Scudo Sports

Sram sisteme shimano aktarıcı olur mu?

amoush00

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
İsim
Emrah Çetintaş
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Geotech
Sram X7 arka aktarıcımı yaptığım düşme sonucu yamulttum.. geçen kadro kulağını da değiştirdim .. derken balkonda bisiklet yana düştü .. kulak düzgün gözüküyor ama aktarıcı janta değiyordu.. elimle çektim ama aktarıcıdaki dişliler doğru eksende dönmüyor. ve sorunlu vites değişimi oluyor.. arka aktarıcıyı değiştirmek istiyorum.. ama x7 onlu arka aktarıcı pahalı gözüktü gözüme.. şimdi sorum şu 10 lu shimano slx aktarıcı kullanabilir miyim?

Scudo
Kullanamazsın hocam çekme oranları farklı

Vites kolunu da 10 lu shimano ile değiştirmen lazım. ruble zincir birbirine uyar ama kol ile aktarıcı her ikiside aynı olmak zorunda.

Aynı kapıya çıkar yani.. paşa paşa almak lazım.. :)) İyi bir ustaya götürüp düzeltilebilirse düzeltilsin.. yoksa alacağız..

@amoush00 kablo çekme oranları farklı olduğu için arka değiştirici ve kol uyumsuzluk yaratır, ön değiştiricide olsa sorun olmazdı ama.

shimano 1:2 sram ise 1:1 çekme oranlarına sahip diye biliyorum yanlışım varsa düzeltilsin. bence yoluna sram ile devam et hatta level atlayabilirsen daha isabetli olur . sram gx kullanıyorum vites değişimleri kesin ve çok kararlı.

(link) sram mtb sıralaması. kolay gelsin

Kullanamazsın. Ama Sram 9 lu vites kolunu 9 lu ruble ve 10 vites uyumlu shimano arka aktarıcı ile kullandım hatasız çalışıyor. Sram 9 lu sistemde arka aktarıcı ihtiyacınız olursa 10 vites uyumlu shimano arka aktarıcıyı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz .

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kadro kulağını bir kere daha değiştirip ince bir ayar yaptırdım.. ama sanırım ya zarar verdim ya bir uyum sorunu var. Bakım satndında düzgün çalışan sistem yolda kararsız bir şekilde değişim yapıyor.. bir anda iki atlama yapıyor yada indiği dişliye tam oturmayıp ses yapıyor oturtmak için bir aşağı bir yukarı yapmak zorunda kalıyorum.. daha ucuz alternatif olarak x5 taktırabilirim.. bu arada delta bisikletin de bir kadro kulağını bu kadar pahalı satmasını anlayamıyorum..

@amoush00
onun sebebi vites ayarının hatalı yapılmış olması. vites ayarı nasıl yapılır onu öğrenin ve yolda tel gerginliğini sürdükçe ayarlayın o zaman düzelecektir. askıda yük altında olmadığı için tam ayar tutmuyor. isterseniz bir deneyin. ancak koldaki kablo çektirme oranı da farklı olduğu için hiç olmayabilir de :krktm:

• Beğen
Arka aktarıcı olmaz. Çalışma mesafeleri farklıdır. Ayar tutturamazsınız.

Ama ön aktarıcıyı değişik marka kombinasyonlarıyla kullanabilirsiniz. Ben önde shimano xt aynakol, xt vites kolu ve sram xo akarıcı kullanıyorum. Almadan önce yabancı sitelerde çokça araştırmıştım.

@CeRKeZ Kadro kulağını takarken bir o kadar da ayarla uğraşıldı.. Tel gerginlik ayarı hi lo ayarları vs.. Bakım standında şıkır şıkır değişiyordu walla ama gel gör ki, yolda öyle olmuyor.. şimdi yolda kullanmak için farklı bir jant seti kullanıyorum, arazide kullanmak için farklı bir jant seti.. Birinde daha kararlı çalışıyor.. belki milimetrik bir fark bile buna sebep olur mu bilemiyorum.. evet benim öğrenmem lazım.. aslında sağ vites değiştiricinin üstündeki ayar yerinden ufak bir ayar çekiyorum ama ilk günkü gibi çalışmıyor..

Rubleler aynı diş sayısına sahip olduktan sonra aralarında fark olmayacaktır.

Büyük ihtimalle iki jant setinin de göbekleri farklı model?
Eğer böyle ise merkeze uzaklık dahil farklı olabilir ama arka makinadaki kablo ayarını yarım tur çevirerek çözebilirsiniz.

@amoush00

• Beğen
malesef iki markanın çalışma açıları oldukça farklı vitesiniz kararlılık göstermeyecektir

• Beğen
@fahrettin akansu Ben de aynı fikirdeyim.. Milimetrik fark dediğim oydu.. bir tık ayarlıyorum.. ilk başlarda güzel her değişim komutuna güzel cevap veriyor daha sonra tekrar sapıtıyor.. olduğu kadar artık.. masraf yapmak istemiyorum..

Eski mtb sistemlerinde sizin gibi kullananlar oldu ama uzun vadede sistemi yıpratırsınız aklınızda olsun,

11’li sistemde kesinlikle çalışmıyor ama orası kesin.

• Beğen
@fahrettin akansu Hımm..! Yol bisikletinde böyle bir sorun yok..!? İlginç.. Onda da trainer için ayrı bir jant takıyorum arkaya.. hatta oranları da farklı rublelerin.. ama tepki hep olması gerektiği gibi hem yolda, hem trainer üstünde.. birinde 11 - 25 11 li.. biri 11 - 28 .. jant setleri biri dt swiss biri shimano .. mtb de biri mavic cross ride öteki token .. neyse dediğim gibi ikisinde de tıkır tıkır çalışsın diye pek uğraşmak istemiyorum.. olduğu kadar sabit oran kullanıyorum eğer mtb ile şehir bisikleti tadında kullanım yaparsam.. ne gibi sorunlar çıkarır uzun vadede.. ruble dişlilerini mi yerim..

Geri