Scudo Sports

Sram X5 Vitesler arası geçiş sorunu hakkında

Tepki
26
Bisiklet
Batus
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 ay önce aldığım Sedona 750 model bisikletimde Sram x5 10 lu set kullanıyorum. Sorunum son zamanlarda ki vitesler arası geçişlerin kararsızlığından ötürü zincir geçişlerin sertliği ve ara sıra 21-24 vitesler arası geçişin zorlanması. Götürdüğüm servisinde (isim vermiyorum) defalarca ayar yapılmasına rağmen o ince ayarı bir türlü tutturamadılar. İlk zamanlardaki kullandığım makineli tüfek gibi geçen viteslerin seriliğini bir türlü yakalayamıyorum ne yazık ki... İzmir civarında tavsiye edebileceğiniz bu işten anlayan iyi bir bisikletçi önerirseniz memnun olurum. O geçmeye çalışan vitesin sesi beni sinir ediyor :rolleyes:

Scudo
Zıncırınız omrunu tamamlamıs olabılır.Uzayıp uzamadıgını ogrenıp degıstırmenızde fayda var :)

@ebubekir sözbir

8 aylık bir süreçte bunun oluşması normalmidir ?? 750-800 km anca kullanmışımdır. Şimdi tekrar kontrol ettiğim zaman zincirde bir uzama görmedim ama bunu soracağım öneriniz için teşekkürler :)

Bir öneri: Vites telinizi değiştirin :)

Vitese ince ayar yapmak için, genellikle vites kolundan tel gerginliği ayarı yapılır. Vites teli, kablo kanalı içinde bir noktada kısmen kopmuş veya bükülmüş ise, bu ince ayarı yapmak zorlaşır veya imkansız hale gelebilir.

İkinci bir öneri: Kadro kulakçığınızı değiştirin.

Her şeyi yapmanıza rağmen arka vitesiniz ayar tutmuyorsa, muhtemelen kadro kulakçığınız yamulmuştur. Kulakçık, arka vitesinizi kadroya bağlayan ve gerektiğinde (kadroyu korumak için) deforme olması için üretilmiş bir parçadır.

Bisikletiniz arka vitesinizin üzerine sertçe düştü mü? Veya arka vitesiniz bir şekilde darbe aldı mı? Eğer öyle ise kulakçık yamulmuş olabilir. Ya kulakçığı yerinden söküp yamulan kısmı düzeltin, ya da yeni bir kulakçık satın alın.

@Yiğit Türkben

Çok ağır şartlarda kullanmadıysanız 750-800 km'de zincirinizin değişmesi gerekmez ama bakarak anlayamazsınız. Zira %1 uzamış bir zincir, değiştirilme zamanını geçmiş demektir.

• Beğen
Tepkiler: Yiğit Türkben
Merhaba,Önümüzde ki Şubat İtibari ile 3 yıldır Sram x4 Kullanıyorum ve Vites Teli Bile Değiştirmedim...Her Hafta Teli Çıkartır Yağlarım...Bazen yıkarken tazyikli suyu çok tuttuğumda vites ayarı hafif kaçıyor ama kumandadan ayarlıyorum..Ha Teli Yerinden Sök Tak Dersen milimetrik ayarını yapamıyorum bisikletçiye götürüyorum:D incir Konusuna gelirsek 7 8 bin km'de iki kere değiştirdim zincir ile rubleyi çünkü rublede bitiyor atlama yapıyor yeni zincirle.

• Beğen
Tepkiler: Yiğit Türkben
@Mehmet Altuğ

İlk başta telleri değiştireceğim o halde :) Düz yolda giderken bir anlık baş dönmesi ile yana savrulmuştum hemen dengeyi koruyup düşmekten kurtardım arka aktarıcı hafifçe kaldırıma sürtmüştü. (Dediğim gibi çok ince bir ayar 21-24 arası) Ancak o olaydan çok daha sonra bu sorunla karşılaştığım için bundan kaynaklanabileceğini düşünemedim :confused: kadro kulakçığını şuan kontrol ettim ancak bir yamukluk göremedim bisikletçime bunun için tekrar danışacağım öneriniz için çok teşekkür ederim :)

Geri