Scudo Sports

Sram 9'lu Ruble ile benim Deore Vites sistemi uyum sağlar mı ?

Tepki
16
Bisiklet
Bianchi
Vites sistemim :

9 lu sistem
Vites Kolları : Deore LX
Arka Attırıcı : Deore LX
Ayna Kol : Deore Hallow Tech II,3 dişli en büyüğü 44 yaprak
Şuan kullandığım ruble modelini tam bilmiyorum shimano 9 lu ruble.Hafifletmek ve görseli arkadan bakınca xt gibi olan bu sram dişlisini kullanmak istiyorum.Sorum şu; Bu 9 lu rubleyi alıp taktırırsam.Benim shimano deore vites sistemine uyar mı uyum sağlar mı? Kullanırken bir sorun olur mu ?

http://o1310.hizliresim.com/1g/h/tlz8p.jpg
http://o1310.hizliresim.com/1g/h/tlz48.jpg

Scudo
Kullanmışlığım yok ama sorunsuz kullanıldığını duymuştum.

@Emre GÜLEN

Öncelikle yorum için teşekkürler.Biraz araştırdım bunu sanırım arka attırıcı sram alırsak vites kollarının da sram olması gerekiyormuş.Çünkü sram vites kollarıyla uyum sağlar diye geçiyor.Ama Ruble için böyle birşey geçmiyor tabi.

Kullan tabi hic bir sey olmaz mantikli dusunursen zaten anlarsin neyin olup olmayacagini :)

@Orhanalkaya

Mantıklı düşünürüm herzaman.Ama arka attırıcıyı sram alırsan sram vites kollarıyla uyumludur deniliyorsa,ruble içinde mi aynı şey geçerli acaba sorusu geliyor insanın aklına ;)

Sorunsuz kullanabilirsiniz......

@ferhat köse

Peki birde Sram x9 yada x7 arka attırıcı alırsam,LX vites kolu ile uyumlu çalışır mı yoksa Sram vites kolu mu almam gerek birde ?

@Emre Cantürk
İste o olmaz sram ve shimano vites kollarinin tel cekme miktari ile aktaricilarin bu cekime verdigi tepki farkli.ince vites ayari ile tutturabildigin anlar olsa da kesinlikle uyumsuzdurlar rublenin orta dislerinde muhakkak sorun yasarsiniz.Ayrica lx aktaricidan x7 yada x9. a gecmek size bir fayda saglamayacaktir.aralarindaki farklar normal kullanicilarin hissedemeyecegi kadar azdir.

Kisaca vites kolu ve aktarici ya shimano yada sram olmali.on aktaricida boyle bir durum yok.sirf rublenin arkasi kirmizi olsun diye boyle bir masraf da dusunmek gereken bir durum.

@ferhat köse

Uyum konusunu anladım.LX den x9 a geçmek neden fark ettirmez ? Sramın x9 dan sonra xx ve xo modelleri var benim bildiğim,yani en üst modelin 2 altı bu x9 ?
Evet sırf kırmızı ve görselliği etkileyici geldiği için almak istiyorum.Masrafı çok değil ruble 59 euro erdoğanlarda.Ben bu rubleyi 2006 da antenörümün dükkanında görmüştüm.Ozaman dan hatırlıyorum bu rubleyi ve o zaman da ne güzel bir dişliymiş diye tepki vermiştim.Ağırlığına da baktım şuan lx ruble olmadığından eş değeri slx rubleyle kıyasladım bu rubleyi ve ağırlık farkları da var.Bu sram modeli daha hafif benim şuan kullandığım rubleden.Bununla beraber ortası kırmızı olan alligator rotor da almayı düşünüyorum.Rotor da 30 euro yine aynı mağazada.Kırmızı uyumu olsun ve bisiklete baktığım da daha güzel görünüm olsun maksatlı.Not : Kırmızıyı severim böyle makinaların balataların aralarından çıkmış vaziyette :)

Geri