Shimano tarafında da SLX'den aşağı hiç inmedim.

Öyle 9'lu rublede 7'li vites kolu falan kullanayım muhabbetlerine hiç gerek yok çünkü bu mümkün değil, sorun yaşatacaktır. Şuan XO kollarım, XO aktarıcılarım ve X9 vites çekiş sistemim ile keyfime diyecek yok.

20150609_150302_HDR.jpg

valla helal olsun. yanlış anlama kadro olarak kıyaslama yapmak gerekirse şahin kasaya turbo nitro vs yerleştirmişsin :D

@Gökhan Akkaya salcano yada scott karbon kadro gider gidon ve sele komponenlerini ritchey yada xlc pro koryak yaparsan epicon veya rock shox havalı maşa ve hafif ve kalite lastik alırsan tadından yenmez :)

Hocam şuan zaten bahsettiğiniz gibi Scott kadro almak istiyorum :) Hafif lastik demekle çok haklısınız.
Bisikleti dün ölçtüm 14kg ağırlığı var, sonra ön tekeri ölçtüm 1,8 - 2kg arası çıktı :) Jant takımını olduğu gibi değiştireceğim.
Şuan zaten rotorları değiştiriyorum, SLX frenlere eski rotorlar pek gitmedi.

Geri