Scudo Sports

Sram Apex Gxp orta göbek değişimi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Selamlar. Yakınlarda aldığım xrs 030 Apex bisikletin orta göbeğini halletmiş durumdayım. Meşhur "çıt çıt" sesi beni de buldu. Bugün servisimle irtibata geçtim ve kendisi sağolsun rapor tutup salcanoya mail attı ve yeni parça talep etti. Ancak gel gelelim benim söz konusu parçaya güvenim kalmadı 200km yapılan bir bisikletin orta göbeğinden çatırtı gelip dağılması ne kadar normal bunun tartışmasını da sizlere bırakıyorum... Ayrıca bu göbek konusunda 2 gündür interneti yerle bir ettim ancak neyin ne olduğunu inanın anlayamadım.. BB'ler, Gxp'ler, Pressfit'ler, İngiliz-İtalyan sistemler derken kafam çorba oldu. Sorum şu; Aşağıda benim göbeği görüyorsunuz
35932 dosyayı görüntüle

Bu göbek salcano tarafından gönderilecek ancak ben bunun yerine ne takabilirim. Mesela ;
35933 dosyayı görüntüle
BB9000 Kodlu dura-ace göbek uyumlu olabilir mi ? ya da ;
35934 dosyayı görüntüle

Token için r23 adaptörle sram için uygundur diyor.
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bunlardan farklı bir göbek önerilerinize de açığım.

Scudo
Pressfitler dişsiz olur sizinki dişli tip yukarıdaki resimlerde olduğu gibi. Kadrodan çıkarmış olduğunuz göbeğin marka model özelliklerinden faydalanıp doğru modelleri bulabilirsiniz.

@Kerim BEŞER Araştırdım ancak bisiklet üzerine en anlayamadığım kısım bu orta göbek. Dediğim gibi bazısı zaten uymuyor, yabancı forumlara da baktım bu göbeğe alternatif olarak son paylaştığım token göbek r23 diye bir adaptörle öneriliyor. Benim göbek için de teknik özellikler kısmından çok bir şey anlamadım. Konu hakkında yardımcı olabilecekler için ürün linkini de göndereyim. (link)

Yeni bisikletlerde kuppanmaya basladiktan sonra cit cit sesi gelmesi mormaldir cunku gobek yerine oturmaya baslar. Sari gresle bilyalar tekrar dizilir ve göbek tekrar sıkılır sorun duzelir. Gobek degistirmeye gerek yok, paniğe gerek yok.
Bunu salcano saticisinin, servisinin ve ureticisinin bilmiyor olmasi ise bence tam bir fiyasko olmus.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Onur anladigim kadariyla sen bisikletinin üzerindeki göbegi destirip yerine baska iyi olan bir marka göbek takmak istiyorsun. Ama bende sunu sana söyleye bilirimki senin bisiklein üzerindeki göbek hicde fena göbek degil, seninkinde üretim hatasi olabilir ama bu demek degilki hepsinde o hata olacak. Senin göbegin markasi "Truvativ GXP XR BSA".

Büyük ihtimalle senin bisikletinde sram ayankolu vardir ve malesef shimano ile uyumlu degil. Shimano aynakollarin akislari düz ve iki tarafida ayni genislikte. Sarmin aynakolundaki akis ise bir tarafi diger tarafindan biraz daha dar yani konik saft borulari gibi düsüne bilirsin.

Truativ göbegin yerine sram göbeklerini takabilirsin. Seninkinden iyimidir orasi tartisilir, tabiki sram red almadigin sürece.

@Murat Cömez abi teşekkürler yanıtın için. Dediğin gibi üretim hatası olma ihtimaline karşı hiç açmadan fabrikadan sıfırını talep ettik. Evet bisikletin aynakolu sram ve yabancı forumlardan da arama yaptığımda birkaç kullanıcı yukarıda gösterdiğim token göbeği önermiş. Belki basit bir sorun ancak insanın kafasına takılıyor Murat abi. Bu sebeple yeni gelecek olan göbekte de sorun yaşarsam en azından elimde bir alternatif olsun diyorum.

35997 dosyayı görüntüle 35998 dosyayı görüntüle

Onur anladigim kadariyla sen bisikletinin üzerindeki göbegi destirip yerine baska iyi olan bir marka göbek takmak istiyorsun. Ama bende sunu sana söyleye bilirimki senin bisiklein üzerindeki göbek hicde fena göbek degil, seninkinde üretim hatasi olabilir ama bu demek degilki hepsinde o hata olacak. Senin göbegin markasi "Truvativ GXP XR BSA".

Büyük ihtimalle senin bisikletinde sram ayankolu vardir ve malesef shimano ile uyumlu degil. Shimano aynakollarin akislari düz ve iki tarafida ayni genislikte. Sarmin aynakolundaki akis ise bir tarafi diger tarafindan biraz daha dar yani konik saft borulari gibi düsüne bilirsin.

Truativ göbegin yerine sram göbeklerini takabilirsin. Seninkinden iyimidir orasi tartisilir, tabiki sram red almadigin sürece.
Murat bey bende mosso monza cyclecross var bsa 68mm göbekli. Bu kadroyu 48-38-28t ve 52-39-30t aynakollarla kullndım. sram gxp ortagöbekli bir aynakol var 53-39t yokuşları 39t ile çıktığım için ve 2 vites olması fiyat cazibesi ile yeni bir vites sistemi kurmayı düşünüyorum. Linkteki göbek montaj uyumu olurmu.? iyi günler
(link)

Herkese merhba bende sram apex aynakol var büyük dişli 42t, bunu 50t ile değiştirmek istiyorum, bcd ölçüsü 110 ve 5 vidalı buna herhangi bir bcd110 ölçüsü olan beş vidalı yaprak uyar mı? Mesela bir tane 110bcd fsa marka buldum uyar mı?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri