Scudo Sports

sram x.o'mu yoksa shimano xtr'mı?

@Because

Hadi hayırlısı diyelim o zaman, güle güle kullan :rolleyes:

Scudo
@H.Çağrı

Bir de şeyi merak ediyorum çağrı, XO gripshiftlerde görüyorum 1-2 senede veya bazen bir sezon yoğun kullanımda aşınıyor tutma lastikleri (sanırım güneş de etki ediyor bir miktar), onları değişme opsiyonu var mı acaba ana mekanizma kalarak sadece lastikleri?

Hyr komple kolu değiştiriyosun Hakan abi ama en az 2 sezon çok rahat gidiyor...

acaba shimano işçiliği ucuza getirdiği için mi ucuz?yani çin gibi ülkelerde mallarını yaptırdığı için olabilir mi?

@Yetkin Şahin

satıs pazarı daha genıs oldugu ıcın ve tabikide cinde yapılıp işlikten kurtardıgı ıcın...

Yalnız shımanonun üst seviye parçaları(deore,lx,xt,xtr) Japonya'da yapılıyor.Tourney vb. Çin'de yapılıyor.

@HaliliOzturk

abi katılıyorum ve dikkat ederseniz eğer en hafif malzeme xtr ın sram in carbon parçaları bile xtr ın alüminyum parçalarından ağar ne anladım carbondan

@Hakan Yazman

Cagri hayir demis ama aslinda degisebilir... :)

(link)

Tanesi $12-18 arasi degisiyor. Tabi ebayden yeni bir cift kolu 60-70 dolara satin almak da mumkun.

Ben de 2 senedir kullaniyorum ve neredeyse dumduz oldular. Ama hala kaymadan kullanabiliyorum. Yakinda degistirmek gerekecek tabi.

@ergin

bana sram x.o carbon parcalarından daha hafıf bı malzeme gosterebılırmisin shimano xtr'dan... x.o carbonun hangı parcası xtr'dan agır...

@Emir Alaca

sadece japonya'da değil ki malezya da da yapılıyor...hatta benim gördüğüm çoğu üst model parça malezya üretimi

shimano 2007 de üst modelleri yeniledi,sram yeniledi mi acaba bilen var mı?ya da gelecek sene için komple yenilikler gelecek mi sramden.?

İlk olarak seneye yeni bir X.0 gelecek seri olarak... yani yenilikler olacak...

Onun haricinde bir arkadaş karbon neden hafif değil demiş... Karbon her zaman hafif olduğu için tercih edilmez... karbon kompozit malzemeler esnemezlikleri ve gerilimlere dayanımları daha fazla olduğu içinde tercih edilirler...

Mesela benim scandium kadrom 1200gr ama Giant, Trek, Specialized, Sedona vs. gibi birçok markanın karbon kompozit kadrosu 1300gr civarı...

ayrıca 2007 XTR ın rapid fire kulları X.0 dan daha hafif ve triggerlardan daha güzel çalışıyor bence...

Bu arada o plastiklerin satıldığı yeri inceledim ilk fırsatta yedek lastik siparişi vericem...

Bide son olarak uzun zamandır shimano üst model malzeme kullanıyorum ve üstünde made in japan yazmayan hiç bir parçam olmadı...

• Beğen
Tepkiler: Emir Alaca
Çağrı da bunu yazmışsa şüpheye gerek yok.Bende deore,lx,xt parçalar aldım ve son olarak da ilk kez xtr parça (fd m-970 ön vites) aldım hepside Japonya da üretilmiş.Bu vitesi de Çağrı ve Halil'in yardımları ile aldım.https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=9345 Şimdi oldukça memnunum.Gıant Xtc Team'a taktım.Çağrı ve Halil'e foruma verdikleri katkılarından dolayı Teşekkür ederim.

Alla alla bende mi bir sorun var o zaman:rolleyes:

benim deore LX m580 göbeklerimin üstünde malezya yazıyo ayrıca tam hatırlamıyorum bakarım yarın ama deore xt m960 arka attırıcımda malesia üretimiydi galiba:) ama lxlerden eminim malezya onlar...
Yeni aldığım xtr m950 ön attııcı japonya üretimi ama...

@Because
X.O Trigger Shifter 225 gr
xtr m970 215 gr
ayrıca
X.O Karbon arka attırıcı 196 gr
xtr arka attırıcı 197 gr(alüminyum)
xtr 1gr daha ağır ancak arada dünyalar kadar fiyat farkı var

Geri