Scudo Sports

Sram rival

burhanozer

Forum Demirbaşı
Tepki
81
merhaba arkadaşlar son zamanlarda pek çok arkadaş sram soruyor kendimce gözlemlediklerimi paylaşmak istiyorum
öncelikle sram rival grup setin ağırlığı 2.244gram
shimano 105 5700 ise 2.624gram
shimano ultegra 6700 ise 2.441gram
shimano duraace 7900 ise 2.111gram

yeni set kendi fiyatının 2 katı olan 7900duraace setten sadece 133 gram ağır!!!

sram rival 105 e denk olarak kabul edilmekte ama bunun sebebi shimano kullanıcılarının çogunluklukta olmasıdır

kollar

arkadaşlar sram double tap kollardan bahsedeyim 340 gram ağırlığında magnezyumdan imal edilmiştir
fren kolu olarak kullanılan kol sabit sağa sola hareket etmiyor
alttaki küçük kolu ile vites geçişlerini sağlıyorsunuz kısa basınca vitesi büyütüyor uzun basınca küçültüyor daha uzun bastıkca 3 vites birden küçültüyor
iç aksamı çok basit bir makarada çalışıyor shimanolar gibi yaylı deği basit ve pratik bir makarası var buda kolları daha uzun ömürlü yaıpyor
ayrıca fren ve vites telleri sargının altından geçiyor.
aynakol

arkadaşlar aynakolu sıfır olarak almıştım kutusunu görünce bayıldım gerçekten çok güzel bir ambalajı var
gri olan yerleri okadar parlakki göz alıyor dişleri ise oldukça sağlam 7075 aliminyumdan imal edilmiş
oct ve gxp teknolojileri vardır gxp srama ait bir orta göbek hollowtech ile birebir aynı sadece aynakolu sıkması gerektiği kadar sıkıyor sonrasına müsade etmiyor hollowtecden artısı bu
arka aktarıcı

arka aktarıcı oldukça hafif 188 gram ve çok seri aktarıcıyı elinle dahi gerdirmek neredeyse zor yaları benim gözümce çok kuvvetli
arka aktarıcılarında shimanolarda olmayan bişey var makaraları rulmanlı yani çok daha seri ve bakım gerektirmiyor
makara diyip önemsemediğimiz şey bisikleti ençok yawaşlatan unurlardan birisi buna emin olun

arkadaşlar zincirinin üzerinde powerlock geliyor temizlerken vs çıkarabilirsiniz shimanolarda pim geliyor tek kullanımlık takarsın o zincir bitene kadar o bisiklette kalır çıkarırsan yurt dışından pim getirtmen gerek
ön aktarıcısı 88 gram kelepçesiz olan 100 gram kelepçeli oldukça parlak ve 9 vites görüyor 9x2 18 seçeneğiniz var
fren ayakları rüzgarı yarıp geçmek için tasarlanmış pabuçları süper ötesi tutuyor bikere takla atcaktım nerdeyse:D

arkadaşlar kısacası rivalmi ultegramı derseniz rival derim daha ergonomik kollar ve çok serikola bastığımla geçmesi milisaniye sürmüyor
herkese şiddetle sram öneriyorum saygılar

Scudo
Güzel anlatım. Teşekkür ediyorum.
Sram rival kullanmaktayım ve gerçekten alışkanlık yapıyor.

Sram Rival mi Campagnolo Athena mı dersiniz peki?

Şu an bu iki setin arasında kaldım, fiyat farkı olarak Athena gerçekten bunu hak ediyor mu?

(link)

• Beğen
Tepkiler: burhanozer
canpagnolo 2013 siyah athenalar çok deli duruyor
canpagnolo setin en alt seviyesi olan xenon dahi süper..
kollar karbon ama bi dez avantajı var tırnaklı sistem gerçi canpagnolo süper recordlar dada bu tırnaktan var
bunun amacı diyelim 140km yolda shimano kollarla 5 dakikanızı sram kollarla 4 dakikanızı campany kolların bu tırnagı sayesinde 3.5 dakikanızı harcıyormuşsunuz
yani mili saniye hesapları
set çok hoş duruyor ama campany ile uyumlu jant bulmak sıkıntı campany satmay yine aynı sıkıntı ama bence güzel set
kararı sen ver bnce:D

(link)

bu sitede sram ile athenayı denk görmemişler rival daha ii olduğu söylenmiş ve tırnak olayından millet gıcık kapıyor bende öle
ama 11li olması avantaj olsa bile tırnak insanları kaçırıyor
athena çok fazla tutmadı bnce rival al derim yada apex alabilirsin fiyat sıkıntısı varsa apexde rivalden pek farklı sayılmaz

Cok tesekkurler hocam, tırnaklı sistemi anlatırsan çok sevinirim.

Rival set kullanırım. Fren performansı hakikaten çok çok iyi.

Sram set kullanmanın yegane kötü tarafı arıza çıkartan bir parçanın tedarikinin , shimanoya göre zor olmasıdır.

burhanozer,
bahsettiğiniz sitede shimano sora kollarda tırnak olayının çok kötü yapılmış olmasının kasıtlı olarak campyden milleti soğutmak için olduğu yazılmış, gerçeklik payını merak ettim şindi açıkçası, pazarlamanın dizayna etkisi mi diyelim ne diyelim buna doğruysa eğer?

sram parçaların tedariki demişken acaba nasıl tedarik edeceğiz mesela ben apex satan yere pek rastlamadım rivalin de aşağı kalır yanı yok

sram parcalari erdoganlarda ve marintekde var ebayda var chainreactions da var

Bakalım benimde bisiklet yarın geliyo deneyimleri bende aktarırım.

Geri