Scudo Sports

sram rival ultegra sl

Cengiz Parlakgül

Forum Bağımlısı
Tepki
741
İsim
cengiz parlakgül
sram rival ultegra sl den hafifmiş set olarak az önce öğrendim şok oldum doğrumudur benmi yamuluyorum:eek:

Scudo
@cparlakgul

2010 Force, Red parcalari kullaniyor. Sram 3 yil icinde cok gelistirdi kendini, fiat-agirlik acisindan en iyi secim Force.

@cparlakgul

Evet doğru ama 2010 Ultegra da Ultegra SL'den daha hafif :)
Yani diyeceğim Ultegra SL öyle hafif bir set değil..

@Ozzgurr

Özgür dediğin gibi 2010 Force pek çok özelliğini Red lerden aldı ama bazı farklar halen var. Mesela ilk aklıma gelenler Red shifter'in vites kolları da aynı fren kolları gibi karbon ama Force'da fren kolu karbon vites kolu ise magnezyum. Red'in ön aktarıcı kafesi titanyum Force'un cro-mo kaplama aluminyum vs vs.. Aslında ufak tefek farklar ama toplamda ağırlık farkı yanılmıyosam 100gr'ın üzerine çıkıyor..

Sram lar pahalılar. 2010 Force setin fiyatı 2010 Dura Ace'den ucuz değil :) Red grubu zaten gereksiz derecede pahalı. Önceliğimiz fiyatsa seçeneklerimiz Dura Ace'mi Force mu ? şeklinde oluyor.. Buru şartlar altında benim cevabım zaten dünden belli, Force'un yüzüne bile bakmam. :)

2010 yılının gerçek fiyat performans seti bence Ultegra 6700 dir. Aynen Sram'da olduğu gibi yeni Ultegra'lar tasarım ve teknolojisini ufak tefek farklar hariç abisi Dura-Ace lerden aldı. Shimano'nun fiyatlandırma politikası da gayet yerinde. Ultegra bir üst guruba nazaran oldukça hesaplı.

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
ama ultegra sl rivalden ağır olduğu halde 300 dolar daha pahalı şimdi rival mi ultegra mı

Sram Shimanodan hafif ama herşey hafiflik değil, zaten çalışma sistemlerini de hiç beğenmedim, onun için antrenmanda Ultegra SL, Yarışta Duraace, Shimano forever :D

pekiçalışma sistemlerindeki farklar ne acaba ?

@cparlakgul

Shimano da vites küçültme ve büyültme için 2 ayrı kol vardır. Sramda ise tek kol var biraz basınca büyüyor biraz daha basınca küçülüyor tam hatırlamıyorum tam tersi de olabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
İki şirkette gerçekten kaliteli ürünler yapıyor. Sen hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullan. İşlevleri aynı sonuçta. Rival ile ultegra arasında hissedebileceğin bir fark yok ( çalışma prensipleri dışında). Daha üst seviye bir grubada ihtiyacın yok. Sram da artık kalitesini çoğu takım tarafından kullanılarak ve elde ettiği başarılarla ispat etmiş oldu.

40 yıllık Lance bile artık sram kullanıyor. Shimano kullansaydı farkedermiydi ?? Tabikide hayır.

Dediğim gibi hangisine karşı sempatin varsa onu al tepe tepe kullan...

teşekkür ederim:) içimi rahatlattınız:)
size abla diebilirmiim:p
herkese değerli yorumları ve karar wermemde yardımcı olduğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım:) bol pedallar iyi forumlar

@cparlakgul

Ultegra SL mi Rival mi dersen fiyat ve ağırlık avantajından dolayı Rival derim ama Hakan'ın dediklerini, vites sisteminin çalışması, aklının bir kenarına not et..
Gerçi Shimano STI kollara alışık değilsen bir problem olmaz..

