Scudo Sports

Sprintte uçmaktan kurtulan bisikletçi

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.293
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Olay Santa Barbara yol yarışı final sprintte olmuş. Kaza esnasında bir bisikletçi yol kenarındaki duvarın üzerine düşüyor. Neyse ki duvara sağlam yapışıyor da 9 metreden aşağıya uçmaktan yırtıyor..

Scudo
Arkadaş son anda tutunmuş. Adamda kedi gibi refleks varmış :D 30 ft de az değil yani, normal bir binada 3 kat yaklaşık. Düşeymiş sıkıntı büyükmüştü.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Gitti güzelim bisiklet şaka bir yana ölüyormuş adam ha:( 30 fit nedemek yaklaşık8-9 metre artık viyadüklerde sağdan gitmeye korkuyorum:(

Askerlikte atlanıyormuş bazen zaten 10 metreden helikopter inmeyince ama bari hazırlıyosun kendini yerde bir diz kar var sırtta çanta vs şartlar farklı ama genede
çok bişeg değil.

O nası bi refleks ben olaydın düştüydüm.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bisiklet yarışmalarında en sevmedğim şey peleton mudur nedir o zımbırtı. Biri düşünce hepsi gidiyor işte. Bisiklet yarışlarında arka arkaya giderken en az 5 metre mesafe koymak zorunluluğu getirilebilir. Peleton saçmalığı rüzgarı kesme bilmem ne gibi hileler için yapılıyor galiba. Herkes rüzgarı yesin kardeşim, sporcu değil misin sen? :ckskc:

Teknoloji bu kadar ilerlemişken, buna bir çözüm bulunabilir bence. Bir bisikletlinin arkasından gelip geçemeyecek olan sporcu en fazla 20 saniye 5 metreden fazla yaklaşabilir diğer sporcuya. Bu kuralı 3 defa ihlal eden yarışmadan diskalifiye edilir.

Bir fikir sadece... Saçma olabilir, çok fazla üzerine düşünmedim. Ama tartışılmaya değer buluyorum takip mesafesi konusunu. Videoda biri omzunun üzerine çok kötü düştü biri az kalsın aşağı düşüp canından oluyordu. Aralarında mesafe olsa sadece ilk düşen zarar görecekti.

Bir de niye çok fazla bisikletli yarışıyor onu da anlamıyorum. Onlarca bisikletlinin yarışması çok saçma.

Burada uluslararası çaptaki büyük yarışmalardan bahsediyorum tabi.

Tutunana kadar Allah rahmet eylesin dedim.
Ucuz atlatmış.

işin cilvelerinden, :hihi:kötü olmuş

Geri