Peki ben sana sorayım 2010 Ultegra varken niçin Ultegra SL düşünüyorsun ? Shimano 2010 modellerinde şu aralar kampanya yapıyor ve yeni Ultegra daha ucuza gelebilir sana. Yeni Ultegra'lar her parçasıyla, aynakolundan frenlerine kadar, SL lere göre daha iyi değil çok daha iyiler ve de hafifler.
Mesela fren kolları karbon oldu ve vites kabloları tıpkı Sram'lar gibi bar bantının altından gidiyor artık. Frenler daha da güçlendi. Aynakol'un tasarımı yenilendi, bence Shimano gerçek bir sanat eseri çıkardı burada. Aerodinamik ve süper esnemez bir aynakol var artık. Vites aktarıcıları yenilendi, 28'e kadar destek veriyorlar ve daha iyi çalışıyorlar ve daha hafifler.

@Mutlu Celimli

Mutlu hanım, her iki firmanın kaliteli ürünler ürettiği bir gerçek ama mühendislik ve performans konusunda Sram kesinlikle Shimano kadar değil. Shimano diğer bazı markalar gibi "reverse engineering" yapan bir firma hiç olmadı ve yıllardır bu işin standartlarını belirliyor. Mesela 2010 Dura Ace ön aktarıcı ile ilgili bir araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.. Aynakola gelelim. Sram en başta şu yukarda bahsettiğim gibi bir aynakol yapabilsin ondan sonra buyursun gelsin :) Öyle karbon kullanıp şov yapmakla bu iş olmuyor. Piyasada Dura Ace aynakol ile esnemezlik konusunda yarışabilecek fazla bir ürün yok malesef.

Lance'in Sram tercihine gelirsek anlaşılan fazla antreman yapmaktan dolayı beynine giden kan akışı azalmış :) yada cebine giren nakit artışı artmış olabilir :D Bu tip sporcuların belli bir markayı tercih etmeleri o markanın en iyi olduğu anlamına gelmez.

@Güney Tuncer

Aynen öyle Güney, bana da o kadar dolar kontrat yapsalar sora ile bile yarışırım
Şaka bir yana zaten bisikletleri fazlasıyla hafif, hatta bazen kurallara uymak için ağır malzemeler bile takıyorlar, bu yüzden Lance hafiflik nedeniyle Sram tercih etmiş olamaz, Shimano nun da performansının daha iyi olduğu aşikar, o zaman seçimi tamamen "duygusal" :) nedenlerden olmalı :)

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
ultegrayla ultegra sl in fiyatı aynı güney abi trek madone alcam ben iki aya kadar ağılıklarıda aynı. ama sitede 300 dolar farkı var rivalle kararsız kaldım bu yüzden. daa önce ne ultegra kullandım ne rival bitek red kullandım onuda çok kullanmadım alışmakta sorun olmaz ama bilemiyorum işte

@cparlakgul

Tabii daha pahalı çünkü mal daha üstün.
Ultegra dan şaşma.

@cparlakgul

Rival mi Ultegra 6700 mü dersen ben ultegra derim. Ultegra SL e bence bulaşma sonuçta SL 6600 serisi normal 6600 serisinden yaklaşık 150 gr daha hafif.

6700 ise 6600 serisine göre yaklaşık 200-300 gr daha hafif. Yani SL e göre 100-150 gr fark var.

Ve Görünüş olarakta gerçekten çok şık. Aynakol görüntüsü bana göre dur ace ten bile iyi ve şık.

Birde şöyle bir durum var Sram Red kullandım demişsin. Red ten sonra ultegra seni kesmez :)

paranın gözü kör olsun amacımda bi yandan o rival alırsam yavaş yavaş red yapabilirim ama ultegra olursa deişmez öle kalır

fikrim şu seti rival sipariş verip burda sadece aynakolu ultegra 6700 yapmak
bölece en uygun kombinasyonu yakalamış olurum sanırım
nasıl olur

@Güney Tuncer

Selam Guney,
Biliyorum bazi Shimano parcalar Turkiyede daha ucuz ama net ortaminda buldugum, sifir,2010 ve orjinal olduguna inandigim Sram Force 8li set en ucuz $ 969 ve Dura Ace 8li set $ 1,654.00.

Buradan bakinca fiat-agirlik olarak halen Force ustun bence . ( ne kisisel tercihten -ne teknoloji ustunlugunden bahsediyorum,) Bana derseniz $ 968'a veya daha ucuza sifir 8 parca Dura Ace set yapabilirim o ayri :)

• Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
Geri